Dziś pyszny serniczek dla amatorów brownie ... nieziemsko kremowy, rozpływa się w ustach. SPÓD BROWNIE: 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70-80 %) 125 g masła 100 g cukru 2 jaja 50 g mąki 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło, cukier, jajka, mąkę, na końcu dodać skórkę pomarańczową
Z MarcepanemZapraszam na delikatny i bardzo lekki serniczek waniliowy na herbatnikach. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm * - 1 kg białego sera mielonego - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem - 1 łyzka mąki ziemniaczanej - kilka kropli aromatu waniliowego * szklanka
Kuchnia z widokiem na ogródpotem zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze 30 minut. Piekarnik wyłączam i zostawiam do przestygnięcia w nim przy uchylonych drzwiczkach. Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody gorącej. Jak serniczki przestygną układam na nich cząstki mandarynek, i polewam lekko tężejącą galaretką. Wstawiam do lodówki
wesoła kuchniabędą widoczne kratery (małe dziurki). Smażyć z obu stron do przyrumienienia. Podawać jeszcze ciepłe z kwaśną śmietaną i innymi dodatkami rybnymi oprószonymi odrobiną pieprzu według uznania. Zobacz również: placuszki serniczki
Kuchcik gotujefilmie z poradami od Beko: Połowę masy serowej wylewamy do tortownicy. Przy krawędziach rozkładamy uformowane kulki orzechowe. Jeśli zostanie nam orzechowej masy, kulki możemy też rozłożyć na środku serniczka. Gdy wszystkie kulki są już rozłożone, przykrywamy je resztą masy sernikowej. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie
Smaki Na TalerzuSmak serniczka super, mogę go polecić na 100 %. Te dwa smaki sera i masy makowej super ze sobą się zgrywają. Moje ciasto jest niższe, ponieważ zrobiłam z połowy porcji. Masa makowa – tym razem użyłam masy gotowej. Dużo ludzi tak lubi, ponieważ jest łatwiej. Nie miałam dużo czasu na wykonanie tego ciasta więc tak sobie właśnie ułatwiłam. Masło z cukrem
Kuchnia PokoleńWitajcie. Dzisiaj nie będzie przepisu na ciasto jak zwykle co weekend, bo będzie jutro. 😋 Zdradzę Wam, że będzie to znowu serniczek. No u mnie to ciasto można jeść non stop, zawsze jest jakieś inne i nigdy się nie znudzi. 😏I nie istnieje zasada "nie ruszaj to na święta"😆. Wracając do rzeczy luźniejszych, u Was zapewne to samo co u mnie
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś coś na słodko bez pieczenia. Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Jakoś trzeba osłodzić tę paskudną pogodę. Wbrew pozorom szybko się je robi a jeszcze szybciej znikają. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicieście. jak się okazało sernik z rosą można dowolnie interpretować jeśli chodzi o ilość oleju i mleka. Moja mama między czasie powiedziała, że już dawno chciała tego serniczka spróbować. Nie miałam wyjścia i go upiekłam. Sernik z rosą okazał się mocno wilgotny, długo trzymający świeżość i bardzo smaczny. Ten kto jeszcze go nie jadł zachęcam do próbowania. Polecam ! Składniki ciasto
Ciasta z tradycjamisłoiczka. I nie ma teraz lepszej niż ta od Łowicza. Uwielbiam ją za piękny kolor. Jej smak i zapach przywołują cudowne wspomnienia wakacji u Babci na wsi. Serniczek podany z taką pyszną konfiturą to bajka. Nie można sobie wymarzyć lepszego deseru na jesienno-zimowe popołudnie niż to przywołujące cudowny zapach skąpanych w słońcu truskawek. Sernik: 1000 g sera
Smakołyki Asizimno, ale w wersji zimowej, zamiast świeżych owoców – konfitura truskawkowa 🙂 Składniki: 500 g serka waniliowego 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki … Czytaj dalej Zimowy serniczek
czarrna od kuchniPyszny serniczek o piernikowym spodzie idealny na święta. Przepis dostałam od cioci, ta z kolei wyczytała go z jakiejś gazetki z przepisami, wart wypróbowania. Spód 15 dag mąki 5 dag cukru pudru 8 dag margaryny 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki sody 2 żółtka łyżka kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Na stolnicę przesiać mąkę, uformować z niej kopczyk
Kuchenne aromatyRewelacyjne małe serniczki z nutą kokosową. Dobra przekąska dla dzieci ponieważ twaróg zawiera dużo wapnia, który jak wiadomo jest budulcem naszych kości. Dodatkowo dzieciom bardzo odpowiada ich kształt. Łatwo je chwycić w malutkie paluszki i zjeść samemu. Moja roczna córeczka je po prostu uwielbia. Składniki na około 30 kuleczek: 300g twarogu półtłustego czubata łyżeczka masła orzechowego (ja użyłam migdałowego) płaska
wysmienityPrzepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak przepis idealny i taki zresztą jest. Jeżeli jesteście fanami smaku kokosa to z pewnością ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo sernik wzbogaciłam o kruchy, piernikowy spód, który zyskał jeszcze bardziej karmelowy smak za sprawą
Mango Papaja