sernik bez pieczenia z twarogu - 1364 przepisów (strona:27/91)

Sernik pod dżemem jagodowym 117

Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko

AniaGotuje.pl
Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 145

chrupiących migdałów smakuje... obłędnie. Myślę, że ten sernik nigdy mi się nie znudzi. Polecam! (Forma o wymiarach 24 x 28 cm) Spód: około 80g solonych krakersów  Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła  1 szklanka cukru (220g; 1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru (można mieszać) 200g krówek (*) Wierzch: 200g(...)połączyć z twarogiem, jajkami oraz proszkiem budyniowym. Na końcu należy wmieszać uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Następnie na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od piekarnika. Upieczony sernik powinien mieć delikatnie

Di gotuje
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 174

formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać masę ciasteczkową, ugnieść na dnie łyżką lub dłońmi. Schłodzić w lodówce przez 15 minut. Piec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Twaróg, mascarpone, kremówkę, cukier, jajka, sok oraz skórkę z cytryny krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Przelać masę na przestudzony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie(...)worku cukierniczym od wewnątrz namalować pędzelkiem 1 czerwony i 2 żółte paski barwnikami. Przełożyć bezę do woreczka. Wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe beziki. Piec w 120 st. C. przez 45-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem wierzch sernika posmarować kremem cytrynowym, udekorować bezikami i kandyzowanymi kumkwatami. Smacznego! W tajemnicy powiem Wam, że tak naprawdę nieczęsto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekoladowy z pralinami orzechowymi i czekoladową bezą 208

Dzisiaj skuszę Was sernikiem bardzo czekoladowym z orzechowymi pralinami i czekoladową bezą. Sernik jest dość słodki, bardzo sycący. Nie wygląda na gwiazdora, a le zapewniam Was, że smak zachwyca... Spód: 200 g płatków czekoladowych z nadzieniem (u mnie Figuraki Choko z Lubelli) lub ciastek czekoladowych 80 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego(...)minutach pieczenia sernika ubić białka ze szczyptą soli, dodając porcjami cukier, a pod koniec mąkę ziemniaczaną. Na końcu wmieszać do bezy czekoladę i wyłożyć na spód sernika. Temperaturę zmniejszyć na 140 o C (120 o C jeśli pieczemy na termoobiegu). Piecbeza zetnie się, ok. 45 minut. Sernik ostudzić, schłodzić, przechowywać w lodówce

Czerwień i błękit
Sernik z musem truskawkowym 250

balsamicznym i brązowym cukrem. Wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekać przez około 35 - 40 minut (mrożone kilka minut dłużej), bez pokrywki. Wyjąć, wystudzić, zmiksować blenderem na puree. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 g kremówki 2 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)połączenia. Wykonanie - Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Masę serową przełożyć na herbatniki, na wierzch masy serowej wyłożyć truskawkowy mus, tworząc esy-floresy. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 45 - 50 minut. Sernik powinien być wypieczony i ścięty przy dotyku patyczkiem. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik krakowski 191

żółtka - 1,5 łyżki gęstej, kwaśniej śmietany - 3 łyżki lodowatej wody - ¾ łyżeczki proszku do pieczenia - odrobina wody różanej (opcjonalnie, ale warto) Masa serowa: - 2 kg tłustego twarogu (u mnie domowy) - 380g cukru pudru - 200ml śmietany kremówki - 200g miękkiego masła - 10 jaj - 4 budynie waniliowe (bez cukru) - 1 laska wanilii - 2 łyżki ekstraktu waniliowego - bakalie (rodzynki, suszona żurawina(...)pieczemy 1,5 godziny. Upieczony zostawiamy w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach do ostudzenia (u mnie na noc). Z cukru pudru i soku wyciśniętego z ½ cytryny ucieramy łyżką lukier (powinien być dosyć gęsty). Lukrujemy tylko „kratkę” z ciasta półkruchego na serniku. Rady : - Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową. - Na sernik krakowski najlepszy jest dobry, tłusty, prawdziwy twaróg

mojewypiekiinietylko
Sernik + film 119

herbatników 1 kg półtłustego twarogu 4 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( 40 g ) 1,5 szklanki mleka szczypta soli cukier puder do posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie mielimy lub przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka(...)wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na puszystą masę. Do masy partiami dodajemy zmielony twaróg i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie wlewamy olej, wsypujemy proszek budyniowy i wszystko łączymy z masą serową. Na końcu wlewamy mleko i całość starannie miksujemy. W drugiej misce umieszczamy białka i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę z białek

Smakowite Dania
sernik 138

proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru(...)się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych

w mojej kuchni
Sernik malinowy na spodzie z daktyli bez pieczenia 169

dzisiaj będzie sernik na zimno bez pieczenia z daktylowym spodem. Śmiało możecie go wykonać bez niego. Ja dostałam w prezencie mnóstwo daktyli i musiałam je szybko spożytkować, bo nie miałam na nie miejsca😊 Składniki na formę 14 cm: spód -150 g daktyli  -100 g płatków jaglanych  masa serowa -750 g twarogu (ja zmieliłam sama

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z rosą 1853

twarogu z wiaderka 1,5 szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha o wymiarach(...)podpieczony spód. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 40 minut w 180 stopniach. Krótko przed końcem pieczenia ubić białka na sztywno stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż białka będą sztywne i lśniące. Masę białkową równomiernie rozsmarować na gorącym serniku. Temperaturę zmniejszyć do 170 stopni i piec około 12-15 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika

Ala piecze i gotuje
Sernik pistacjowy z polewą z białej czekolady 156

formę. Chłodzimy przez 30 minut w lodówce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu lekkiego zarumienienia. Składniki na masę serową: - 300 gramów niesolonych orzeszków pistacjowych (waga bez łupinek) - 400 gramów mleka słodzonego skondensowanego - 2 łyżeczki wody różanej lub ekstraktu z wanilii - 2 jajka - 250 gramów serka mascarpone - 250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie Przygotowanie(...)Dodajemy mleko. Dodajemy jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy serek mascarpone, twaróg, wodę różaną/ekstrakt z wanilii i miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony spód. Wyrównać. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut, bez termoobiegu. Studzimy w stygnącym piekarniku. Składniki na polewę z białej czekolady: - 100 mililitrów śmietany

Życie zamknięte w smaku
Sernik waniliowy 174

temperaturze pokojowej. Dno tortownicy z odpinaną obręczą o średnicy 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Boki tortownicy smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera wkładamy zmielony twaróg, mascarpone, cukier i mąkę lub budyń. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa będzie gładka(...)piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni C i pieczemy przez kolejne 1 i 1/2 godziny, do czasu aż masa serowa się zetnie (środek może pozostać nieco luźniejszy). Sernik wyjmujemy z piekarnika i rozprowadzamy na nim kwaśną śmietanę wymieszaną z cukrem. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotowy sernik zostawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 161

cóż wszyscy wiemy, że bezy są cudownie słodkie i przyjemnie chrupiące.  Jest to nasz stanowczo ulubiony sernik.  Będzie numerem 1 na wielkanocnym stole. Na sernik o średnicy 22 cm będziecie potrzebowali Spód 35 sztuk  ciasteczek oreo  Ciasteczka zmiksować w malakserze na drobniutki piasek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno ), wysypać ciasteczka(...)ubić z cukrem pudrem na sztywno. Odrobinę śmietany wymieszać z żelatyną z sokiem, następnie wymieszać z resztą śmietany, używając szpatułki. Na schłodzony sernik wyłożyć mus cytrynowy. Poukładać kandyzowaną skórkę cytrynową*(można pominąć) Posypać kruszonymi bezami. Smacznego i Powodzenia ;) * Tu możecie zobaczyć jak zrobić kandyzowane owoce

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik szafranowy z bezą 162

Sernik upiekłam na święta. Zniknął ekspresowo. Po 2 dniach na wierzchu bezy pojawiła się rosa, a ja fotografie wykonałam na drugi dzień po upieczeniu. Polecam nie tylko na święta, ale może na Nowy Rok? Z najlepszymi życzeniami zdrowia, radości i optymizmu... Spód: 250 g kruchych ciastek (użyłam 2 opakowania ciastek typu pieguski z czekoladą) 100 g mała 2 łyżki(...)ciasteczkowy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 45 minut aż masa serowa zetnie się na wierzchu. Temperaturę zmniejszyć na 150 o C Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Partiami, dalej miksując, dodawać cukier i miksować do rozpuszczenia cukru. Bezę wyłożyć równomiernie na wierzch pieczonego sernika. Piec jeszcze około 45 minut do lekkiego zrumienienia bezy. Wyjąć

Czerwień i błękit
Bardzo puszysty sernik z otwartego piekarnika 196

rozcięciu ciasta widać wręcz prześwity od pęcherzyków powietrza. Pieczenie wymaga nieco uwagi i dbałości, ale delikatność sernika całkowicie rekompensuje włożoną pracę. Na zdjęciach sernik, który upiekłam z połowy porcji. Blaszka 30x25 Składniki: 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g (2 opakowania) serka homogenizowanego waniliowego 12 żółtek 150g cukru pudru 180g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie (70g) budyniu waniliowego 120g masła(...)Białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła.  Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania