Schab to chyba najczęściej serwowane w moim domu mięso wieprzowe. Zwykłe , tradycyjne schabowe się już nieco przejadły, improwizuję więc z tym mięsem , aby było smacznie i rodzina była najedzona i zadowolona. Składniki: 80 dag schabu 330 ml śmietany 30% 30 dag pieczarek 1 cebula pól szklanki bulionu warzywnego sól , pieprz mąką do oprószenia kotletów masło do smażenia Wykonanie
Z Majeczką w kuchniKlasycznie w cebuli, dzisiaj u mnie w porach :) Składniki 2 plastry schabu 1 średni por 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki śmietany sól, pieprz 2 łyżki mąki masło klarowane … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie porowym
czarrna od kuchniSzybkie i smaczne mięso do obiadu. Kotlet schabowy, ale nie koniecznie tradycyjny panierowany i smażony. Schab w sosie z pieczarkami jest bardzo smaczny i pasuje z kluskami, ziemniakami, kaszami itd. Składniki: 6 plastrów schabu 300 g pieczarek 2 cebule pieprz vegeta lub sól 2 łyżki śmietany 30% olej około 2 łyżki 1 łyżka masła maggi Mięso umyć, oczyścić i natrzeć
talerz przyjemnościlekko zmodyfikowane przez mojego męża tradycjonalistę :) Miał być schab z grilla, a jest standardowy schabowy. Dobrze, że chociaż nie narzekał na sos kurkowy. Całość wyszła całkiem smaczna, polecam. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 1 jajko sól pieprz bułka tarta sezam olej 250 g kurek 1/2 cebuli 150 ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka sosu sojowego sól pieprz 1 łyżka masła
Kuchnia w opałachsłodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i wszelkimi mięsami pieczonymi lub smażonymi bez sosu. Przepis jest prosty w wykonaniu a jego wykonanie zajmuje około 30 minut. Składniki: ok. 1 kg czerwonej kapusty 1 duża szalotka lub czerwona cebula 1 szkl czerwonego, wytrawnego wina 2 łyżki konfitury lub dżemu z czerwonych porzeczek
Ze smakiem bez glutenuobrane ze skórki pomidory kroimy w plasterki - układamy na sałacie. Krok 4. Obraną cebulę kroimy w piórka - układamy na pomidorach. Krok 5. Całość surówki obficie posypujemy posiekanym koperkiem . Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Świetnie smakuje jako dodatek do mięs np. do : KOTLETY Z CIELĘCINY KOTLETY SCHABOWE Z KMINKIEM
Moja Książka Kucharskazwykle przyprawione ziolami i korzeniami.Gotowanie ragout pozwala puscic wodze fantazji,gdyz skladniki mozemy laczyc dowolnie,a dania moga zawierac jeden podstawowy skladnik lub stanowic kompozycje wielu.Zapraszam na dietetyczne kotlety schabowe z niezwykle aromatycznym pieczarkowym ragout.W ten sposob przygotowane mieso jest bardzo lekkie i niskokaloryczne i co najwazniejsze pyszne.Skladniki:4 kotlety a 150 g 300 g nie za duzych pieczarek1 cebula2 lyzki(...)mace.Smazyc z obu stron na rozgrzanej paletni do lekkiego zrumienienia.Obsmazone odlozyc na bokPoddusic obrana i pokrojona w piorka cebule.Pieczarki przekroic na pol,wieksze na 3-4 czesci.Dorzucic do cebuli i przesmazyc razem 1 minute.Do pieczarek z cebula wlac bulion,dolozyc kotlety i dusic pod przykryciem do miekkosci od 20-40 minut,w zaleznosci od wielkosci i grubosci kotletow.Sos doprawic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Obiad na szybko. Koleżanka opowiadała mi o jednym przepisie, który często robi. Podchwyciłam temat, jednak zmodyfikowałam trochę i nie byłabym sobą, gdybym nie dodała czegoś od
Blondynka Gotujekoperkiem, zasmażką i cebulką. Do takiego duetu pasują np. kotlety mielone, schabowy czy jajko sadzone. Pomysłów jest wiele, dzisiaj więc podzielę się przepisem na młodą kapustę na gęsto. Jest pyszna! Młoda kapusta na gęsto z koperkiem / 4 porcje Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 3 łyżki masła 1 płaska łyżka mąki pszennej 1/2 pęczka koperku sól, pieprz
Moja smaczna kuchniaRoladki schabowe to jedno z moich ulubionych dań :) Przygotowane w ten sposób mięso nie jest bardzo kaloryczne, głownie dlatego, że nie ma panierki. A smakuje naprawdę dobrze!Składniki:500 g schabu bez kości1 cebula150 g pieczarek3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony)sól, pieprzolejSposób wykonania:1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Odstawić(...)chłodne miejsce.2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.3. Cebulę pokroić w kostkę.4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, obsmażyć cebulę z pieczarkami. Lekko osolić.5. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wymieszać z pieczarkami i cebulą.6. Na każdy kotlet nakładać farsz, zwinąć roladki.7. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony
Kuchnia domowa AniOd czasu do czasu przygotowuję mięso w postaci roladek. W tej wersji użyłam schabu i aby zaostrzyć nieco smak mięsa do środka dałam salami, marynowaną paprykę
Czerwień i błękitSkładniki 6 grubych plastrów schabu olej vegeta 10 dag mozzarelli 400g przecieru pomidorowego 4 pomidory bazylia, oregano, tymianek, sól i pieprz Farsz z pieczarkami 10 dag
Czerwona Porzeczkanią przepisu, więc występuje w różnych wariantach. Wspólny jest jednak zwykle element kwaśny – np. ocet czy konserwowe ogórki, choć można spotkać nawet kapary i anchois. Typowa jest również cebula (często czerwona), czosnek, bulion, a także dodatek odrobiny oleju roślinnego. Podawana może być zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. W wersji kojarzonej z północnymi regionami Niemiec zawiera często majonez, wymaga(...)znajomych potraw, łącznie z naszym kotletem schabowym czy wielu pieczonych mięs. Sałatka ziemniaczana (Kartoffelsalat) 2016-02-21 14:31:41 Niemiecka sałatka ziemniaczana (Kartoffelsalat) w jednej z wielu możliwych wersji. Tutaj zrobiona tak, aby nie tylko smakowała, ale też dobrze wyglądała. Zapisz przepis Drukuj Składniki 4 średnie ziemniaki (ok. 700g) 1 nieduża czerwona cebula (120g) kilka średnich ogórków kiszonych
Kulinarna Pokusaobiad. Znam takich, co wystarczy im tylko zupa. Inni faktycznie mięcho, najlepiej schabowy, ziemniory i mizeria. Mój pan mąż wybredny nie jest, a może jest? Hmmm…. Sałatki w każdym razie jada z apetytem. Jeśli byśmy sałatę jedli w domu, to na pewno byłaby w niej czerwona cebula. Z racji tego, że jest to wersja „wyjściowa”, cebulę odpuściłam
Mieszam w Garnkupasują do obiadów które zawierają w sobie coś panierowanego – czy to klasycznego schabowego, czy kotlet z kurczaka albo klopsy czy mielone kotlety. SKŁADNIKI 0,5kg dużych ogórków gruntowych (smaczniejsze) lub wężowych szklarniowych (w zimie) 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (bez żadnych dodatków – mleko i bakterie) 1 cebula szalotka 4-5 gałązek grubego szczypioru 1 czubata łyżka cukru 1 łyżeczka soli
Karo in the Kitchen