chcąc, nie opuszcza mojej kuchni przez kilka dni. W weekend do obiadu były buraczki z chrzanem, potem na deser dzisiejsze muffinki czekoladowe z burakami, później buraki z serem kozim w formie carpaccio, a jeszcze później trufle czekoladowe. Szaleństwo prawda? Ale co ja zrobię, skoro buraczki lubię :-) Mateusz trochę mniej, bo buraki pachną mu ziemią, ale i tak zjadł ze smakiem
Pora coś zjeśćbrokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto Jajko sadzone na grzance z bobem i szczypiorkiem Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta
Moja smaczna kuchniaczekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny . Składniki : Na spód: Paczka herbatników maślanych lub czekoladowych 50 g margaryny roztopionej Masa serowa: 800 g sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru (można dodać więcej nie lubię zbyt słodkich serników) Tabliczka
Wypieki Uliwystarczy już tylko ostudzić :) Świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs, zwłaszcza grillowanych i z rożna, ale nie tylko. W sumie to użyłam go raz nawet do kanapki z serem i też pasował, więc warto poeksperymentować z zastosowaniami ;) Jeśli nie lubicie ostrych sosów, spokojnie można papryczki nie dodawać i też będzie dobry.Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosakurczaka (tak, by swobodnie dało się ją zamknąć), polewamy go sosem BBQ a na wierzch sypiemy startą mozarellę. Tortillę zamykamy i podgrzewamy całość na suchej patelni aż do rozpuszczenia sera. Podajemy z naszą sałatką. Albo frytkami. Albo w sumie niczym :) Moje qurrito nie wyszło takie ładne jak to na filmiku Piotrka, ale za to było pyszne, więc czuję się rozgrzeszona
Kulinarne zapędy Kokosabędziemy je zaginać. Ugotowaną fasolkę odcedzamy ją i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie kroimy mozarellę w dość drobną kostkę. Gdy fasolka przestygnie, mieszamy ją w miseczce z serem, doprawiamy jarzynką bądź solą i dość sporą ilością pieprzu, po czym gotową masę wykładamy na ciasto. Boki ciasta zawijamy nieco do góry, z resztek, które zostały nam po wykrawaniu wycinamy paseczki
Kulinarne zapędy Kokosaszklanka mąki tortowej- 25 g drożdży- łyżeczka oleju- łyżeczka cukru- pół szklanki ciepłej wodySos:- puszka pomidorów bez skórki- odrobina oleju- łyżeczka bazylii- łyżeczka oregano - sól, pieprzDodatkowo:- listki świeżej bazylii- ser mozarella- ulubione dodatki Kolejność wykonywania zależna jest od tego, jakie ciasto lubimy - jeśli ma być puszyste, to od niego zaczynamy, jeśli chcemy pizzę na cienkim spodzie, w pierwszej kolejności zabieramy
Kulinarne zapędy Kokosasmaż przez 5 minut do zeszklenia. Przełóż zawartość patelni do miski. Do patelnie dodaj teraz czosnek, smaż przez minutę po czym dodaj śmietankę z parmezanem. Gotuj sos aż ser się rozpuści i zgęstnieje i dodaj puree z dyni. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej śmietanki i dopraw całość solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem, kurczakiem, szpinakiem
karmelowySkładniki: 120-150 gram makaronu, u mnie razowy, tagliatelle 12 krewetek, obranych 8-9 pomidorków daktylowych 70 gram sera gorgonzola 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł) 125 ml wina (1/2 szklanki) 1/2 cebuli sól grubo mielony pieprz świeża bazylia Koper włoski i cebulkę drobno siekamy w kostkę, na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się zagotuje i dodajemy posiekane warzywa. Dusimy
Mango Papajamorska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram
W Mojej Kuchni Lubięchwalić, ale sos jest o niebo lepszy od gotowych tego typu sosów w butelkach jeśli lubimy bardzo ostre przyprawy sos chilli jest świetnym dodatkiem do wszelkich potraw: mięsa zimne, sery różne, ryby, do zup, do sosu - ale mi najlepiej smakuje cienko posmarowany na chlebku z masłem..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki zapiec w 200C około 10 minut gotowe posypać pieprzem mielonym na szybko do zjedzenia tostowe pizerki.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiec w 200C około 45 minut po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubięsypkie kruche ciasto tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia - boków nie smarować - do blaszki wsypać sypkie ciasto, dnem szklanki je przyklepać i schować do lodówki na godzinę ser waniliowy z wiaderka i cukier włożyć do misy robota i ucierać z 3 minuty następnie w trakcie ucierania dodawać po jednym całym jajku "L" palmę stopić, wlać mleko i wsypać kawę
W Mojej Kuchni Lubię