coś niezwykłego. Ciasto tak szybko znikło, że zabrałam się za kolejne wersje. Polecam zaufać swojej intuicji i pobawić się składnikami – różne owoce, różne wersje smakowe – w tym serniczku prawie wszystko dozwolone. Sernik na zimno – spód: 12 ciasteczek markiz (typu Oreo, Neo) 50 g rozpuszczonego masła Sernik na zimno – masa: 800 g mielonego twarogu 4 łyżki cukru
Poezja smakuwylać tężejącą masę niebieską. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylewać kolejne warstwy sernika i za każdym razem wkładać do lodówki do stężenia. Na stężony sernik wylać czerwoną galaretkę. Serniczek wstawić do lodówki najlepiej na całą
Smakołyki Asizimno np. do biszkoptu z bitąśmietaną oraz galaretką . Bardziej dojrzałe sprawdzą się w rożnego rodzajach ciast gdzie używane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie truskawek dojrzałych, aby podkreślić w serniku truskawkowy smak. Spód ciasteczkowy: 200 g ciasteczek Oreo (bez nadzienia) 50 g roztopionego masła Cytrynowa masa 2 galaretki cytrynowe
RAROSSAsię od siebie w zależności od firmy. Kiedyś do Tiramisu kupiłam takie mocno lukrowane, które należało dość obficie nasączać, by zmiękły i wchłonęły płyn. Te, które kupiłam do tego serniczka były całkiem inne – dość szybko nasiąkały. Należy więc czas namaczania dostosować do posiadanych biszkoptów – powinny być nasączone, ale nie mogą się rozpadać. Źródło
Smaki Na TalerzuSernik na zimno z truskawkami to letnie, smaczne ciasto za którym dzieci i nie tylko, przepadają. Bardzo lubię ciasta z truskawkami a serniczek to jedno z moich ulubionych. Polecam na ciepłe dni. SKŁADNIKI : 4 serki waniliowe po ( 160 g każdy ) 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 łyżki żelatyny 200 g ciastek owsianych 100 g masła
Kulinarne Fantazje MarioliMajówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać że użyłam tu jeszcze pijanych migdałów. Migdały zostały mi jak robiłam Amaretto i szkoda ich było wyrzucać, tutaj sprawdziły się idealnie. Jeśli nie macie pijanych migdałów użyjcie zwykłych, też będzie ok. Sernik na zimno z wiśniami
Moje Małe Czarowaniezapowiada się wspaniale. Pogoda dopisuje, słonko praży, można spędzać dnie na łonie natury i korzystać z pogody i wolnych dni do woli. Dla ochłody oprócz lodów proponuje przygotować pyszny serniczek na zimno, wspaniale orzeźwia, a robi się go w kilka chwil. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 3 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń w syropie 3 łyżki żelatyny
Z Majeczką w kuchnilepszego deseru na taką piękną pogodę-pyszny,schłodzony,kremowy,serniczek-bardzo prosty do zrobienia-polecam!! SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty galaretka(smak dowolny w zależności jakie dajecie owoce) owoce dowolne na wierzch PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne
Swojskie jedzonkoodrobiną oleju (dzięki temu łatwiej będzie wyciągnąć desery po zastygnięciu) . Do każdej wlewamy sernik waniliowy. Z biszkopta wycinamy okręgi o średnicy szklanek i układamy na wierzchu. Tak przygotowane serniczki wkładamy do lodówki. Zastygnięty deser wyciągamy z lodówki. Szklanki umieszczamy na chwilę w garnku z ciepłą wodą. Następnie delikatnie wyciągamy
Marcepanowa kuchniagodzinach kroimy sernik na mniejsze części i układamy w formie kawałek obok kawałka (między kawałkami powinno być ok 2 cm wolnego miejsca. Ja układamy w formie keksowej). Zalewamy serniczki wystudzoną ale jeszcze nie stężałą galaretką. Wkładamy do lodówki aż galaretka stężeje. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Kuchnia w oparachSucharki tym razem idealnie sprawdziły się jako spód do sernika... śniadaniowego... pomidorowego... z dodatkiem serka koziego. Sernik wyszedł puszysty i delikatny z mocnym akcentem pomidorów. Przed przygotowaniem serniczków upiekłam pomidory. Wyszło pysznie. Składniki: Pieczone pomidory: 4 pomidory malinowe 3 łyżki oliwy 3 gałązki bazylii szczypta tymianku kilka łyżek wody 200 g twarożku koziego 120 g jogurtu greckiego 200 g śmietany
Kuchnia w oparachherbatniki. Borówki myjemy, dokładnie osuszamy i układamy na wierzchu masy. Całość wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce. Rada: 1) Serniczek możemy wykonać w różnych wariantach. Zamiast galaretki niebieskiej i borówek możemy użyć: np. galaretkę malinową i maliny, galaretkę truskawkową i truskawki, galaretkę porzeczkową i porzeczki, galaretkę brzoskwiniową i brzoskwinię
Kuchnia MagdaLenynawet mowy o kupowaniu ciast to musiałam sobie ten sernik zrobić sama. Tym razem wersja lekko kwaskowa, bo dodałam sok i skórkę z limonki. Bardzo nam pasuje taki kwaskowy serniczek. To sernik orzeźwiający i intrygujący. Świetny na deser w ciepły, na nawet gorący, dzień więc przepis na pewno przyda się wiosną i latem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKolejny serniczek w roli głównej. Bardzo lubię serniki o czym już wspominałam przy którymś poście. Cały czas poszukuję inspiracji jeżeli chodzi o serniki. Jest ich baaaaaaardzo dużo i chyba zajmie mi to całą wieczność aby je wszystkie przetestować:) Proszę o Wasze pomysły na serniki, które są Waszymi ulubionymi. A tymczasem zapraszam do mojego przepisu:) … Czytaj dalej Sernik wyśmienity
gotuj ze mnąoreo 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego 1 mały jogurt naturalny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 słoiczek … Czytaj dalej Serniczek z oreo i jagodami
czarrna od kuchni