Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe
Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe
Przepis na : śniadanie
Małdrzyki to pyszne placki przygotowywane z twarogu. Największą popularnością cieszą się w Małopolsce, regionie swojego pochodzenia. Te placuszki są pyszne i treściwe. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Fantastycznie pasują też do nich świeże owoce lub dobra konfitura. To idealny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie czy słodki podwieczorek. Małdrzyki – placuszki z twarogu Wyglądają jak klasyczne racuszki, ale smakują jak pojedyncze, smażone serniczki 🙂 Nazwa małdrzyki pochodzi o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl
Autor
Na-talerzu.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, śniadanie, śniadania, placuszki, ser, racuchy, deser, placki ziemniaczane, desery, cukinia, truskawki, truskawka, ziemniaki, boczek, maliny, ziemniak, placki z cukinii, serek wiejski
Inne przepisy z Na-talerzu.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję