serek wiejski - 1466 przepisów (strona:77/98)

Pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym 43

pracy. Soczyste pieczarki, wypełnione kremowym nadzieniem z serka kanapkowego, suszonych pomidorów i aromatycznych przypraw, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Taka kompozycja z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Składniki na pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym: 500 g średniej wielkości pieczarek około 150 g serka kanapkowego puszystego z ziołami (np. Almette) około 80 g serka kanapkowego kremowego naturalnego (np. Bieluch albo Philadelphia(...)przekąski z pieczarkami: Ziołowe pieczarki panierowane – szybka przekąska Pieczarki w zalewie pomidorowo-octowej Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami Wiejskie pizzerinki z ciasta francuskiego – proste i pyszne przekąski Bułeczki gyros – drożdżowe bułki z kurczakiem i pieczarkami Artykuł Pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z łososiem i szpinakiem 95

Doskonałe naleśniki szpinakowe posmarowane serkiem śmietankowym i wyłożone plasterkiem łososia wędzonego. NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 100 gramów łososia wędzonego na zimno; serek śmietankowy o smaku chrzanowym; 250 gramów świeżego szpinaku; mąka pszenna; 1 wiejskie jajko; mleko; gałka muszkatołowa; sól, pieprz; przepis na naleśniki z łososiem i szpinakiem Artykuł Naleśniki z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Rolada buraczkowa ze śledziem 3338

roladę buraczkowa: 1 duży burak 1 jajko 130-150 g mąki 200 ml mleka 1 łyżka oleju sól na nadzienie: 300 g serka kremowego śmietankowego 2 duże ogórki kiszone koperek, natka pietruszki -5-6 filety śledziowe wiejskie w oleju,sól pieprz  Przygotowanie: Buraka ugotować do miękkości, obrać ze skórki i zmiksować na gładko blenderem. Białko jajka ubić na sztywno(...)stopniach przez 15-20 minut. Gorącą roladę buraczkową przełożyć (papierem do góry) na czystą ściereczkę bawełnianą i delikatnie zdjąć papier. Zwinąć w roladę i zostawić do wystudzenia. Serek śmietankowy wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkami i posiekanymi ziołami. Śledzie wyjąć z zalewy, ususzyć z nadmiaru oleju ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na pół. Roladę biszkoptową delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem

Swojskie jedzonko
Serek z jogurtów 136

przygotowany serek z jogurtów fantastycznie sprawdzi się na kanapkach z dodatkiem dżemu lub nowalijek. Idealnie nada się także na śniadanie wielkanocne. Gwarantuję, że nie pożałujecie jeśli go zrobicie. Przepis na serek z jogurtów Składniki na serek z jogurtów: 400 ml jogurtu greckiego 400 ml jogurtu naturalnego Duża szczypta soli Dodatkowo: Gaza lub chusta serowarska Gumka Sitko Jak zrobić serek(...)przed jego natychmiastowym zjedzeniem. Zobacz też inne przepisy na śniadania : Bułki bez drożdży Grzanki z kozim serem Pasta jajeczna z pieczarkami Wiejski chleb bez wyrabiania Tosty z awokado i jajkiem Bajgle z pstrągiem Zobacz też najnowsze przepisy : Serek z jogurtów Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Ramen z grzybami Artykuł Serek z jogurtów pochodzi z serwisu Okolice

okolicepalnika.pl
Sernik piernikowy 121

opada, każdy początkujący poradzi sobie z przygotowaniem bez problemu :) 1 kg mielonego twarogu dobrej jakości (To nie wpis sponsorowany, ale bardzo polecam Wam serek Wieluń, na razie nie znalazłam w marketach lepszego. Możecie też porządnie zmielić wiejski twaróg) 100 g białej czekolady 2 łyżki mąki (pszennej lub orkiszowej, z bezglutenową owsianą i kokosową też przetestowane) 3 jajka płaska łyżeczka przyprawy

Mienta blog
Zdrowa kanapka na śniadanie 223

pasta ,gdyż wszystko ładnie jest posklejane i nic nie spada i fajnie się je. Na naszą pastę do kanapek będziemy potrzebowali -twaróg wiejski- ja miałam szczęście mieć go od koleżanki, która ma krówkę i mi ten serek zrobiła -prażone ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola -łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego -pomidor -oliwki -zielona pietruszka -sól i pieprz do smaku Serek rozetrzyj

Z Kuchni Do Kuchni
Mini kanapeczki 246

Składniki: 1długa bułka wiejska ( np. z Tesco ) 1 mała cukinia 1 opakowanie szpinaku baby granat ser camembert serek kozi masło Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć.  Cukinię pokroić w cienkie plastry. Grilować  na suchej patelni. Ser pokroić w plastry. Bagietkę kroić pod skosem w niezbyt grube kromeczki. Każdą kromkę smarować masłem. Na kanapce układać liście szpinaku, plaster cukinii, porcję sera

kolorowotorcikowo
Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną 77

NALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do pieczenia; gazowana woda mineralna; dymka; natka pietruszki; naturalny serek homogenizowany; przepis na naleśniki gryczane z makrelą wędzoną Artykuł Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sernik „dubajski” z kremem pistacjowym i ciastem kataifi 70

Myślę, że ten sernik zachwyci wszystkich miłośników słodkości :) 1 kg mielonego twarogu dobrej jakości (to nie wpis sponsorowany, ale bardzo polecam Wam serek Wieluń kanapkowo-sernikowy, na razie nie znalazłam w sklepach lepszego. Możecie też porządnie zmielić wiejski twaróg) 100 g białej czekolady 2 łyżki mąki (pszennej lub orkiszowej) 3 jajka spód: 150 g czekoladowych ciastek zbożowych 50 g masła

Mienta blog
Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe 93

przepisu, a jego smak jest wyraźnie wyczuwalny w placuszkach. Gdy więc macie w planach przygotowanie małdrzyków , poszukajcie naprawdę dobrego białego sera. Serek z wiaderka będzie zdecydowanie za rzadki. Warto wybrać się do sklepu, w którym kupicie prawdziwy, wiejski twaróg. Taki kremowy i tłuściutki, jak pamiętacie z dzieciństwa. Różnica w smaku jest kolosalna! Z czym podawać małdrzyki? Małdrzyki świetnie smakują posypane

Na-talerzu.pl
Sos a'la Grześ 186

Kiedy mężczyzna wchodzi do kuchni robi swoją osobistą rewolucję ;) Podstawą jest w tym przypadku szynka, najlepiej wiejska pachnąca, cudna szynka :) Przedstawiam Wam fantazję na temat "białego sosu". Składniki: szynka ok 40dag 3 serki topione (szynka, papryka, pieczarki, naturalny - do wyboru) 2 duże śmietany - 18% 1 duża cebula przyprawy (papryka ostra, bazylia, majeranek, tymianek, oregano, sól, pieprz) dodatkowo - makaron spaghetti Makaron

ChilliJemy
Ciasto tiramisu 86

może być dowolna: z ekspresu, parzona bez fusów lub rozpuszczalna.  Składniki na biszkopt: - 4 duże wiejskie jaja - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki skrobi ziemniaczanej - pół szklanki cukru, może być ciut więcej - 2 duże łyżki wody Składniki na krem: - 500 g serka mascarpone - 500 g słodkiej śmietanki 30-36% - 100 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżka

Z Kuchni Do Kuchni
Barszcz chrzanowy 77

Przepis na pasztet drobiowy Soczysta kaczka pieczona w całości Babka ponczowa z białą czekoladą i migdałami Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić BARSZCZ BIAŁY: prosty przepis, na zakwasie ŻUR STAROPOLSKI NA WIEJSKIEJ KIEŁBASIE: tradycyjny przepis na żurek BIAŁA KIEŁBASA W POLSKIM SOSIE : duszona w piwie i cebuli PIECZONA KACZKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Moja Książka Kucharska
BISZKOPT Z MASĄ SEROWO-ŚMIETANKOWĄ 318

łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na krem: 1 opakowanie serka Mój ulubiony (450 g) 2 galaretki (dowolny kolor) 5 łyżeczek cukru i 1 łyżka cukru 2 śmietany kremówki (0,5 l razem) lub śmietana wiejska 18% (opakowanie 350 g i 180 g) Składniki polewy: 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki(...)stopni Celsjusza około 20 minut. Sposób przygotowania kremu: Do misy włożyć ser, wymieszać go z 5 łyżeczkami cukru. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić, wymieszać z serkiem.  Do drugiej misy wlać śmietanę, ubić ją z 1 łyżką cukru. Drugą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić, połączyć wolno pałką z ubitą śmietaną. Masy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Rosyjski sernik skubany 138

połączyło się dobrze z pozostałymi składnikami.  A co do pozostałych ,,ingredientów“. Jajka wiadomo najlepsze od wiejskich kurek. Twaróg na pewno też. ( Oczywiście nie od kurek, ale wiecie o co mi chodzi :)) Chociaż ja od dawna biorę zwykły serek z wiaderka i wszystkim bardzo smakuje. I nie wyczuwam żadnej różnicy. Za to wyczuwam dużą różnicę w budyniach. I ostatnio zastępuje

dolcevitainmykitchen