Składniki: ok. 500 g schabu ok. 600 g kapusty kiszonej ok. 600 g kapusty białej 40 g suszonych grzybów 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki domowej nalewki, u … Czytaj dalej Bigos
czarrna od kuchnijesienno- zimowy obiad. Ugotowane tak naprawdę z resztek w lodówce czyli zero waste. Jak to zazwyczaj bywa w daniach tego typu wyszło bardzo smacznie. 4 porcje 300 gramów schabu 200 - 250 gramów kapusty kiszonej 2 małe ziemniaki pól cebuli 200 gramów fasolki szparagowej użyłam mrożonej najlepsza będzie cięta. 1 średnia marchewka sól pieprz słodka papryka czerwona pół łyżeczki
Andzia PichciSoczyste roladki schabowe nadziane boczkiem wędzonym fasolką szparagową i papryką. Podane w bardzo prostym aromatycznym sosie. Pyszna i nie banalna propozycja na rodzinny obiad. 4 porcje 600-700 gramów schabu 4 duże plastry boczku wędzonego Fasolka szparagowa 20 strąków pół papryki czerwonej lub innej sól pieprz Sos 4-5 kopiaste łyżeczki ketchupu 2-3 kopiaste łyżeczki musztardy Mięso pokroić
Andzia Pichcikotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami. Składniki: · 1 kg schabu · ½ kg pieczarek · 1 cebula · Olej do smażenia
Kulinarna Chwilaktóre kiedyś jedliśmy na imprezie w restauracji – w panierce z orzechami. Wyszły tak samo pysznie. Przepis na kotlety schabowe w panierce z orzechami Składniki: około 2 cm plastry schabu wieprzowego, mąka, jajka, bułka tarta, orzechy laskowe, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe w panierce z orzechami? Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 0,5 cm, oprósz
Kulinarna PolskaSkładniki: 700 g schabu 500 g grzybów leśnych, u mnie podgrzybki 500 g pomidorów 1 duża cebula sól, pieprz słodka i ostra papryka papryka wędzona rozmaryn ocet balsamiczny, maggi Przygotowanie: … Czytaj dalej Gulasz grzybowy
czarrna od kuchniKotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem, to taka bardziej urozmaicona wersja tradycyjnego schabowego. Niewiele więcej przy nim roboty, więc warto spróbować. Składniki: 6 plastrów schabu 400 g pieczarek 6 plastrów żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec + masło słodka czerwona papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso
magiczna kuchnia KasiPomysł na taki kotlet powstał dość szybko po przejrzeniu zawartości lodówki. Robię często schabowe marynowane w mleku, ale połączenie takiego schabu, pieczarek i sera wyszło jakby niechcący 🙂 Odmieniłam tym samym tradycyjnego schabowego całkiem smacznie. Mięso po marynowaniu w mleku jest delikatne a dodatki tylko ubogacają go smakowo. Jeśli ktoś ma ochotę na małą zmianę [...] Artykuł Marynowany w mleku kotlet schabowy
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: ok. 800 g schabu 2 duże cebule 3 kolorowe papryki 2 marchewki 3/4 kg ziemniaków 1 średnia cukinia 3 duże pomidory 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulaszowa
czarrna od kuchniZraziki Simby Roladki wieprzowe w sosie musztardowym, łatwy szybki sposób na obiad. Składniki: · ½ kg schabu · 4 łyżki musztardy sarepskiej · 1 kg pieczarek · cebula · Sól
Kulinarna Chwilaroladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: · ½ kg schabu · Cebula · ½ papryki czerwonej · ½ brokuł · 3 plastry
Kulinarna ChwilaRoladki Admirałki Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: · ½ kg schabu · 20 dag pieczarek · Cebula mała · Marchew · 2 jajka
Kulinarna ChwilaRoladki ze szparagami i jajkiem Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym. Składniki: · 1 kg schabu · ½ papryki czerwonej · ½ papryki żółtej · 5 szparag · 3 jajka
Kulinarna Chwilaniezbyt udanym podejściu do schabu w mleku i cebuli, postanowiłam wypróbować kolejny, znaleziony w internecie, przepis Magdy Gessler na cebulowe schabowe. Intensywne, ale nie przesadzone. Bardzo dobre. Podałam je z surówką z sałaty lodowej i gotowanymi w piekarniku ziemniakami. 8 cienkich kotletów schabowych mleko 1 duża cebula 1-2 jajka mąka pszenna bułka tarta 2 czubate łyżki masła klarowanego olej
Smaki Na Talerzukawałki chleba Musztarda Majeranek Sól Pieprz Olej do smażenia Bulion SOS: garść mrożonych grzybów (kapeluszy) 2 łyżki suszonych masło śmietanka 12 % 1/2 małej cebuli sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Schab cienko rozbijamy, solimy, pieprzymy, cienko smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem. Na każdy płat mięsa układamy (w najszerszym miejscu) kawałek boczku, cebuli, chleba i ogórka, Całość zwijamy w roladkę, Kładziemy na gorący olej
Kopystką po garach