seler - 8745 przepisów (strona:348/583)

Krem z pieczonych buraków 117

dokładnie umyć, zawinąć w folie aluminiową i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zalecam również ugotować wcześniej bulion.Włoszczyznę ( 3 marchewki, 2 pietruszki, spory kawałek korzenia selera, zielona część pora, 2 cebule, dwa liście laurowe i ziela angielskie, 2 ząbki czosnku ) zalać 1 l wody i gotować na wolnym ogniu godzinę. Jeżeli robimy to dzień wcześniej

Kulinarne przemyslenia
Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi 198

Obłędny, domowy fast food. Połączenie chrupiącego, słodkawego selera, długo gotowanej wieprzowiny i wyrazistego, jogurtowego sosu, to uczta dla kubków smakowych 🙂 Tortille podałam na przepięknej wypalanej desce od Deseczkowo 🙂 … Czytaj dalej Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi

czarrna od kuchni
Jakie warzywa można hodować w domu. 112

sposób jak szczypior z cebuli. Dymka Zostawić ok 5 cm podstawy. Postawić pionowo w szklance, na dno wlać wodę, po paru dniach gdy dymka się zakorzeni posadzić w donicy. Seler naciowy Pozostawić ok 7 cm nienaruszonej podstawy. Ustawić pionowo w naczyniu i wlać ok. 1,5 cm wody. Po paru dniach, gdy liście w środku zaczną się zielenić przesadzić

Pani domowa
Bezglutenowa kuchnia 127

piekarnika. Jeśli chodzi o czas pieczenia, to przyjmuje się, że na 1 kg mięsa trzeba liczyć 50 minut. Żurek mała włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół pora, pół selera) cebula łyżka oleju kiełbasa lub wędzonka (5-10 dag lub według uznania) 5 ziemniaków 2 łyżki mąki sojowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki czubate mleka w proszku przyprawy: liść laurowy

Kuchcik gotuje
Co warto kupić w Lidlu - zdrowa żywność 136

lodówce i spożyć w ciągu 24 h, a porcja 500 g powinna wystarczyć na 2 lekkie lunche w pracy. Skład: woda, brokuł 33%, cebula, ziemniaki, szpinak 4%, pietruszka, seler, por, zagęszczony sok z limonki, czosnek, masło, olej roślinny rzepakowy, pieprz biały, sól. Vitte żytnie Crownfield 100 g - 1,99 PLN Crownfield to marka Lidla, która wcześniej nie rzuciła mi się

Bez Cebuli
TOP 3 - LUTY 2017 122

obserwujących       13 postów 2 4 , 023 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną   Polędwiczka wieprzowa na szybko Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą   http://www.magicznezyciemarty.pl/2017/02/byskawiczny-piatek-saatka-z-selerem.html    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli

Magiczne Życie Marty
Koktajl owocowy z jarmużem 118

witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem  Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź blendera. Po około 3 minutach mamy gotowy pyszny i zdrowy koktajl! Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Pyszna potrawka z białej fasolki 131

suszonej białej fasoli (średniej wielkości, raczej nie tej największej typu Jaś ) albo 1 kg już namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 6 ziarenek angielskiego ziela 4 listki laurowe 1 łyżka

Moja Mama Gotuje
Zielony koktajl z awokado 99

Oczyszcza organizm i pomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½  awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze

Moja Mama Gotuje
Risotto z pieczonymi buraczkami i fenkułem 82

aluminiową) i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Fenkuł kroimy na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Wsypujemy ryż, mieszamy i smażymy przez 1 minutę. Następnie wlewamy po ½ szklanki bulionu. Mieszamy i gotujemy do momentu aż cały płyn zostanie zredukowany

Moja Mama Gotuje
Koktajl bananowo-czekoladowy 103

tego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy    Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Kapuśniak wegetariański 176

sami! Kapuśniak wegetariański Bardzo smaczny i szybki do wykonania Składniki: ok. 200 g kiszonej kapusty  400 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler)  3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki kminku w ziarenkach  1 litr gorącej wody 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól

Moja Mama Gotuje
Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem 198

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 marchewki ½ małego selera 2 pietruszki 2 cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki

Bon Appetit Małgorzaty
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 24.02.2017r. 115

kaczymi j ajkami     Joanna  Chleb orkiszowy z oliwkami     Agnieszka Sałatka buraczana z jab łkami    Aga Podsmażana brukselka z czosnkiem Marta Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą      A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
KARCZEK NADZIEWANY BOCZKIEM I CEBULĄ, DUSZONY Z KAPUSTĄ W SZYBKOWARZE + FILMIK 126

sól, pieprz i papryka słodka do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa  3 ząbki czosnku  KAPUSTA : 1 kg kapusty kiszonej z beczki  1 marchew  kawałek selera  1 liść laurowy  3 ziela angielskie  kilka kulek pieprzu  1 płaska łyżeczka kminku  2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 300 ml bulionu PRZYGOTOWANIE :  Kapustę kiszoną

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania