jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to możecie dodać trochę cukru do masy serowej. Dodatek popcornu na wierzchu nie tylko super się prezentuje, ale również świetnie komponuje się z masą krówkową. Dzięki temu całość zyskała oryginalny charakter oraz smak. Idealny zarówno na co dzień, jak i od święta... P.S. Serniki to mają do siebie, że podczas pieczenia lubią pękać. Dzieje(...)pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji pod przepisem ⇩ Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 200 g kajmaku 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 200 g kajmaku 1 łyżka masła 2 łyżki śmietanki 30% popcorn bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki
Kuchnia MagdaLenyskórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy * do zblendowanych owoców dosypałam odrobinkę kwasku cytrynowego, żeby morele bardzo nie ściemniały * cukru pudru do serka można dodać wedle własnego smaku * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać cukier wanilinowy bez dodatków i otartą skórkę z cytryny * jeśli jajka będą mniejsze niż L, proponuję zważyć te co akurat mamy i dodać mąki
Pieprzyć z FantazjąSubskrubuj kanał ,, RITA creative " a nie ominą Cię nowości. Kliknij TUTAJ . Walentynkowy sernik czekoladowy. ❤ SKŁADNIKI ❤ Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.) lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy
RITA food channelsernik z rosą . Albo możecie iść na całość i obejrzeć wszystkie świąteczne wpisy w zakładce Boże Narodzenie :) Składniki: 1 białko 1 szklanka cukru pudru Lukier królewski – jak to zrobić? Rozdzielamy białko od żółtka. Cukier puder przesiewamy przez sitko. Miksujemy białko mikserem, kiedy lekko się spieni zaczynamy dodawać stopniowo przesiany cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji bez
Ciastkozercysernik był bez pieczenia. U mnie w tortownicy, o śr. 25cm. Składniki: - ciastka maślane (do wyłożenia spodu i na wierzch ciasta, u mnie ok.150g) - 1kg dwukrotnie mielonego twarogu lub 1,100g sera b.gęstego (u mnie Mój Ulubiony Wieluń, stąd taka ilość 2x450g+200g) - 250g masła - 4 jajka (dałam 5 mniejszych) - 2 opakowania budyniu waniliowego bez(...)cukru - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 szklanka cukru, u mnie po 1/2 szklanki ksylitolu i cukru trzcinowego (lub więcej, gdy preferujemy bardziej słodkie ciasta) Dodatkowo: - puder trzcinowy (lub zwykły) - kilka kropli olejku migdałowego (lub cytryny) - kremówka Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami (najlepiej wykorzystać tortownicę ze szklanym spodem, gdy mamy). Boki przesmarować masłem. W garnku roztopić masło
Smaczne Zdrowewaniliowego bez cukru (ok. 40 g), - laska wanilii, - szklanka jagód (ok. 160 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii. 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią jagód i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachdodawaj wtedy cukru. Syrop już jest słodki. Teraz chlust likieru i zmieszaj. Dodaj suszone maliny do środka ( kiedy nawilgną będą bardzo ciekawym dodatkiem) Robimy puder malinowy: Suszone maliny ( ok pół opakowania zmieliłam w malakserze i mam cały słoik) . Oprószyłam bezę nim przez sitko ( są małe drobne pestki -dlatego zdobiłam odsiew). Puder wykorzystuje do muffin, naleśników, musli, serników na zimno
AZgotuj!czekolady. Bardzo prosty w przygotowaniu, ale pyszny i taki wyjątkowy. Ogólnie uwielbiamy serniki, więc ten również przypadł nam do gustu. Ostatnio najchętniej jadłabym serniki, naleśniki z serem, dużo słodkiego, ale to chyba taki czas poświąteczny. Składniki: - 0,75 kg twarogu trzykrotnie zmielonego; - 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków; - 5 jajek; - 125 g masła w temperaturze pokojowej; - 4 łyżki
dom-agi.plszklanki cukru 5 łyżek śmietanki 36% Wykonanie: Serek mascarpone mieszacie mikserem z cukrem. Wbijacie po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodajecie śmietankę i pokrojonego w plasterki banana, wsypujecie wiórki. Kiedy wszystkie składniki się wymieszają, nakładacie masę łyżką do foremek. Najlepiej użyć silikonowych, bo wówczas bez problemu można będzie wyjąć wypiek na talerzyk. Jeśli jednak nie macie takich, użyjcie jakichkolwiek(...)byle były to małe osobne foremki, a nie jedna łączona (jak na przykład ta do muffinów). Od biedy można będzie z nich wyjadać łyżką… Serniki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczecie około 35-40 minut. Początkowo mocno wyrosną, potem opadną i się zarumienią. To czas, by wyjmować! Część można zjeść od razu, część ostudzić, wstawiając najlepiej
GRUBY WAŁEKmyślą o niedzielnym lenistwie, zrobiłam sernik na zimno. Nie obyło się, rzecz jasna, bez drobnych komplikacji. No ale jak się chce na raz robić kilka rzeczy, to zdarzają się przedziwne sytuacje, najczęściej nerwowe. Postarałam się jak najdokładniej opisać kolejność przygotowywania, bo sernik na zimno nie jest niczym trudnym, ale dość czasochłonnym ze względu na to, że poszczególne(...)przestygnięcia. Do twarogu dodać cukier i wymieszać. (Nie podaję ilości cukru, gdyż nieraz ser może być bardziej słodki lub bardziej kwaśny, a każdy i tak ma swoje własne smaki. Ja w tym przypadku dosypałam 3 łyżki cukru.) Ser podzielić na dwie części. Porządnie schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem 1 łyżki cukru. Jedną z części sera zmiksować z połową
Codzienna kuchnia niecodziennaMojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniwłoskich 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 75 g cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 20 g cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego (45 g) Dekoracja: 300 ml śmietany 30% (schłodzonej) 20 g cukru waniliowego 1-2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Spód: Wszystkie(...)wraz z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych
MyCookBook.plDzisiaj zapraszam Was na obłędny sernik bez pieczenia z ciasteczkami OREO, lub NEO (z Lidla). Zainspirowałam się przepisem z bloga Moje Wypieki . Składniki na spód: 180 g ciastek Oreo lub Neo z nadzieniem 50 g masła Wykonanie: Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, przestudzić. Ciasteczka rozkruszyć blenderem lub malakserem. Połączyć(...)masę: 180 g jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 1/4 cukru pudru 200 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36% 180 g ciastek Oreo lub Neo 2,5 łyżeczki żelatyny 50 ml zimnej wody Wykonanie: Jogurt i serek mascarpone wyjąć wcześniej, aby miały temperaturę pokojową. Do miski przesiać cukier puder, dodać jogurt i ser mascarpone, zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę
Trufelkowowody. Po wystudzeniu wstawić do lodówki w celu szybszego stężenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając następnie cukier puder, serek waniliowy oraz wlewając tężejącą, ale wciąż płynną galaretkę. Całość krótko zmiksować do połączenia. Truskawkową masę wyłożyć na warstwę czekoladową. Sernik po raz kolejny wstawić do lodówki do stężenia Dodatkową truskawkową galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody
Nastoletnie Wypiekanie