sernik bez pieczenia z twarogu - 1364 przepisów (strona:36/91)

Lekki sernik z malinami 147

Sposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii. 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią malin i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). 5. Sernik dekorujemy resztą malin

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową 244

tradycyjny sernik, ale w smaku przypomina trochę taki na twarogu sernikowym (kremowym, bez grudek). Spód jaglany (bezglutenowy) to miła odmiana, pewnie jeszcze wykorzystam podobny w innych przepisach. Bardzo szybko się go przygotowuje, więc nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy... Pyszny ;) Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową spód: 120g(...)płatków jaglanych 20g wiórek kokosowych 10g sezamu 4 łyżki ksylitolu ok.100ml wody pół łyżeczki proszku do pieczenia  pół łyżeczki sody 20g oleju kokosowego Olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą i dodać olej, wymieszać i wykleić dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 13-15 minut. Po upieczeniu przestudzić.  masa

FitKot
Dietetyczny sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 248

łyżeczka masła orzechowego w proszku PB2 lub zwykłego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy sernik na spodzie z pistacji i orzechów laskowych 137

Sernik na wysokim spodzie bez mąki. To jest ten malutki powód ,dla którego kawałek może być trochę większy. Sernik jest treściwy, banalnie prosty, pyszny... zamykasz oczy i czujesz smak jesieni. Pyszna gorzka czekolada , pistacje, orzechy laskowe, a na tym wszystkim rozpływający się w ustach wspaniały czekoladowy ser, z kawałeczkami drobno siekanej gorzkiej czekolady. Wierzch, jak płatki śniegu(...)temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g masła (nie margaryny) 80 g brązowego cukru 100 g mielonych orzechów laskowych (orzechy mieliłam w młynku do kawy ) 100 g mielonych pistacji ( te kupiłam gotowe ) Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 100 g cukru brązowego 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru 4 jaja 100 g gorzkiej czekolady (posiekanej

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie 165

Jeśli nie próbowaliście jeszcze piec sernika z dodatkiem mleka zagęszczonego to gwarantuje, że po skosztowaniu znajdzie się na liście waszych ulubionych wypieków. Najlepsza masa serowa jaką upiekłam do tej pory. Mleczko nadaje sernikowi delikatności. Jest puszysty i bardzo wilgotny. Po prostu rozpływa się w ustach. Wielbicielą zbitych, ciężkich serników może nie przypaść do gustu. Sernik upiekłam na spodzie brownies(...)twarogu zmielonego do serników ·        250 g serka mascarpone ·        3 jajka ·        1 kartonik mleka skondensowanego light (ok. 450 g) ·        2 łyżeczki cukru waniliowego ·        ½ opakowania fixu do sernika lub 2 łyżki mąki

Mania Gotowania
Bananowy sernik z bezą 173

cukru pudru 40g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany Masa serowa: 500g twarogu (tłustego lub półtłustego; zmielonego przynajmniej dwukrotnie, może być z wiaderka) 80g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 3 duże banany (dojrzałe) Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta(...)zamrażalnika na 15 minut.   Schłodzonym ciastem wyłożyć dno tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia). Spód ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut w 190 stopniach. Przygotować masę serową. Obrane banany zmiksować blenderem, dodać ser i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać (nie za długo, aby nie napowietrzać sernika, wtedy nie opadnie). Masę przełożyć na podpieczony spód i piec 60-70 minut

Di gotuje
Kokosowy sernik na zimno z malinową żelką 179

domu lub jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;)   Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki(...)spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ).  Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zemleć w maszynce do mięsa przynajmniej

Opowieści z piekarnika
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANOWY, BEZGLUTENOWY 293

ciemnej tortownicy 26cm. Składniki: - 1kg twarogu sernikowego (dałam gęsty wiaderkowy) - 1/2 litra słodkiej kremówki 36% - 4 całe jajka - 200g ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - po 2 łyżki mąki pszennej (lub orkiszowej) i ziemniaczanej (dałam 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 80g) - 60g suszonych moreli (moje były bez dodatku cukru) Dodatkowo: polewa marcepanowa: - puder trzcinowy(...)morele i mieszamy. Masę wylewamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem), wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.90-95 minut. Następnie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwi i pozostawiamy nasz sernik na ok.15-20 minut. Mój niestety pękł (już po wyłączeniu piekarnika) na szczęście

Smaczne Zdrowe
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 175

kostki masła (150 g) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa 1 kg twarogu sernikowego 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków (140 g) 1 duże opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (64 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 2 jajka do nadziania 1 opakowanie rozmrożonej mieszanki owocowej(...)pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nią formę do pieczenia. Następnie wylać masę serową. Do rozmrożonych owoców wsypać mąkę ziemniaczaną i całość lekko wymieszać. Następnie na masie serowej ułożyć owoce, a na samym wierzchu zetrzeć pozostałą część kruchego ciasta (na tarce o dużych oczkach).  Piec w 180ºC przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Następnie sernik

Ugotować
SERNIK WIEDEŃSKI 163

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć(...)sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu

RAROSSA
Sernik kokosowy 136

dużo pracy, ale czego się nie robi dla uśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest(...)mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę ciasta do domu. Składniki: (blacha 29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem

talerz przyjemności
Sernik czekoladowy 189

już nie kupuję innego...;-) Jest kremowy bez zbędnych dodatków jakie czasem zawierają sery innych marek. Doskonale spisze się do serników. Polecam ten wypiek na zimowy deser do filiżanki małej czarnej. Składniki Tortownica o śr 28 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 dag masła 1 czubata łyżeczka(...)krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami.   Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki

Wanilia i Kardamon
Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie 460

Sernik bardzo puszysty i delikatny. Spód zrobiony z wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód

Ala piecze i gotuje
Sernik Latte 359

jajka i twaróg muszą mieć pokojową temperaturę. Przygotowujemy I masę serową: Twaróg łączymy z cukrem i budyniem (miksujemy około 1 minuty). Następnie dodajemy kolejno jajka. Na samym końcu wlewamy śmietankę i wszystko miksujemy. Piekarnik nastawiamy przed rozpoczęciem przygotowywania masy- nagrzewamy do 175 *C (grzanie góra-dół bez termoobiegu). I masę wylewamy na tortownice i pieczemy przez 15-20 minut(...)masę wlewamy na pierwszą (tą która się piecze) i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 175*C. Po tym czasie ustawiamy piekarnik na 120 *C i pieczemy przez 1 godzinę 35 minut. Po upieczeniu delikatnie otwieramy drzwiczki piekarnika, po paru minutach przysuwamy tortownicę bliżej drzwiczek i w końcu wyjmujemy nasz sernik i studzimy na blacie. gdy sernik ostygnie

VioletoweKucharzenie
SERO-MAKO-SZARLOTKA 137

200g twarogu z 1 jajkiem i proszkiem budyniowym, do masy dodać 2 łyżki cukru i rodzynki. Odstawić na czas przygotowywania drugiej warstwy twarogu. Rozbić 2 jajka i oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z makiem, pozostałym twarogiem (150g), mlekiem i cukrem waniliowym. Do masy dodać 2 łyżki cukru, łyżkę soku z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić sztywną pianę(...)nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza (z termoobiegiem) i piec ok. 30-40 minut. Migdały zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu). Gdy ciasto będzie upieczone, wyciągnąć z piekarnika i posypać po wierzchu płatkami migdałowymi. Przełożyć na kratkę, ostudzić, pokroić i cieszyć się wyjątkowym wypiekiem łączącym w sobie sernik, makowiec i szarlotkę. Ciasto łatwo podzielić, przyjmując połówkę

Dietolog

Proponowane wyszukiwania