Składniki : 20 dag - makaronu spaghetti ser gouda - 80 g papryka kolorowa marynowana - 140 g natka pietruszki lub szczypiorek - 0,5 pęczka ryba biała filet - 200 g tłuszcz przyprawa do ryb sól i pieprz sok z cytryny Masa jajeczna jajka - 3 szt śmietana 18 % - 2 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą(...)odstawić na godzinę. Następnie rybę usmażyć na tłuszczu, ostudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki. Masa jajeczna : Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać masą jajeczną. Piec
Kuchnia Danusikorzenia selera 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 2 ziemniaki 1/2 kg kalafiora 3 łyżki kaszy manny 1/2 litra bulionu z jarzyn 1/2 litra mleka 50 g sera z niebieską pleśnią/ lazur oliwa np. truflowa orzechy włoskie Cebulę oraz seler obieramy i kroimy w kosteczkę.W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy cebulę i selera(...)chwili wlewamy bulion oraz mleko. Doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu, następnie przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec wrzucamy ser. Zupę bardzo dokładnie miksujemy blenderem. Doprawiamy solą. Podajemy z oliwą np. truflową i siekanymi orzechami włoskimi
KuchcikoweLoveniewielką ilością składników, ponieważ są szybkie i smaczne. Ta jest jedną z nich - smakuje rewelacyjnie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1 por (biała część; średni) Dodatkowo: sos czosnkowo-ziołowy ( Develey ) (*) sól, pieprz Pieczarki ugotować (w osolonej wodzie) i po ostudzeniu posiekać w drobną kostkę. Kukurydzę(...)odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć (na długie wiórki) na tarce. Wszystkie składniki wymieszać z sosem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (*) Użyłam gotowego sosu, który idealnie skomponował się ze smakiem sałatki i śmiało mogę go polecić. Można również wymieszać jogurt z majonezem (w proporcji 1:1), dodać 1-2 ząbki czosnku (przeciśnięte
Di gotujejest własnie taki przepis, którego nie wolno udziwniać - to ma smakować zawsze tak samo :) Składniki: 3 jajka 1 kg sera tłustego 60 g masła ok 1 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy lub waniliowy herbatniki zwykłe i czekoladowe ok 2 opakować Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie(...)Ser przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i wszystko przerzucamy do garnka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy masa stanie się rzadsza dodajemy stopniowo budyń, cały czas mieszając. Jak masa zgęstnieje i zaczną pojawiać się pęcherzyki ściągamy z ognia i przekładamy do formy wyłożonej herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Teraz wykładamy pierwszą
Niezły Młynekodcedzania. Składniki 250 g makaronu gwiazdki (nic się nie stanie, jak dodacie inny) 150 g pieczarek 3 jajka 5 pomidorów suszonych 20 g zielonego pieprzu marynowanego 100 g sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy kilka łyżek remulady duńskiej 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem(...)zimną wodą. Odsączamy. Pieczarki kroimy w kostkę, sparzamy i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Pomidory odsączamy, kroimy w kostkę. Pieprz odsączamy z zalewy, siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy remuladę, składniki dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. /* Style
R'n'G Kitchenmigdały, które mogą wydać się dziwnym dodatkiem ale zapewniam, że doskonale tu pasują. Tą sałatkę najlepiej przygotować tuż przed podaniem, żeby pomidory nie puściły zbyt dużo soku. Pamiętajcie, że ser feta jest dość słony, dlatego kurczaka i sos czosnkowy solimy delikatnie. Składniki: 3-4 pomidory 1 czerwona cebula 150 g sera feta 1/2 główki kapusty lodowej 1 podwójna pierś
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 średnie, dojrzałe awokado; 250 g białego, półtłustego sera; Sok wyciśnięty z całej limonki; 1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół, wyjąć i wyrzucić pestkę, wyjąć łyżką miąższ i przełożyć do miseczki. Do miseczki z awokado dodać biały ser, śmietanę i sok z limonki i dokładnie zmiksować blenderem
Gospodyni Miejskabyło grudek. Żółtka wymieszać ze śmietanką. Dodać do rondelka z masłem, mąką i mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia. Dodać starty ser mozzarella i dobrze wymieszać. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość: Na podpieczony, kruchy spód wyłożyć farsz i zalać sosem beszamelowo-serowym. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna
Gospodyni Miejskapapryczkę jalapeno z zalewy pokrojoną w drobne plasterki. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni około 20-30 min pod koniec pieczenia posypujemy nasze pizze startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Gotowe pizze polewamy sosami np z tero przepisu
Piekielna Kuchnia Patiżeby je zrobiła ;) Po latach przypomniałam sobie o przepisie, postanowiłam się z nim zmierzyć. Polecam Wam, bo ciasto jest niesamowicie pyszne, mniam! ;) Składniki: 36 sztuk herbatników maślanych 500g sera białego chudego, zmielonego 200g masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżka kakao czekolada mleczna czubata łyżka masła Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy na jasną(...)gładką masę. Dodajemy cukier, ucieramy. Następnie do masy dodajemy po łyżce sera, ciągle miksując. Powstałą masę dzielimy na pół. Do jednej połówki dodajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Przygotowujemy folię aluminiową, na której układamy 3 rzędy herbatników po 6 ciastek. Smarujemy je masą z kakao, zostawiając 2-3 łyżki na środek. Ciemną masę przykrywamy drugą połową herbatników. Następnie smarujemy
Czerwona Porzeczkawarunkiem że zrobisz go po włosku. Z żelaznych zapasów domowej spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików anchois. Skubnięta z kuchennego parapetu bazylia. Wczorajsza czerstwa bułka, twardy dojrzewający ser i nieśmiertelny włoski klasyk – makaron w pomidorowym sosie – ląduje na stole. Wciągający! Z puszki tuńczyka odlewamy na patelnię 3-4 łyżki czystego oleju/oliwy. Bułkę kroimy w drobną kostkę i smażymy(...)tuńczyka w oliwie/oleju (130 mięsa ryby, w kawałkach) 4 fileciki anchois trzy kromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki oliwy z oliwek ser Grana Padano albo Parmezan kilka listków świeżej bazylii porcja makaronu spaghetti, bucatini lub tagliatelle dla dwóch osób sól pieprz ½ łyżeczki granulowanego czosnku
Karo in the Kitchenjabłkową niespodzianką w środku. Kształtem przypominają usta, zaś ciasto smakiem przypomina ciasto francuskie. Pyszne! Składniki: 250g mąki pszennej, 200g masła lub margaryny, 250g białego sera, jajko, 1/2 szklanki cukru, 2 jabłka. Wykonanie Mąkę przesiać, dodać cukier, posiekane masło i surowe żółtko oraz ser (nie trzeba go mielić). Wszystko zagnieść razem na jednolite
Z miłości do słodkościOblane sosem czosnkowym na bazie fety. Posypane drobno posiekanym szczypiorkiem. Pyszny dodatek nie tylko na imprezy! Polecam! Składniki: 3 średnie pomidory; 1/2 pęczka szczypiorku; Sos na bazie fety: Opakowanie sera feta (waga netto, po odcedzeniu z zalewy 275 g); 3 łyżki majonezu; 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 2 ząbki czosnku; Pieprz. Sposób przygotowania: Pomidory umyć, osuszyć(...)pokroić w ósemki, ułozyć na dnie salaterki. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Ser feta odcedzić z zalewy i rozgnieść widelcem. Do rozgniecionej fety dodać śmietanę, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszać - powinien powstać gęsty sos. Tak przygotowany sosem równomiernie polać ułożone w salaterce pomidory, a po wierzchu posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO! Uwagi
Gospodyni MiejskaBardzo smaczna przystawka .Pieczony burak , kozi ser ,awokado i orzechy stanowią bardzo udane połączenie smakowe.Smacznego. Składniki: Kawałek pieczonego buraka kawałek awokado ser kozi ,u mnie w połączeniu z brie ,roladka kilka listków sałaty orzechy mango Całość polałam oliwą ,oprószyłam pieprzem. Smacznego. Pomysł z kulinarni pl Roberta Słuszniaka
Ladylaura.Bardzo prosty przepis na tradycyjny sernik. Składniki: 7 szklanek zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka masła 9 jajek 1 cytryna tłuszcz do formy Wykonanie: Masło, cukier, i ser utrzeć na puch. Następnie wbijać po jednym żółtku (cały czas ucierając), wsypać mąkę, dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, zamieszać i połączyć ze sztywno
Tradycyjna Kuchnia