łyżki mąki *Ciasto właściwe: 50 dag mąki 20 dag cukru szczypta soli 400 ml mleka 90 g masła 1 jajko 1 żółtko Na masę serową: 1,5 kg sera białego (najlepiej półtłustego lub tłustego w kostce) 10 dag rodzynek (można pominąć) 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 jajka 10 dag masła 1 budyń waniliowy szczypta soli(...)wyrobione ciasto powinno odchodzić od ręki. Uformować kulę, lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1-1,5 godz. do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Masa serowa: Ser dwukrotnie zmielić lub przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając, dodawać po jednym jajku, a następnie stopniowo dodawać zmielony ser. Następnie wsypać proszek budyniowy, szczyptę soli
My sweet a lifeopcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie produkty na ciasto zagnieść energicznie na stopnicy. Ciasto zwinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki (będzie się lepiej rozwałkowywało). Zmielić ser biały twarogowy 3 krotnie. Masło o temperaturze pokojonej (najlepiej wyjąć je godzinę przed pieczeniem z lodówki) zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać żółtka, zmielony ser oraz
KuchniaWeDwoje.plpyszniutki deser. SKŁADNIKI: 250 g białego tłustego sera 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru laska wanilii konfitura jagodowa 1/4 szklanki mocnej kawy okrągłe biszkopty kakao 1 kieliszek rumu Biały ser miksujemy w blenderze z dodatkiem śmietany, cukru, rumu i wanilii. Gdy masa jest gładka układamy w pucharkach warstwami: biszkopty namoczone w kawie, masę serową, konfiturę i posypujemy kakao
harrisatakich warzywek? Oczywiście serek biały! Miseczka i łyżeczka...a więcej nic nie trzeba :) Chociaż świeży chlebek, masełko też dobrze będzie smakować! Wiosenna pasta twarogowa Składniki: 25 dag sera białego 10 dag jogurtu greckiego świeża cebulka 1 ząbek czosnku rzodkiewki 2 łyżeczki świeżego szczypiorku sól morska pieprz słodka mielona papryka Przygotowanie: W miseczce rozdrabniamy serek widelcem i łączymy z jogurtem
Lawendowe Niebomasłem orzechowym lub sosem czosnkowym. Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 7 – 8 porcji (1 porcja 400 kcal) Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła 1 małe jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli Dodatkowo: czarnuszka oregano mak papryka Przygotowanie: Na stopnicę wsypać przesianą mąki, posiekane masło, zmielony w maszynce
KuchniaWeDwoje.plParę dni temu podałam m. in. tę sałatkę jako dodatek do pieczonego kurczaka. Były tam jeszcze inne dobra, ale o tym może innym razem. Sałatka wyszła w dechę! Biały ser wędzony możecie zastąpić jakimś długodojrzewającym, też będzie zacnie. Składniki: 1 brokuł 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona cebula duża garść startego białego wędzonego sera 2 łyżki ziaren
KardamonovyParę dni temu podałam m. in. tę sałatkę jako dodatek do pieczonego kurczaka. Były tam jeszcze inne dobra, ale o tym może innym razem. Sałatka wyszła w dechę! Biały ser wędzony możecie zastąpić jakimś długodojrzewającym, też będzie zacnie. Składniki: 1 brokuł 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona cebula duża garść startego białego wędzonego sera 2 łyżki ziaren
Kardamonovypokrojone. Ja zrobiłam starym sposobem: ser, rodzynki, cukier, galaretka i czekolada dla ozdoby. Takie składniki pamiętam. Zawsze się udaje i jest baardzo dobry! Chatka Babuni Potrzebujemy • 500g dobrego tłustego białego sera wiejskiego lub sera domowej roboty, • 250g serka ricotta, • 100g cukru pudru lub w/g uznania, można dodać płynny miód, • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, • 1 galaretka w dowolnym kolorze, • 100g
Leśny Zakątekosób) - 250 g białego sera (u mnie półtłusty) - 3-4 łyżki śmietany 18% lub 12% lub jogurtu naturalnego - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 1 czerwona papryczka chili - 1 garść natki pietruszki - 1 garść bazylii - 1 garść mięty
Gocha gotuje!najlepsze ciasto minionego tygodnia. Przewinęło się na wielu blogach ,w końcu skusiło i mnie.Wiedziałam od początku,że będzie z nim problem ,bo białego ,polskiego sera nie posiadam ,a do kulek w cieście właśnie taki jest niezbędny.Inaczej ich po prostu nie ulepimy ,bo masa jest zbyt lejąca i nawet kasza manna nie pomoże.Jeśli macie ochotę na Poranną Rosę(...)się nie zlepią, bo ser jest z tych kremowych, jak u mnie ,po prostu zostawcie je w formie masy serowej do wyłożenia na jasny spód ciasta) 400 g białego sera 4 łyżki cukru 30 g miękkiego masła (duża łyżka) pominęłam masło 2 żółtka czubata łyżka kaszy manny łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 80 g wiórków kokosowych ,jeśli
Ladylaura.podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy nim dno foremki (ok. 22x32cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min. składniki ma masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 250 ml śmietany kremówki 30% 280 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok i skórka z 1/2 cytryny (dokładnie wymytej) 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniawyszło bajecznie pyszne. W tej wersji ilości w składnikach są na przygotowanie ciasta w tortownicy o średnicy 24 cm. Składniki: ciasteczka Oreo - ok. 12 sztuk herbatniki - ok. 20 sztuk ser biały (mielony) - 1 kg 4 jajka masło - 200g budyń śmietankowy - 100g mleko - 1 szklanka cukier - 1 szklanka Sernik z ciasteczkami Oreo - przepis W garnku roztapiamy masło razem z cukrem, następnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szplitry i Kruche Półksiężyce . Bardzo szybko się je wykonuje i wielu osobom z pewnością przypadną do gustu. Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag sera białego 25 dag margaryny lub masła szczypta soli Dodatkowo: białko cukier kryształki krem orzechowy np. Nutella (można krem orzechowy zastąpić marmoladą, gęstym dżemem lub powidłami) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę
My sweet a lifePrzepyszny, puszysty serniczek - zapraszam serdecznie! SKŁADNIKI: kruchy spód: - 200 gram mąki pszennej - 150 gram masła - 80 gram cukru - 1 żółtko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser: - 1 kg sera białego z wiaderka - 1 budyń waniliowy - 5 jaj - 120 gram cukru - 180 gram masła - kilka kropli aromatu waniliowego Przygotowuję spód: Łączę ze sobą wszystkie składniki, powstałe ciasto wykładam na blaszkę
WielopokoleniowoIlość porcji: 60 pierogów Składniki: Ciasto: 450 g mąki ( 2 ½ szklanki ) 240 ml ciepłej wody (1 szklanka ) 1 łyżeczki soli Farsz: 400 g obranych ziemniaków 100 g sera białego 2 łyżki masła 1 duża cebula ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli Przygotowanie: Farsz: Ziemniaki ugotować, dodać łyżkę masła i ubić. Wystudzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła
KuchniaWeDwoje.pl