Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe

Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe

Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe

Przepis na : śniadanie

Małdrzyki to pyszne placki przygotowywane z twarogu. Największą popularnością cieszą się w Małopolsce, regionie swojego pochodzenia. Te placuszki są pyszne i treściwe. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Fantastycznie pasują też do nich świeże owoce lub dobra konfitura. To idealny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie czy słodki podwieczorek. Małdrzyki – placuszki z twarogu Wyglądają jak klasyczne racuszki, ale smakują jak pojedyncze, smażone serniczki 🙂 Nazwa małdrzyki pochodzi o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję