modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością warzyw, gdyż mają dużo mniej kalorii niż produkty pochodzenia zwierzęcego. Dobrze jest też do świątecznych(...)rady na temat zdrowego odżywiania podczas świąt, aby nie przybyło zbędnych kilogramów. Już dzisiaj znajdź najbliższe Centrum Naturhouse i umów się na bezpłatną konsultację dietetyczną. Możesz również umówić się bez wychodzenia z domu za pomocą formularza online Nie zwlekaj, bo Wielkanoc tuż tuż! Zapraszam do oglądnięcia krótkiego filmu: P.S. Naturhouse to największa sieć Centrów Dietetycznych w Polsce
Kuchnia MagdaLenyIdealny na upały, nie za słodki i sycący. Pełnowartościowy i fit deser. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie Dzień bez deseru jest dniem straconym jak
zdrowo i aktywniemojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz
moj przepis naKolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego
Smiling Shrimpjajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu poncz: 1 szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki ciemnego rumu krem: 1,5 szkl mleka 1/3 szkl śmietany 30% 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej(...)stopniach przez 20-25 minut. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. poncz: Wodę gotujemy z cukrem. Kiedy lekko zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i rum. Studzimy. krem: Mleko gotujemy ze śmietaną i cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy do uzyskania budyniu. Budyń studzimy. Masło
Bon appetit mon amieruszy". Używać wysokiego naczynia i pilnować, gdyż drożdże mają tendencję do kipienia ;) Do dużej miski przesiać przez sitko mąkę - w ten sposób się ją napowietrza . Dodać sól, cukier, puree z dyni. Na końcu dołożyć roztwór drożdżowy. Przytulone bułeczki przed nałożeniem kruszonki Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto(...)wyrośnięcia. Po tym czasie całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 190C ok.30-35 min - u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Lekko wystudzić jeszcze w tortownicy, potem zdjąć obręcz i zostawić do całkowitego wystygnięcia na kratce. W międzyczasie ćwiczyć silną wolę i opanowywać łakomstwo pożarcia zawartości blachy przed
Grunt to przepis!tylko z delektowania się nim, ale również z samego przygotowywania. CIASTO KOKOSOWE NA BISZKOPCIE Składniki: Biszkopt: jajka: 4 szt. cukier: 3 łyżki sól: szczypta mąka: 3/4 szklanki proszek do pieczenia: 1 łyżeczka Masa: śmietana 30 %: 0,5 litra cukier: 2 łyżki mleko w proszku: 3 łyżki żelatyna: 3 łyżeczki mleko: 1/3 szklanki wiórki kokosowe: 100 g amaretto: 4 łyżki woda(...)Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i mleko w proszku oraz 3/4 wiórków kokosowych. Na koniec delikatnie łączymy z żelatyną. 4. Nasączone biszkopty przekładamy masą. Zostawiamy trochę do dekoracji wierzchu i boków. Po nałożeniu ostatniej warstwy kremu posypujemy wiórkami kokosowymi. INNE NASZE PROPOZYCJE NA SŁODKOŚCI: SERNIK SNICKERS LEKKIE CIASTO JOGURTOWE DOMOWY SERNIK JAPOŃSKI CIASTO
Kuchnia Na Wypasiesoli Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 6 dużych jajek 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 op. cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru pudru płatki czekoladowe (do dekoracji) Wykonanie: Masa makowa: Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)nagrzanego do 170 stopni na około 60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenysoli Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 6 dużych jajek 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 op. cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru pudru płatki czekoladowe (do dekoracji) Wykonanie: Masa makowa: Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)nagrzanego do 170 stopni na około 60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenyKochani wiecie, że u mnie w domu na święta nigdy nie robiło się pierników? Pisałam Wam już o tym, bo kompletnie nie pamiętam...? W każdym bądź razie tak było! Sernik i makowiec stanowiły obowiązkową pozycję, do tego dochodziło z 10 innych ciast (w tym z 2 takie typowe "do kawy") i ciastka. Dużo ciastek! Ale nie przypominam sobie(...)jeszcze 4 tygodnie poleży, więc nie jest za późno! Składniki: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika bez cukru i mąki Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do misy z założonym mieszadłem przekładamy pokrojone w mniejsze części masło, następnie miód oraz
Kuchnia w czekoladzieciepłego 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka maki 1 łyżeczka cukru CIASTO: 400g mąki pszennej - użyłam luksusowej typ 550, polecanej do ciast drożdżowych 100g cukru 1 jajko + 1 żółtko - 1 białko zostawić do posmarowania bułeczek przed pieczeniem szczypta soli NADZIENIE: 250g twarogu – u mnie półtłusty ½ puszki masy makowej 2 łyżki domowego cukru waniliowego – przepis do podejrzenia TU W garnuszku rozpuścić masło(...)widelcem twaróg z masą makową i cukrem waniliowym. Można ewentualnie dorzucić ulubionych bakalii – ale wg. mnie masa makowa będzie tu wystarczająco w nie bogata. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią, w ten sposób je odgazowywujemy. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować nadzieniem, zostawiając 3cm ciasta bez jabłek przy jednym z dłuższych boków
Grunt to przepis!mnie – mozzarella Wykonanie: Sos: W rondelku rozgrzej masło lub oliwę z oliwek, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem, tymiankiem, słodką i ostrą papryką mieloną. Całość gotuj na małym ogniu około 10 minut. Odstaw do przestygnięcia. Nadzienie: Pierś z kurczaka pokrój w małą kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach(...)Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick, która jest właścicielem marki Kamis. Projekt ma zachęcać do gotowania smacznych i zdrowych potraw z prostych składników z wykorzystaniem ziół i przypraw. Bez względu na zasobność portfela – każdy z nas może przygotować smaczne i zdrowe posiłki dla całej rodziny. To też sposób na zagospodarowanie tego, co się ma w lodówce
Moja pasja smakusobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Pyszne do pudełka Autorka: Grażyna Bober-Bruijn Wydawnictwo MUZA S.A., 2015 Zabieranie jedzenia do pracy to już nie tylko konieczność, ale i moda. Niech naszą inspiracją będzie tu wysmakowane i pięknie(...)soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi lunchboxami, z dobrej jakości zdjęciami. Przecież nie trzeba pakować dania w brzydki plastikowy pojemnik i nosić
Ugotowane pozamiatanewzględu, chcąc przechowywać ciasteczka przez dłuższy czas, lepiej robić to jeszcze przed nadzianiem ich kremem cytrynowym. Wówczas możesz bez trudu włożyć je do szczelnie zamkniętego pudełka, w którym spokojnie mogą wytrzymać nawet tydzień. Dopiero tuż przed podaniem oprósz je cukrem pudrem i nadziej lemon curdem. Czy masę na ciasteczka można przygotować wcześniej? Mam też doskonałą informację dla zabieganych(...)mąki 100 g cukru 2 żółtka skórka otarta z 1 cytryny sok z połówki cytryny 3/4 łyżeczki soli ok. 250 g lemon curd cukier puder do oprószenia ciastek Jak zrobić ciasteczka z lemon curd Masło pokrój w kostkę i poczekaj aż zmięknie. Następnie przełóż je do misy miksera, dodaj do niego cukier i ucieraj na średnich obrotach przez około
okolicepalnika.plmojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi
moj przepis na