szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – młoda kapusta KURCZAK W CZERWONYM WINIE Przygotowanie : 30 minut
nietylkopasta.plkawałki pieczonego kurczaka, kawałki wędzonej ryby lub tuńczyka. Z mięsem - sałatka warzywna to idealne danie dodatkowe do różnego rodzaju mięs i wędlin. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do schabu, pieczeni, kotletów mielonych czy pieczonej piersi z kurczaka. Na kanapki - sałatkę jarzynową można wykorzystać jako pyszny i pożywny farsz do kanapek. Wystarczy rozsmarować ją na kromkach chleba i udekorować ulubionymi
Moja Książka Kucharskaobiadowa dla tych, którzy lubią łączyć mięso z owocami, a mianowicie przepis na roladki drobiowe z morelami. Te roladki z kurczaka z suszonymi morelami są alternatywą dla kurczaka czy schabu z suszoną śliwką. Morele polecam wybrać te ciemne, najlepiej bez substancji konserwujących. Roladki można przygotować na 3 sposoby: w całości na patelni, częściowo obsmażyć je, a następnie zapiec w piekarniku
Smaki Na Talerzuwięc nagrałam dla Ciebie film krok po kroku, jak przygotować to przepyszne danie, ale zdjęcie już tylko zdążyłam zrobić telefonem. Całe danie komponuje się fenomenalnie. Mamy tutaj mięciutki schab z nadzieniem z prawdziwego świeżego szpinaku z serkiem chrzanowym, który super wpisuje się w smaki Wielkanocy. Mamy obłędny lekki i odświeżający sos z zielonego groszku i kluseczki buraczkowe, które robi
SMYKWKUCHNISzukasz pomysłu na niedzielny, świąteczny obiad, na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Mięso ze schabu, przekładane pysznym farszem, czy dasz się skusić? czytaj przepis
Kulinarna ChwilaPyszny schab, gotowany choć wygląda jak wędzony lub pieczony. Do tego pracy przy nim nie ma prawie wcale i jest niezwykle miękki i soczysty. Idealny na kanapki lub na święta. Gotuje się go w sumie 10-12 minut, i ten przepis już pewnie znacie, ale zalewę do niego wymyśliłam ostatnio- sprawdziła się rewelacyjnie, polecam.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkomajerankiem Pieczona karkówka (w rękawie) Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami Pieczona biodrówka na kanapki Domowa biała kiełbasa wieprzowa Kiełbasa ze słoika Pieczony boczek w ziołach Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG , kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/ KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody GatitySezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: ? puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 serki topione śmietankowe po 100 g ? szczypta suszonego oregano
To co kochamduża niespodzianka kulinarna – niespotykany kolor i wyjątkowy smak. Udane połączenie marchewki, buraka i orzechów włoskich to pomysł Ewy Wachowicz. Zdecydowanie polecam, my jedliśmy ją jako dodatek do schabu w sosie pieczarkowo-jabłkowym. Składniki: ? 1 kg marchwi ? 1/2 kg surowego buraka ? 1 jabłko ? 1/2 szklanki orzechów włoskich ? 1 ząbek czosnku ? sól, cukier do smaku ? 3 łyżki majonezu ? 3 łyżki śmietany
To co kochamaromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu idealnie nadaje się na obiad jako sztuka mięsa w dowolnym sosie. Postanowiłam nie kupować już wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek czy karkówkę. Nie bójcie się tłuszczu zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia
To co kochammojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: ? 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego ? 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie: ? Wino gotować na wolnym
To co kochamŻurawina w postaci zmiksowaneo musu na bazie czerwonego wina to idealne rozwiązanie smakowe. Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: ? 1 kg żurawiny ? 2 szklanki słodkiego wina czerwonego ? 3/4 szklanki cukru Wykonanie: ? Żurawinę przed smażeniem zamrozić
To co kochamrobiła dość często z kapustą kiszoną, co jest dość nietypowe. Ale to właśnie w takiej wersji ta zupa jest najlepsza. Co jest kluczowe? - zupę gotujemy na kościach od schabu, cały rząd kości, wędzonych żeberkach lub wędzonym boczku - ale taka jest bardzo tłusta odradzam- i np. na korpusie kaczki - używamy suszonych prawdziwków, 1/2 główki czosnku polskiego, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego
SMYKWKUCHNIbułki tartej Znudziło się Wam już tradycyjne obtaczania mięsa w bułce tartej? Koniecznie spróbujcie kotletów smażonych w tej delikatnej i pysznej panierce. W ten sposób możemy przygotować zarówno schab jak i filety z kurczaka. Polecam! Składniki: 3 kotlety schabowe 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka sól i pieprz czosnek granulowany olej i masło do smażenia *** Kotlety
Blog z Apetytemkiełbasaę śląską.Składniki1kg schabu1 kg łopatki 1 kg szynki 2 kg boczku6szt ząbków czosnku16g peklosoli na 1kg mięsa1,5g kolendry na 1kg mięsa2g pieprzu na 1 kg mięsa Wykonanie Schab mielimy na siatce 12 mm, szynkę i łopatkę na10 mm, a boczek na siatce 2-3 mm. Wszystkie mięsa wkładam do miski, dodaję przyprawy
Kulinarne pyszności Molki