schab - 5585 przepisów (strona:207/373)

Bigos 121

Składniki: ok. 500 g schabu ok. 600 g kapusty kiszonej ok. 600 g kapusty białej 40 g suszonych grzybów 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki domowej nalewki, u … Czytaj dalej Bigos

czarrna od kuchni
Chłopski garnek ze schabem i fasolką szparagową 126

jesienno- zimowy  obiad. Ugotowane tak naprawdę z resztek w lodówce czyli zero waste. Jak to zazwyczaj bywa w daniach tego typu wyszło bardzo smacznie. 4 porcje 300 gramów schabu 200 - 250 gramów kapusty kiszonej 2 małe ziemniaki pól cebuli 200 gramów fasolki szparagowej użyłam mrożonej najlepsza będzie cięta. 1 średnia marchewka sól  pieprz słodka papryka czerwona pół łyżeczki

Andzia Pichci
Roladki schabowe w sosie keczupowo musztardowym 110

Soczyste roladki schabowe nadziane boczkiem wędzonym fasolką szparagową i papryką. Podane w bardzo prostym aromatycznym sosie. Pyszna i nie banalna propozycja na rodzinny obiad. 4 porcje 600-700 gramów schabu 4 duże plastry boczku wędzonego Fasolka szparagowa 20 strąków pół papryki czerwonej lub innej sól pieprz Sos 4-5 kopiaste łyżeczki ketchupu 2-3 kopiaste łyżeczki musztardy Mięso pokroić

Andzia Pichci
Schabowe Króla Ludwiczka 103

kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ kg pieczarek ·        1 cebula ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe inaczej: w chrupiącej panierce z orzechami. PRZEPIS 312

które kiedyś jedliśmy na imprezie w restauracji – w panierce z orzechami. Wyszły tak samo pysznie. Przepis na kotlety schabowe w panierce z orzechami Składniki: około 2 cm plastry schabu wieprzowego, mąka, jajka, bułka tarta, orzechy laskowe, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe w panierce z orzechami? Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 0,5 cm, oprósz

Kulinarna Polska
Gulasz grzybowy 172

Składniki: 700 g schabu 500 g grzybów leśnych, u mnie podgrzybki 500 g pomidorów 1 duża cebula sól, pieprz słodka i ostra papryka papryka wędzona rozmaryn ocet balsamiczny, maggi Przygotowanie: … Czytaj dalej Gulasz grzybowy

czarrna od kuchni
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem 101

Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem,  to taka bardziej urozmaicona wersja tradycyjnego schabowego. Niewiele więcej przy nim roboty, więc warto spróbować. Składniki: 6 plastrów schabu 400 g pieczarek 6 plastrów żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec + masło słodka czerwona papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso

magiczna kuchnia Kasi
Marynowany w mleku kotlet schabowy z pieczarkami i serem 229

Pomysł na taki kotlet powstał dość szybko po przejrzeniu zawartości lodówki. Robię często schabowe marynowane w mleku, ale połączenie takiego schabu, pieczarek i sera wyszło jakby niechcący 🙂 Odmieniłam tym samym tradycyjnego schabowego całkiem smacznie. Mięso po marynowaniu w mleku jest delikatne a dodatki tylko ubogacają go smakowo. Jeśli ktoś ma ochotę na małą zmianę [...] Artykuł Marynowany w mleku kotlet schabowy

Pieprzyć z Fantazją
Gulaszowa 171

Składniki: ok. 800 g schabu 2 duże cebule 3 kolorowe papryki 2 marchewki 3/4 kg ziemniaków 1 średnia cukinia 3 duże pomidory 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulaszowa

czarrna od kuchni
Zraziki Simby 98

Zraziki Simby Roladki wieprzowe w sosie musztardowym, łatwy szybki sposób na obiad. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        4 łyżki musztardy sarepskiej ·        1 kg pieczarek ·        cebula ·        Sól

Kulinarna Chwila
Roladki Agatki 106

roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Cebula ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ brokuł ·        3 plastry

Kulinarna Chwila
Roladki Admirałki 123

Roladki Admirałki Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag pieczarek ·        Cebula mała ·        Marchew ·        2 jajka

Kulinarna Chwila
Roladki ze szparagami i jajkiem 100

Roladki ze szparagami i jajkiem Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        5 szparag ·        3 jajka

Kulinarna Chwila
Podwójne schabowe wg Magdy Gessler 88

niezbyt udanym podejściu do schabu w mleku i cebuli, postanowiłam wypróbować kolejny, znaleziony w internecie, przepis Magdy Gessler na cebulowe schabowe. Intensywne, ale nie przesadzone. Bardzo dobre. Podałam je z surówką z sałaty lodowej i gotowanymi w piekarniku ziemniakami. 8 cienkich kotletów schabowych mleko 1 duża cebula 1-2 jajka mąka pszenna bułka tarta 2 czubate łyżki masła klarowanego olej

Smaki Na Talerzu
Roladki ze schabowe w kremowym sosie ze świeżych i suszonych grzybów 100

kawałki chleba Musztarda Majeranek Sól Pieprz Olej do smażenia Bulion SOS: garść mrożonych grzybów (kapeluszy) 2 łyżki suszonych masło śmietanka 12 % 1/2 małej cebuli  sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Schab cienko rozbijamy, solimy, pieprzymy, cienko smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem. Na każdy płat mięsa układamy (w najszerszym miejscu) kawałek boczku, cebuli, chleba i ogórka, Całość zwijamy w roladkę, Kładziemy na gorący olej

Kopystką po garach