schabowy z cebula - 625 przepisów (strona:19/42)

Zupa z młodej fasoli (fasolowa) 98

zastąpić obiad. Zresztą moja jest pełna mięska - uwielbiam takie zupowe, gotowane... mięso na wywar (użyłam kości schabowych, ale idealnie nadadzą się - wędzone) 1,5-2 szklanki młodej fasoli typu "Jaś"   3-4 ziemniaki 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1-2 łyżki majeranku domowa "vegeta" sól, pieprz Dodatkowo: olej

Di gotuje
Schab nadziewany szpinakiem 149

pieprz majeranek oregano bazylia mąka do panierowania Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem,  do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy

Gotowanie jest łatwe
Roladki schabowe z piekarnika 732

roladkiRoladki schabowe z piekarnika SKŁADNIKI:schab b/k- 1 kgpieczarki- 0,5 kgpapryka kolorowa świeża- 3 paski każdejsól i pieprzkoncentrat pomidorowy- 1 łyżkacebula -1 szttłuszcz PRZYGOTOWANIE:Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko. Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. FARSZ Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Schab duszony w kapuście 186

bardzo słodko na blogu, dlatego dla przełamania słodyczy mam dla Was przepis na pyszny obiad. Bitki schabowe duszone w kapuście kiszonej z papryką. Wspaniale smakują z dodatkiem młodych ziemniaczków i koperku. Polecam... Składniki: 700g schabu bez kości,  500g kiszonej kapusty,  2 cebule,  1/2 czerwonej papryki,  1 i 1/2 szklanki bulionu,    łyżka miodu

Z miłości do słodkości
Roladki schabowe panierowane 180

pastą miętową Roladki ze szpinakiem Roladki schabowe z kurkami Roladki schabowe panierowane pokrojone w plastry mogą być ozdobą stołu jako zimna przekąska. Składniki: 10 plastrów schabu wieprzowego, do smaku sól morska  i pieprz czarny, rozmaryn suszony kostka sera feta słoiczek suszonych pomidorów 250 g maślaków 1 duża cebula 100 g boczku parzonego olej do smażenia 5 jajek mąka pszenna bułka(...)drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy boczek, szklimy dodajemy cebulkę i grzyby, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, dusimy ok 15 minut, pod koniec doprawiamy suszonym rozmarynem, studzimy. Przygotowujemy dwa rodzaje roladek schabowych, na jednych układamy farsz pomidorowo-serowy, na drugich farsz boczkowo-grzybowy. Każdą roladkę dokładnie zwijamy, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wkładamy roladki  na gorący olej stroną łączenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 335

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso

Domowy Smak Jedzenia
Schabowe roladki sosie 141

roladek 10 kotletów schabowych, rozbitych sól, pieprz i oregano do smaku około 250 g mozzarella 10 suszonych pomidorów w oleju 2 garście świeżego szpinaku olej do smażenia Sos do roladek 2 łyżki zmielonych migdałów 300 ml wrzątku 250 g pieczarek 4 suszone pomidory w oleju 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu szczypta czarnego pieprzu 1 cebula 150 ml śmietanki(...)ćwiartki i dodaj do cebuli. Zwiększ temperaturę i smaż aż płyn odparuje. Dodaj teraz przyprawy, oregano, zmielone migdały, śmietankę i wrzątek. Zagotuj sos po czym włóż roladki. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 20 minut. W między czasie ugotuj ziemniaki. Zmiksuj na puree z łyżką masła, odrobiną mleka. Na końcu wmieszaj kapary. Ugotuj fasolkę. Podaj schabowe roladki z ziemniaczanym puree

codojedzenia
Podwójne schabowe 409

Dziś na obiad przygotowałam podwójne schabowe, jakiś czas temu jadłam je na przyjęciu rodzinnym, bardzo mi zasmakowały i często przyrządzam je na obiad. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach.  Składniki: 4 plastry karkówki 4 plastry schabu 2 cebule Sól, pieprz Przyprawa smaczuś Tradismak Przyprawa mefisto Tradismak Bułka tarta

Bajeczna Kuchnia
Bitki schabowe w sosie szpinakowym 210

Składniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie szpinakowym

czarrna od kuchni
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 156

moja lista zakupów się przyda.Zapraszam.  - ziemniaki , które kupuję już we wrześniu i wrzucam do piwnicy - cebula worek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
(Nie)zwykłe kotlety schabowe moczone w mleku 160

porcje: 2 plastry schabu bez kości (po ok 100 g) szklanka mleka 1 małą cebulę sól pieprz mielony 1 jajko bułka tarta olej lub masło do smażenia Przygotowanie: Mięso przygotuj dzień wcześniej wieczorem. Opłucz i osusz kotlety. Możesz zrobić też schabowe z kością, podobno są lepsze. Ja jednak nie dostałam w sklepie, a i przy gustach mojego męża nie miałoby

Anioszek w kuchni
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 210

powinniście zapoznać się z detalami i tajnikami poniższego przepisu i zachować go w zakładkach komputera. Schabowy „Po amerykańsku” Składniki (na 4 osoby) : S olanka: 1 litr wody 1/2 szklanki soli 1/3 szklanki brązowego cukru (można zastąpić białym) 1 /2 szklanki posiekanej cebuli łyżeczka ziaren pieprzu 2 ząbki czosnku (posiekane) 1 szklanki soku jabłkowego Mięso: 4 plastry schabu (mięso

Jem więc Jestem
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 293

powinniście zapoznać się z detalami i tajnikami poniższego przepisu i zachować go w zakładkach komputera. Schabowy „Po amerykańsku” Składniki (na 4 osoby) : S olanka: 1 litr wody 1/2 szklanki soli 1/3 szklanki brązowego cukru (można zastąpić białym) 1 /2 szklanki posiekanej cebuli łyżeczka ziaren pieprzu 2 ząbki czosnku (posiekane) 1 szklanki soku jabłkowego Mięso: 4 plastry schabu (mięso

Jem więc Jestem
Kurczakowe kule z warzywami i serem 667

rodzinne imprezy. 500 g filetu z piersi kurczaka 150 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 cebula 1/3 czerwonej papryki 1/3 zielonej papryki Słodka czerwona papryka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczane ravioli 115

przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów (pokrojonych lub całych) 1 gałązka selera

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Żurek 199

Składniki: 1 kg wędzonych kości schabowych 0,5 kg boczku wędzonego 0,5 kg kiełbasy wędzonej swojskiej 1 kg białej kiełbasy 3 marchewki 2 pietruszki 1 por 1 mały seler 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 200 ml śmietanki 30% 0,5 litra zakwasu naturalnego Wykonanie: Do garnka wlewamy 3 litry wody wkładamy kości. Warzywa myjemy obieramy

kgwjanczewo
Czerwona kapusta.Smaczna, szybka sałatka obiadowa. 455

szybka i bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty. Doskonale pasuje do tradycyjnych obiadów np. kotleta schabowego, czy mielonego, świetna do rolad wieprzowych lub wołowych, bardzo dobrze komponuje się ze świąteczną kaczką czy gęsią. Polecam :) Składniki - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - ocet - oliwa z oliwek - sól, cukier, - kostka cebulki sproszkowanej Wykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka, zalewam

Kuchnia z widokiem na ogród