schab - 5543 przepisów (strona:211/370)

Karkówka w oleju na grilla 281

Szukając prostego dania na grilla przyszedł mi do głowy pomysł na niezwykle proste danie, ale zarazem niezwykle smaczne. Karkówka w oleju na grilla może wydać się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w majeranku 138

Składniki: - 1kg schabu bez kości - 4 łyżki oleju - przyprawy: sól, pieprz, czosnek majeranek Przygotowanie: Mięso natrzeć olejem. Posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na min. 3h. Piec w 160st przez ok. godzinę w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) lub w rękawie. Jeśli mięso jest już miękkie zdjąć pokrywę naczynia żaroodpornego lub rozciąć folię i podpiekać 5-10 minut. Kroić po wystudzeniu

Kulinarne blogowanie
Schabowy inaczej - z pieczarkami i suszonymi pomidorami 141

Składniki: * 6 rozbitych cienko kotletów ze schabu * 300 g pieczarek * 6 kawałków suszonych pomidorów * garść natki pietruszki świeżej * cebula * sól * pieprz * olej do smażenia *jajko * bułka tarta Przygotowanie: Kotlety doprawić solą  pieprzem z oby dwu stron i odstawić na pół godziny. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej. Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni a następnie dodajemy pieczarki

Kulinarne przygody
Schabowe cacciatore / Pork chop cacciatore 194

całej rodziny. Ten przepis pochodzi z książki jednego z moich ulubionych autorów Gino D’Acampo “Saturday Kitchen”, która jest kopalnią pysznych i łatwych przepisów. Jeżeli lubisz schab w różnej postaci proponuję także moje schabowe z szałwią i makaronem z grzybami , z karmelizowanymi gruszkami w sosie z cydru i zapiekane ze śmietanką i szpinakiem – wszystkie łatwe

karmelowy
Schab z brokulami w musztardzie 194

Pomysł na szybki obiad, czyli co zrobić z tego co znajdziemy w lodówce. W mojej leżała paczka mrożonych różyczek brokuła, plastry schabu, a na półce stała otwarta butelka cydru. Do tego przyprawy i dodatki, które każdy ma w domu i tak powstał pyszny, niebanalny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab z warzywami w kokosowym sosie 138

macie dość zjadania resztek po świętach? I marzycie o czymś innym niż śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Długodojrzewający schab 118

okresie zimowym warto zrobić sobie domową wędlinę. My często przygotowujemy schab długo dojrzewający. Przyprawiony dowolnymi ziołami, owinięty w gazę wisi sobie i dojrzewa około 2 tygodni. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kotlety schabowe z musztardą 970

Składniki: 600 g schabu bez kości około 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki mleka około 5 łyżek mąki pszennej około 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania: Od mięsa odkrawamy tłuszcz i białą sztywną otoczkę. Kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Pojedynczo układamy kawałki mięsa na desce do krojenia, przykrywamy folią

Qchnia po prostu
SCHAB Z MAKARONEM W SOSIE SEROWYM - DANIE JEDNOGARNKOWE 98

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu, 3 plastry schabu, mała papryka czerwona (opcjonalnie), 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 330 g śmietany 30%, łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, 500 ml bulionu, oregano, majeranek, ostra papryka,  świeżo mielony pieprz, sól, 15 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso

JejKuchnia
Japoński schabowy na ryżu – katsudon, kotlet zwycięzców 309

egzaminami. Katsudon to yōshoku – czyli japońska wersja europejskiej potrawy, powstał prawdopodobnie w 1899 roku w Tokijskiej restauracji Rengatei. Japoński schabowy zawsze podawany jest już pokrojony – ciężko pokroić smażony schab pałeczkami, a nieelegancko podnosić całego kotleta do ust i gryźć, prawda? Smażone w panierce mięso podane na ryżu może wydać się za suche – katsudon podaje się więc najczęściej z dodatkiem gorącego

Karo in the Kitchen
SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM 394

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, pęczek natki pietruszki, duża garść posiekanego szczypiorku, łyżka masła, sól,  pieprz świeżo mielony, ciemny sos uniwersalny Łowicz, odrobina wody. #lowicz Przygotowanie: Pieczarki obieram, kroję w ćwiartki (końcówki w grubsze plasterki), natkę siekam. Podsmażam razem na maśle

JejKuchnia
EKSPRESOWY MAKARON ZE SCHABEM I SERKIEM MASCARPONE 127

makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie (jeżeli używacie zwykłego do sosu należy dodać chili lub pieprzu cayenne, aby nie był mdły), 250 g serka mascarpone, 2 plastry schabu, mała cebula, suszona natka pietruszki, curry, papryka słodka, bazylia, sól,  pieprz, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, odcedzam. Mięso kroję w paski, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam

JejKuchnia
Gulasz z fasolki 212

Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki

czarrna od kuchni
Schab w młodej kapuście 172

Kiedy przeglądałam niektóre blogi, napotykałam się na przepisy potraw z wolnowara. No i co tu mówić, pozazdrościłam. Teraz ja też mogę delektować się wybranymi potrawami. Na pierwszy rzut poszedł schab w młodej kapuście. I tak sobie pykał, pykał, pykał z pięć godzin, a ja ciągle zaglądałam czy już. Dobrze, że ma przezroczystą pokrywę, bo gdybym musiała potem doliczyć

Tylko pysznie
Roladki ze schabu z mozzarellą, boczkiem i cebulką 241

było, że mięso jest świeżutkie, kruchutkie i aż się prosi by zrobić z niego jakieś roladki. Zrobiłam więc z tego co akurat było pod ręką i wyszło bardzo smacznie. schab (ilość w zależności od tego ile porcji potrzebujemy) 1 duża cebula kawałek boczku tarta mozzarella (taka jak do pizzy) majonez sól, pieprz jajko mąka bułka tarta Umyte i osuszone ręcznikiem

Smaki Na Talerzu