ser - 17000 przepisów (strona:935/1134)

Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie 590

miniaturkę ciasta przeniesie Cię na przepis.                                    CIASTA ZE ŚMIETANĄ I SEREM

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą 362

Witajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :)Przygotowałam je z piersi z kurczaka nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami .Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :)Składniki ;2, 3 piersi z kurczaka1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju sól selerowa Skworcu    Bazylia suszona SkworcuPieprz zielony

Sama słodycz i szczypta chili
ZAPIEKANE PORY W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 170

pora zawijamy w 2 plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką, posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy, wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po tym czasie odkrywamy,podpiekamy dozrumienienia sera

Z Majeczką w kuchni
TRÓJKĄTY ZIEMNIACZANE PO STAROPOLSKU Z WARZYWAMI 34020

Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy kwadraty 20x20 cm.Mieszankę po staropolsku podsmażamy na oleju na rumiano,doprawiamy solą i pieprzem studzimy, odcedzamy z oleju. Dobrze blenderujemy, dodajemy jajko, potarty zólty ser. Dokładnie mieszamy. Na każdy kwadrat nakładamy ok łyżkę farszu.Składamy na pół. Ściskamy brzegi. Smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy na wczęsniej usmażonych warzywach mieszance Iglotex- warzywa

Z Majeczką w kuchni
Spaghetti a'la caprese 293

sok.5.   Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz świeżymi listkami bazylii (lub suszoną bazylią).6.   Na patelnię przekładamy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy, dodajemy pokrojony w niedużą kostkę ser mozzarella i pokrojone w plasterki oliwki (opcjonalnie).Spaghetti podajemy z kieliszkiem dobrego czerwonego wytrawnego wina. Można posypać odrobiną startego parmezanu (opcjonalnie).Smacznego

W kuchni Katie
Chleb żytni, łatwy i szybki 237

pukających do drzwi. Wystarczy trochę mąki żytniej, wody i drożdży, i po niecałych trzech godzinach mamy cieplutki, pachnący chleb. Jako że przyprawiony solą, chlebek ten lubi towarzystwo wędlin, serów żółtych, pomidorów i papryki, zdecydowanie bardziej niż obecność dżemów i marmolad. Ale to tylko moje zdanie... Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach i YeastSpotting.Składniki

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb owsiany, przypadkowy 197

skórką tak chrupiącą, że dla niej samej można było chleb próbować, i próbować, i chrupać i chrupać. Chleb w smaku - rewelacyjny. Bardzo mi smakował z delikatną wędlinka, albo z serem zółtym o wyrazistym smaku. Ale najbardzej, tuż po upieczeniu, dopiero co ostygnięty, z masełkiem...dawno mi tak nie smakował mój własny wypiek.p.s.Piekarnik rozgrzałem do 250 °C. Dzięki temu po otwarciu

Grahamka, weka i kajzerka
Serniczki na Halloween z sosem owocowym 214

brzeg woreczka (niedużo) i na papier do pieczenia wyciskać czekoladki w kształcie kości (dwa kółeczka, pozioma linia i dwa kółeczka), odstawić do zastygnięcia. 5. Ostygnięty sos owocowy rozłożyć na ser w szklaneczkach. Przy brzegach deseru końcówką łyżeczki lub patyczkiem zrobić „zacieki”. Wierzch ozdobić kośćmi z białej czekolady i poukładać żelki. Smacznego

Mała Cukierenka
Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka 158

nasze ziemniaki i ostudzamy.Na 1 kilogram przeciśniętych ziemniaków potrzebujemy - 2 żółtka(białka można wykorzystać do jajecznicy) - 300 gr. mąki pszennej - 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera bursztyn - kawałeczki masła(ja ścieram na tarce o grubych oczkach)ok. 30 gr.oraz gałka muszkatułowa, bez której kopytka włoskie nie istnieją, w ilości jednej płaskiej łyżeczki od herbaty.Teraz

Pasje Jolki
Pierogi z grzybami i mozzarellą z nutą wędzonego boczku 157

listkami laurowymi.Grzyby siekamy na drobno i dodajemy po kilku minutach do cebuli.Dusimy razem ok. 10 minut. Odstawiamy i po kilku minutach jak przestygną mieszamy z serem. Doprawiamy.Robimy ciasto:- 350 g przesianej mąki pszennej- 1 jajko- szczypta soli- pół szklanki letniej wodyZagniatamy wszystko razem, do uzyskania jednolitej , miękkiej, wilgotnej masy. Zakrywamy folią aby ciasto odetchnęło na parę minut. Wstawiamy garnek

Pasje Jolki
Pizza, różne wariacje w dodatkach 215

drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i  papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na  20 minut.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
Tort Jagodowy 198

chwilę do lodówki.W tym czasie umieszczamy w kolejnej misce przestudzoną masę jagodową i lekko ją blendujemy. Tak, aby kilka jagód pozostało w całości w przygotowywanej masie. Następnie dodajemy ser Mascarpone i mieszamy całość szpatułką do połączenia składników.Wyjmujemy z lodówki śmietanę kremówkę i dodajemy ją do masy. Mieszamy szpatułką.Całość wkładamy na cały dzień do lodówki do stężenia.Nasączenie

Eat Shrimps