Spaghetti !! Kto nie jadł go chociaż raz?! Ten włoski specjał można podawać na wiele sposobów z różnymi sosami i innym makaronem. A
potrawyregionalnePizza Focaccia to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem do mięs i sałat. Składniki na
potrawyregionalneCebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni. Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku. W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18
potrawyregionalneKochani zakochałam się ... w TIRAMISU ! (wł. tirarsi sù – ocknij się, przebudź się, ale też tirami sù poderwij mnie)
potrawyregionalneBakłażany gościły już na moim blogu pod paroma postaciami. Przepis na nie zaczerpnęłam z kuchni francuskiej. Danie jest bezmięsne,lekkie i naprawdę bardzo smaczne. A
potrawyregionalneTo spaghetti trzeba spróbować i już! Sos podobny jest do pesto plus pomidory. Podobno ten sos do spaghetti robiony jest tylko w mieście Trapani
potrawyregionalneSpaghetti z rukolą to danie szybkie,lekkie i bardzo smaczne. Połączenie tylu składników dało naprawdę bardzo pyszny smak. Polecam je koniecznie;-) Składniki: 5-7 szt.suszonych
potrawyregionalneSernik na zimno jest lubiany przez dzieci a to za sprawą pysznego smaku,delikatności i galaretki. Myślę,że i dorośli go polubią a szczególnie osoby które
potrawyregionalneTo włoskie danie znane jest na całym świecie. Postanowiłam je trochę zmodyfikować i zamiast tradycyjnego spaghetti bolognese, przyrządziłam małe klopsiki w sosie pomidorowym i
potrawyregionalnePowiem jedno... Naleśniki polane syropem klonowym z serkiem mascarpone były przepyszne! Po prostu rozpływały się w ustach;-) Polecam gorąco! Zapraszam również na naleśniki: w syropie
potrawyregionalneZa oknem szaro i smutno. Na poprawę samopoczucia postanowiłam osłodzić sobie i najbliższym ten dzień. A jak szaleć i zajadać kalorie to na całego;-) Będzie
potrawyregionalneOstrrrreee spaghetti z chili. Dużo czosnku,pikantna kiełbaska peperoni ufff... do tego kieliszek wina dla złagodzenia ;-) Aromatyczne, pachnące oregano i bazylia. Kocham takie jedzenie i
potrawyregionalnePolecam szybką warzywną zupkę z serkiem topionym. Wiosenną już można by rzec ;-) Składniki: 3 szt. marchewki 1 szt.pietruszki 0,5 szt. selera kawałek
potrawyregionalneTradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek
potrawyregionalneSezon na truskawki trwa. Jedzmy je więc...bo tak szybko się skończą. Podane na kruchym cieście i zalane bitą śmietaną...czego trzeba więcej. Kolory jak najbardziej
potrawyregionalne