ser smażony - 2002 przepisów (strona:37/134)

Burger z jajkem sadzonym... po polsku ;-) 144

formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2.  Jajko rozbijamy na patelnię z rozgrzanym olejem, solimy i smażymy. 3. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem i majonezem. Układamy kolejno: sałatę, ser, kotlet, ser, jajko sadzone, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem 143

wyciągałam mikser i hałasowałam, ale trzepaczka sprawdza się rewelacyjnie :)Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Ciasto odstawiam na kilka minut, a potem smażę naleśniki na niewielkiej ilości oleju......na jasnozłoty kolor. Każdy naleśnik posypuję utartym żółtym serem i zwijam w ciasny rulonik.Pozwijane naleśniki kroję w kilkucentymetrowe kawałki. Jeśli będziemy zwijać ciepły jeszcze naleśnik, wtedy sklei się on lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 176

kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu nadzienie 250 g białego sera 3-4 łyżki pure z dyni ekstrakt waniliowy ok. 1 łyżka cukru pudu dodatkowo foremki do rurek foremka w kształcie koła o śr. minimum 7 cm białko olej do smażenia cukier puder do posypania 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Nie napowietrzamy(...)napełniamy olejem do 1/3 wysokości. Na średnio rozgrzany tłuszcz wkładamy po dwie sztuki. To powinno zapobiec niechcianemu rozklejeniu się ciasta. 5. Smażymy na złoty kolor. Przy wyjmowaniu rurek, musimy uważać aby nie poparzył nas gorący olej. 6. Biały ser, pure z dyni miksujemy lub ugniatamy widelcem. Doprawiamy cukrem i ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pory zapiekane z parówkami. 154

skórki w kostkę. Pory smażyć na maśle 3 min ,dodać pieczarki, jabłko i smażyć 5 minut. Dosypać żurawinę i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek .Zalać śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama zapiekanka, z grzankami z razowego

Kulinarny karnet Christophera
Domowe nachosy z mięsem mielonym w pomidorach, dipem czosnkowym i serem. 205

ostra sypka -kukurydza z puszki -fasola czerwona z puszki -pomidory z puszki -oliwa -starty żółty ser do posypania Cebulę szklimy na oliwie, dorzucamy mięso, przyprawiamy je oregano, papryką, solą i pieprzem. Podsmażamy kilka minut i dodajemy kukurydzę i fasolę, zalewamy pomidorami z puszki. Smażymy do momentu, aż płyny odparują i powstanie gęsty sos. DIP: -jogurt naturalny -dwa ząbki czosnku starte

BaRepas
Szybkie zapiekanki na chlebie 794

dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę. Wrzucić na patelnię pieczarki. Smażyć na dużym płomieniu do odparowania wody. Każdy kawałek chleba posmarować ketchupem, nałożyć farsz z pieczarek i cebuli, posypać startym serem. Piec w 200C przez około 10 minut (aż ser się rozpuści, a chleb podpiecze) Upieczone zapiekanki polać ketchupem i można podawać

Facet i noże
Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu 249

łyżeczki masła klarowanego listonic_name = "Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "5 liści jarmużu 5 pomidorków koktajlowych 1/3 kostki sera typu feta 1 mała czerwona cebula 3 łyżki soku z cytryny przyprawy tymianek, bazylia, sól, pieprz, czerwona papryka sos balsamiczny malinowy (zakupiony w lidlu) 0,5 łyżeczki masła klarowanego " document.write(" "); Sposób przygotowania(...)patelnię i szklimy cebulkę. Następnie dodajemy jarmuż skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka

CoolinarniePL
C - Kurczak w bukiecie sałat 341

ser camembert, 1 szt jajko, 1 szczypta bułki tartej              1 szt przyprawa gyros              1 szt sos sałatkowy francuski Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros i smażymy do miękkości na rozgrzanej(...)oliwek. Odstawiamy do przestudzenia.Ser camembert w całości bądź pokrojony na mniejsze porcje panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.Do miski wykładamy bukiet sałat, dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę, następnie kawałki kurczaka i  panierowany ser. Możemy go nakłuć, by ciepły środek rozlał się po sałatce. Całość polewamy przygotowanym sosem sałatkowym.Wygląda i smakuje wspaniale

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorem (ryba) 150

świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty żółty ser 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól, pieprz przyprawa do sałatek olej do smażenia masło do szpinaku Łososia umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i przyprawić przyprawą do sałatek. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i na wolnym ogniu usmażyć łososia (może(...)pół i pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać garnek z odrobiną masła, przesmażyć czosnek a na sam koniec dodać szpinak i chwilę smażyć (aż szpinak straci na objętości). Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłuć widelcem, aby za mocno nie urosło. Na samo dno ułożyć przesmażony szpinak, następnie

Ugotować
Tarta z krewetkami 181

Krewetki  przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać do cebuli, smażyć tylko kilka minut, do czasu aż się zrobią lekko pomarańczowe. Nie smażyć długo, będą się jeszcze piekły! W misce wymieszać jajka, śmietanę, ser pietruszkę i szczypiorek. Dodać przestudzone krewetki z cebulą. Tak przygotowany farsz wyłożyć na podpieczony placek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C, piec

Stare Gary
KREM CEBULOWO-CZOSNKOWY 138

podsmażamy na złoto na maśle. Dodajemy do bulionu, gotujemy 5 min, doprawiamy do smaku przyprawami. Następnie zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, wierzch posypujemy żółtym serem. Grzanki: rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, następnie pokrojony w kostkę chleb, smażymy z każdej strony aż grzanki uzyskają złoty kolor

słodki bratek
Spaghetti z sosem z czerwonej soczewicy, szpinaku i tajską pastą curry 171

cebula - 2 ząbki czosnku - 0,5 szklanki czerwonej soczewicy - 1 puszka pomidorów - 1 łyżeczka czerwonej tajskiej pasty curry - 0,5 szklanki wrzątku - 100 g sera typu feta - 100 g świeżego szpinaku baby - olej rzepakowy/kokosowy do smażenia - szczypta soli, cukru, słodka, ostra papryka, pieprz ziołowy, chili cayenne do smaku Pokrój obraną cebulę i czosnek w drobną kostkę. Podgrzej kilka łyżek oleju

Corner With Recipes
Kieszonki ze szpinakiem i serem feta 146

tarta Sposób Szpinak rozmróź, odciśnij wymieszaj z solą, pieprzem oraz czosnkiem.  Filety opłucz, osusz, delikatnie rozbij. Na każdym płacie połóż porcję szpinaku i sera . Złóż na pół, obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie 20 minut na małym ogniu. Jeśli filety będą się otwierać podczas smażenia, można je spiąć wykałaczkami. Filety były z kurczaka

Kuchenne aromaty
526. Monte Cristo Sandwich 120

Monte Cristo Sandwich* z domowego chleba(mutanta) tostowego** z keczupem, sałata*ser, szynka, musztarda, majonez, obtoczone w jajku z odrobiną mleka i smażone na maśle**pszenno-pełnoziarnisty (1/1) Dobra znów się będę chwalić, alee trudno. Ten chleb wyszedł genialny, serio. To nic, że należy raczej do tych mnie "zgrabnych", ale to dlatego, że wsadziłam go do zbyt małej blaszki

More food, love and dreams
Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw 177

pomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania