sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:267/316)

Mini serniczki z dżemem 177

Jest to deser, który urzekł nas swoich wyglądem, prostotą w wykonaniu oraz niesamowitym smakiem.  Mini serniczki wykonuje się naprawdę szybko, a jedynym ich mankamentem jest

Kolizje Smaków
Babka grejpfrutowa z różowym pieprzem - zupełnie wyjątkowa 170

osiemdziesiąt stopni. Pokochałam babki, a one polubiły mnie. Zaczęło się od tego, że nie miałam czasu na wymyślne serniki czy inne cuda. Zrobiłam jedną paschę, i to wszystko. Chciałam jednak trochę w wielkanocnym klimacie popiec, stwierdziłam więc, że będą babki. Bez nich bowiem chyba nikt sobie Wielkanocy wyobrazić nie potrafi... Na początku podchodziłam do nich ostrożnie, uważnie wybierałam(...)mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziaren różowego pieprzu 160 g miękkiego masła 150 g cukru 3 jajka 150 g creme fraiche (18%) skórka otarta z 1 różowego grejpfruta 2 łyżki soku z różowego grejpfruta lukier: 100 g cukru pudru 3 łyżki soku z różowego grejpfruta Mąki przesiać, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowa chmurka 11406

przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) ) połączony z malinami, galaretką, kremem i bezą to prawdziwy raj dla podniebienia ;) W sezonie można użyć świeżych malin, a przez resztę roku sprawdzą się maliny mrożone. Malinowa chmurka jest nieco pracochłonnym ciastem, ale by nie męczyć się tyle jednego dnia, można bezę(...)oraz kruchy spód przygotować sobie dzień wcześniej (dzięki temu beza też będzie miała dość czasu, by idealnie się wysuszyć – najlepiej pozostawić ją w piekarniku przez całą noc). Malinową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować ten przepis: Dakłas / Dacquoise

Kulinarne Przeboje
Sernik jagoodowy bezglutenowy 171

Masa serowa z mrożonymi jagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku.  Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne.  Prosta konstrukcja

Ze smakiem bez glutenu
Sernik jagoodowy bezglutenowy 144

Masa serowa z mrożonymi jagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku.  Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne.  Prosta konstrukcja

Ze smakiem bez glutenu
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 131

modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością warzyw, gdyż mają dużo mniej kalorii niż produkty pochodzenia zwierzęcego. Dobrze jest też do świątecznych(...)rady na temat zdrowego odżywiania podczas świąt, aby nie przybyło zbędnych kilogramów. Już dzisiaj znajdź najbliższe Centrum Naturhouse i umów się na bezpłatną konsultację dietetyczną. Możesz również umówić się bez wychodzenia z domu za pomocą formularza online Nie zwlekaj, bo Wielkanoc tuż tuż! Zapraszam do oglądnięcia krótkiego filmu: P.S. Naturhouse to największa sieć Centrów Dietetycznych w Polsce

Kuchnia MagdaLeny
Koktajl malinowy z płatkami 95

Idealny na upały, nie za słodki i sycący. Pełnowartościowy i fit deser. Przygotowanie: 15 minut  Koszt: Tanie Dzień bez deseru jest dniem straconym jak

zdrowo i aktywnie
Tarta z creme patissiere i truskawkami 165

mojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz

moj przepis na
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 154

  Kolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego

Smiling Shrimp
Świąteczny tort cynamonowy z rumem 171

jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki cynamonu poncz:  1 szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki ciemnego rumu krem: 1,5 szkl mleka 1/3 szkl śmietany 30% 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej(...)stopniach przez 20-25 minut.  Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. poncz:  Wodę gotujemy z cukrem. Kiedy lekko zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i rum. Studzimy. krem: Mleko gotujemy ze śmietaną i cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy do uzyskania budyniu. Budyń studzimy. Masło

Bon appetit mon amie
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 161

ruszy". Używać wysokiego naczynia i pilnować, gdyż drożdże mają tendencję do kipienia ;)   Do dużej miski przesiać przez sitko mąkę  - w ten sposób się ją napowietrza . Dodać sól, cukier, puree z dyni. Na końcu dołożyć roztwór drożdżowy. Przytulone bułeczki przed nałożeniem kruszonki Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto(...)wyrośnięcia. Po tym czasie całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 190C ok.30-35 min - u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu .  Lekko wystudzić jeszcze w tortownicy, potem zdjąć obręcz i zostawić do całkowitego wystygnięcia na kratce. W międzyczasie ćwiczyć silną wolę i opanowywać łakomstwo pożarcia zawartości blachy przed

Grunt to przepis!
Ciasto kokosowe na biszkopcie 214

tylko z delektowania się nim, ale również z samego przygotowywania. CIASTO KOKOSOWE NA BISZKOPCIE Składniki: Biszkopt: jajka: 4 szt. cukier: 3 łyżki sól: szczypta mąka: 3/4 szklanki proszek do pieczenia: 1 łyżeczka Masa: śmietana 30 %: 0,5 litra cukier: 2 łyżki mleko w proszku: 3 łyżki żelatyna: 3 łyżeczki mleko: 1/3 szklanki wiórki kokosowe: 100 g amaretto: 4 łyżki woda(...)Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i mleko w proszku oraz 3/4 wiórków kokosowych. Na koniec delikatnie łączymy z żelatyną. 4. Nasączone biszkopty przekładamy masą. Zostawiamy trochę do dekoracji wierzchu i boków. Po nałożeniu ostatniej warstwy kremu posypujemy wiórkami kokosowymi. INNE NASZE PROPOZYCJE NA SŁODKOŚCI: SERNIK SNICKERS LEKKIE CIASTO JOGURTOWE DOMOWY SERNIK JAPOŃSKI CIASTO

Kuchnia Na Wypasie
SEROMAKOWIEC 206

soli Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 6 dużych jajek 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 op. cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru pudru płatki czekoladowe (do dekoracji) Wykonanie: Masa makowa: Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)nagrzanego do 170 stopni na około 60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi

Kuchnia MagdaLeny
SEROMAKOWIEC 213

soli Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 6 dużych jajek 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 op. cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru pudru płatki czekoladowe (do dekoracji) Wykonanie: Masa makowa: Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)nagrzanego do 170 stopni na około 60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto na piernik staropolski (długo dojrzewający) 162

Kochani wiecie, że u mnie w domu na święta nigdy nie robiło się pierników? Pisałam Wam już o tym, bo kompletnie nie pamiętam...? W każdym bądź razie tak było! Sernik i makowiec stanowiły obowiązkową pozycję, do tego dochodziło z 10 innych ciast (w tym z 2 takie typowe "do kawy") i ciastka. Dużo ciastek!  Ale nie przypominam sobie(...)jeszcze 4 tygodnie poleży, więc nie jest za późno! Składniki: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika bez cukru i mąki Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do misy z założonym mieszadłem przekładamy pokrojone w mniejsze części masło, następnie miód oraz

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania