W niemal każdym większym sklepie spożywczym przed Świętami można kupić kandyzowaną skórkę pomarańczową, żaden jednak z gotowych produktów nie może się równać z tą, zrobioną samodzielnie
Ciastkozercyskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1
Domowy Smak JedzeniaDziś nowy przepis na kolejne, obłędne ciasto ze śliwkami. W dodatku przepis nie jest skomplikowany, każdy sobie z nim poradzi. Jest to propozycja dla tych, którzy
DietologDziś nowy przepis na kolejne, obłędne ciasto ze śliwkami. W dodatku przepis nie jest skomplikowany, każdy sobie z nim poradzi. Jest to propozycja dla tych, którzy
DietologSkładniki: Ciasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik 4 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 pełna szklanka cukru 1,5 łyżki cukru waniliowego 100 gram gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 gram śmietany kremówki 30% Ciasteczka rozkruszamy na piasek, możemy to zrobić(...)wykładamy masą ciasteczkową, dociekając i wyrównując powierzchnię. Podpiekamy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie schładzamy do uzyskania temperatury pokojowej. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukry i miksujemy do dokładnego połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę (nie ubitą) i znów chwilkę miksujemy, dodajemy po jednym jaju, ucieramy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli
My simple kitchenpożytecznie wykorzystam ten czas Składniki (tortownica 19cm) masa serowa: 500g twarogu sernikowego mielonego (ja dałam Emilkę) 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) około 8 czerwonych śliwek około 5 łyżek cukru brzozowego lub innego słodzidła 0,5 szklanki odtłuszczonego mleka zagęszczonego spód: 0,5 szklanki płatków owsianych około 6-7 czerwonych śliwek woda Sposób(...)jestem pewna bo moja gazówka nie ma termometru) przez około 50 minut, jeśli góra zacznie się za bardzo przypiekać przykrywamy ją folią aluminiową albo papierem do pieczenia upieczony sernik studzimy, a potem wkładamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwypróbować. Od dawna miałam ochotę na jakieś ciasto na bazie tej kaszy (bo zdrowa, ale przede wszystkim pyszna), serników trochę się lękam (no bo jak to tak - sernik zupełnie bez nabiału...? ), a brownie przecież nie udać się nie może (w końcu to zakalec z definicji). Wszystko przygotowuje się sprawnie i szybko, najdłużej trwa oczywiście pieczenie i gotowanie(...)Spróbujcie koniecznie! Jaglane brownie z musem truskawkowo-balsamicznym Składniki: (na blachę 22x30 cm) 160 g suchej kaszy jaglanej 400 ml gorącej wody 50 ml oleju 3 jajka 150 g cukru 125 ml śmietany kremówki (38%) 45 g kakao 100 g ciemnej czekolady (80%) 1 łyżeczka sody oczyszczonej mus: 300 g truskawek 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki
Pożeraczka, czyli raz adobrzecóreczka A. pozwoliła się prowadzić za rączkę bez żadnego sprzeciwu, a synek K. wgramolił mi się na kolana i puszczaliśmy bańki mydlane. Dzieci mnie lubią - sama nie wiem dlaczego. Ale muszę przyznać, że bardzo to miłe. Co ja przyniosłam w prezencie? O tym innym razem (już niedługo). Dzisiaj na tapecie sernik - i to jaki! Zaczęło się(...)sernik bananowy. Czym prędzej zaczęłam wertować książkę - i tak! Jest. W dodatku z sosem toffi... Niewiele myśląc, zabrałam się za pieczenie. I uwierzcie - warto było! Sernik jest delikatny, wcale nie ciężki, choć kremowy. Słodki, ale tak w sam raz. Z odrobiną sosu smakuje wybornie! Jak kiedyś będziecie mieli zbyt dojrzałe banany - to jest pomysł idealny! Bananowy sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzejajek 250 g cukru 250 g masła 400 g mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia masa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru budyń waniliowy 250 g masła polewa: 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Masło ucieramy mikserem z cukrem aż do całkowitego wymieszania składników (ciasto(...)pieczenia na 40 minut w 180 stopniach. Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy go po łyżce do masy cały czas ucierając. Gotową masę wykładamy na przestudzone ciasto. Mleko podgrzewamy
ciastkarnia na kruchym spodziePóźno w tym roku rozpoczynamy dyniowy sezon, ale za to robiąc na sam początek pyszny dyniowy sernik na zimno z Oreo . Jesienną dekorację do zdjęcia
niecodziennikparytylko, by je wcześniej drobniej posiekać. Takie szybkie ciasto na maślance sprawdzi się właściwie na każdą okazję. Można je postawić na świąteczny stół – w końcu nie każdy lubi serniki czy makowce, można te też podać po prosty do kawy lub herbaty. Ogromną zaletą przepisu na ciasto na maślance jest, to że do jego wykonania wystarczą Wam podstawowe składniki(...)lubicie mocno czekoladowe ciasta polecam Wam też przepis na czekoladową babkę . A czego nie może zabraknąć podczas przygotowań do Świąt? Oczywiście dobrego papieru do pieczenia. Ja nie wyobrażam sobie bez niego domowych wypieków. Piekę na nim nie tylko ciasta, ciasteczka, ale też drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami i… naszą ukochaną domową pizze. Tak, tak dobrze czytacie. Papier
Słodkie okruszkiinne pyszne serniki na zimno: Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Agrestowy sernik na zimno Ciasto śnieżny puch z limonką Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno(...)borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Sernik kokosowy Bounty na zimno Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 170 ciastek
Kulinarne przygody Gatitycukru kryształu I * 80 g żółtek * 100 g cukru kryształu II * 240 g białek DODATKOWO: * masło do wysmarowania foremek * drobno tarta czekolada JAK ROBIMY? Żaroodporne foremki smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy czekoladą. Odstawiamy, by zastygło. Żółtka ucieramy z cukrem na parze, aż cukier się rozpuści, czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Z białek i cukru robimy bezę szwajcarską. Utarte żółtka łączymy łączymy(...)roztopioną czekoladą i dodajemy stopniowo bezę. Napełniamy foremki, wyrównujemy. Pieczemy w 210C ok. 10 minut. Bez termoobiegu. Pycha! Zobaczcie sami poniżej! Z całego serca dziękuję marce E. WEDEL oraz Infuence.me za zaproszenie, a uczestniczkom za wspaniałą zabawę! Piękne zdjęcia są autorstwa Magdy Klimczak. DZIĘKUJĘ
Ostra na SłodkoA w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę
gutfutSernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a
Kuchnia w czekoladzie