Ciasto z jogurtów naturalnych zwane też sernikiem z jogurtów lub sernikiem bez sera. P rzygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową pianką jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu. Proste i pyszne ciacho, które faktycznie trochę przypomina sernik. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, z puszystą i lekką pianką(...)Ciasto: niepełne 2 szklanki mąki pszennej 150 g zimnego masła 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Pianka jogurtowa: 500 g gęstego jogurtu naturalnego 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy bez cukru (40 g) szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier puder po posypania Wykonanie
Kuchnia MagdaLenybez nich lub z brzoskwiniami z puszki. Już teraz wiem, że tak przygotowany sernik z brzoskwiniami zagości na naszym stole podczas każdych świąt i nieskromnie mówiąc mam nadzieję, że wszystkich Gości będzie tak samo zachwycał jak nas. Składniki na sernik z brzoskwiniami Ciasto: 400 g mąki 5 żółtek 200 g masła prosto z lodówki 3 łyżki cukru
niecodziennikparyCytrynowy sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowych cukierków, delikatną masą serową o orzeźwiającej cytrynowej nucie i słodką opalaną włoską bezą to świetna propozycja deseru na spotkania przy kawie z najbliższymi. Składniki: Spód: 100g herbatników pełnoziarnistych 200g cukierków czekoladowych np. michałków Masa serowo-cytrynowa: 1kg sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 30% 160g cukru 16g cukru wanilinowego 6 łyżek
Szalona Kuchnia Ewelinycukier i jajka. Miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę kawy zbożowej oraz rum. Po wymieszaniu wlewamy kremówkę i krótko miksujemy do połączenia się składników. Wlewamy masę serową na przygotowany spód. Na dnie piekarnika umieszczamy dowolną foremkę z wrzątkiem (woda parując nawilży sernik), a sernik wstawiamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy bez
Poezja smakujagód (bez rozmrażania). Podczas pieczenia po mieszkaniu rozchodził się cudowny waniliowo-jagodowy zapach. Rodzina z trudem powstrzymywała się aby nie zabrać się za pałaszowanie zaraz po upieczeniu. Sernik przecież musi ostygnąć i schłodzić się w lodówce aby był naprawdę dobry :) Serniczek ma delikatną i kremową konsystencję, wprost rozpływa się w ustach! Do wypieku użyłam cukru Królewskiego
Smakołyki AsiSuper szybkie ciacho na weekend. To taka jakby wersja sernika, chociaż nie dokońca. Na pewno bezglutenowa, migdałowa z całą furą migdałów na wierzchu! Do przygotowania
Szybko Tanio SmacznieSprawdźcie! Składniki: spód: - 200 g czekoladowych herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego - 450 g malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić) polewa z białej czekolady: - 100 g białej(...)jajkami i cukrem). Następnie dodajemy twaróg i maliny, łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec w misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu
Cook&LoveWasz sernik na świątecznym stole? Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 250 gramów margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżki cukru z wanilią szczypta soli Masa serowa: 1200 gramów jogurtu greckiego 1 pełna po brzegi szklanka cukru 6 białek szczypta soli 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
Cukiernia PychotkiKolejny sernik wart uwagi. Tym razem na zimno, bez pieczenia, z porzeczkami i odrobiną rumu. Kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Pięknie prezentuje się na stole. Równie smaczny z malinami czy jagodami. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Polecam! :) Składniki: 100 g masła 200 g herbatników 250 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 50 g drobnego cukru
Domowa cukiernia Ewybez sera... Przepis dostałam od bratowej mojego męża, a kiedy pierwszy raz go upiekłam i wszyscy się w nim rozsmakowaliśmy, teraz zagościł już na stałe w Naszym domu. Upieczmy go i zaskoczmy gości bo smakuje jak najprawdziwszy sernik. Składniki: ciasto: 3 szkl.mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia margaryna 5 żółtek 5 łyżek cukru
Z Majeczką w kuchnisernik czekoladowy 750 g sera do serników 500 ml śmietanki 30 % 150 g czekolady 50% kakao 1/2 szkl cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny Gellwe mus arbuzowy 800 ml miąższu z arbuza 3 łyżki żelatyny Gellwe sok z cytryny ok. 5 łyżek cukru pudru 1. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier i dodajemy po jednym żółtku. Na koniec stopniowo(...)pieczemy około 35- 40 minut w 165 stopniach z włączonym termoobiegiem ( bez w 180 stopniach i przedłużamy czas pieczenia). 2 . Czekoladę rozpuszczamy w 250 ml śmietanki dobrze podgrzanej śmietanki. Przestudzoną wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie ubijamy na sztywno. Ser miksujemy z cukrem i pozostałą śmietanką, pod koniec dodajemy ubitą czekoladową. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach zimnej wody
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySKŁADNIKI : * MASA * 800 g sera białego tłustego ( zmielonego 2 razy ) 700g jogurtu Greckiego 8 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego 230g cukru (200g do utarcia z żółtkami i 30g do usztywnienia piany z białek) 2 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Płatki migdałów/ wiórki czekoladowe do dekoracji * SPÓD I * 18 łyżek otrębów owsianych (ok. 50 g ) 4 żółtka(...)przypominać w strukturze kruszonkę, wykładamy masą wyłożoną papierem tortownicę. PRZYGOTOWANIE : Oddzielamy żółtka od białek. W jednej misce ucieramy żółtka z cukrem , w drugiej ubijamy ze szczyptą soli białka na sztywną pianę ( pod koniec dodajemy 30 g cukru ). Zmielony ser miksujemy z jogurtem i budyniami i utartymi żółtkami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Gotową masę wykładamy na podpieczony
Marcepanowa kuchnia