końca kości (u góry kość łamiemy uderzając w nią mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy(...)wzięli :Ulla z bloga Kuchnia na wzgórzuMateusz Staniszewski – zdjęcie na FBPaweł z bloga Chleby.infoIza z bloga Smaczna PyzaBożena z bloga Moje domowe kucharzenieBlue Raven z bloga Gotuj z Blue RavenLaura z bloga Cafe babilonFilip Wróblewski – zdjęcie na FBJoanna z bloga Różowa kuchniaMarta Rosołowska – zdjęcie na FBAnita i… Nie tylko z bloga Nerds’ KitchenDorota z bloga Moje
mojewypiekiinietylkoZmiksuj 1 kostkę sera z niebieską pleśnią i ½ dużego jogurtu naturalnego. Posmaruj naleśniki sosem. Następnie przygotuj farsz: podsmaż a później uduś młode warzywa: 2 marchewki, 1/3 kapusty i 2 cebule z zielem angielskim i liściem laurowym. Porządnie dopraw farsz pieprzem, solą, sokiem z cytryny i ziołami (np. oregano, bazylią, lubczykiem) i czym tam jeszcze chcesz. Na każdy naleśnik kładź(...)seansem albo po nim;). Może te mupety przemówią co niektórym do rozsądku… - Kinowa Etykieta. Cr ê pes with young vegetables, Movie Theatre Etiquette Blend/mix 1 big piece of blue cheese with ½ cup big natural yoghurt. Spread the sauce over each crepe. Next prepare the filling: fry and sauté vegetables: 2 carrots, 1/3 white cabbage and 2 onions with allspice
Qlinarnie i Qlinarniektoś ma ochotę na suhi? 250g ryżu do sushi Blue Dragon 2-3 łyżki octu ryżowego Blue Dragon 200g wędzonego łososia arkusze nori świeży ogórek rukola papryka czerwona marchew serek kremowy pasta wasabi sos sojowy imbir marynowany Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, ogórka i marchewkę obieramy i kroimy wszystko w paseczki. Łososia w bardzo cienkie plastry, następnie w paski(...)łososiem Arkusz nori błyszczącą stroną w dół kładziemy na matę bambusową. Na niego układamy porcję ryżu zostawiając ok 2 cm wolnego miejsca na brzegu. Następnie układamy paski łososia , rukolę, ser, paprykę. Delikatnie dociskając zwijamy rulon suhi na koniec łącząc brzegi nori. Uramaki z łososiem. Matę przykrywamy kawałkiem folii spożywczej. Układamy na nią arkusz nori błyszczącą stroną
Malinowe Pocałunkiryżu, spożywana codziennie. W oryginalnym przepisie zostały użyte suszone rośliny strączkowe, ja trochę sobie ułatwiłam życie i dodałam do niej fasolę i ciecierzycę ze słoika. Źródło Blue zones. Sardyńska zupa warzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera(...)makaron. Gotujemy dalej na małym ogniu, aż makaron będzie al dente. Zupę przyprawiamy pieprzem, dodajemy posiekane zioła i podajemy. Już na talerzu zupę skrapiamy oliwą i posypujemy tartym serem
Kulinarne przygody GatityWitajcie :)Ostatnio dostaliśmy od Was kilka wiadomości odnośnie przepisu, który pojawił się ponad rok temu. Bardzo chwalicie filet z indyka nadziewany mozzarellą i pomidorami. Bardzo się
W kuchni Katiekremem) zmiksować w robocie lub utłuc dokładnie wałkiem. Dodać stopione masło i zagnieść. Ciasteczkami wyłożyć dno tortownicy (23 cm) i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki na 30 minut.Sernik: Ser wymieszać ze śmietaną, dodać cukier puder i esencję waniliową. Zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego przestudzenia. 3/4 litra jagód ugnieść tłuczkiem. Ugniecione jagody wraz(...)przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem udekorować ubitą kremówką i pozostałymi jagodami oraz świeżymi listkami mięty. Drugie miejsce i cooling bag otrzymuje: Aneta Kobielus " Deser blue truskawka"- składniki: galaretka niebieska, galaretka turkusowa, jogurt grecki, truskawki, cukier puder, melon. Podaję warstwy od dołu: galaretka niebieska, na to zmiksowany jogurt z galaretką turkusową, na górę zmiksowane truskawki z cukrem
Malinowe PocałunkiSkładniki: (na tortownicę 18 cm) Spód owsiano-ciasteczkowy: 150 g płatków owsianych 1 łyżka miodu 50 g ciasteczek maślanych 40 g czekolady deserowej Masa serowa: 350 g sera twarogowego mielonego puszka kajmaku o smaku czekoladowym 40 g czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej łyżeczka soku z cytryny 60-80 g cukru pudru- opcjonalnie- jeśli masa kajmakowa jest zbyt słodka(...)posypać grubo startymi wiórkami czekolady. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także: Sernik czekoladowy z malinami Sernik Blue Curacao
KreatywnePiny