przepysznym sosem z dodatkiem mojej ulubionej kompozycji ziół. Wchodzicie w to? :) Składniki na 6 porcji: Roladki: 6 plastrów schabu 120 g wędzonego boczku 2 pęczki zielonych szparagów 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Sos śmietanowo-ziołowy: 1 mała cebula 250 ml kremówki pęczek ulubionych ziół (u mnie: koperek, tymianek, rozmaryn, pietruszka) sól, pieprz Roladki: Szparagom odłamać zdrewniałe końce
My simple kitchensmażenia sznurek do związania roladek cienki szczypiorek opcjonalnie: mąka lub śmietana – do zagęszczenia sosu *** Plastry schabu cienko rozbijamy *** *** Rozbite mięso przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, studzimy. Cebulę i boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki, cebulę oraz boczek mieszamy razem tworząc farsz do sakiewek. Na środku
Blog z Apetytemprzepis autorski) Składniki: 0,5 kg schabu bez kości 1 garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka jogurtu naturalnego cebula olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy – po 2 sztuki sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety, odłóż na bok grzybki zalej wrzątkiem o odstaw
Oka w rosole czyli KaFka gotujejest to posiłek dla Ciebie, wręcz jednogarnkowy! Składniki (na 2 porcje): 300 gram schabu lub karkówki przyprawy: majeranek, wędzona papryka, kolendra mielona, sól i pieprz 1/2 papryki czerwonej 1 marchewki 5-6 ziemniaków młodych natka pietruszki cebula czerwona kilka różyczek brokuł łyżka oliwy z oliwek Mięso i warzywa kroję w kostkę
Mango Papajanakombinować. Czasami trzeba też odrobinę nagiąć zasady. Dziś postanowiłam przygotować taką a'la potrawkę z chudej wieprzowiny (schabu) z marchewką. Danie okazało się bardzo smaczne i myślę odpowiednie dla mojej diety, mimo odrobiny cebulki i ząbka czosnku. Składniki : 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 3-4 marchewki 2-3 ziarenka pieprzu listek laurowy 1-2 ziarenka
Codzienne Gotowanieschabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, 2 cebule, 30 g grzybów suszonych, 1/2 łyżki tymianku, 100 ml białego wytrawnego wina, sól, cukier, 200 ml bulionu wieprzowego lub warzywnego, tłuszcz – ja użyłam smalec z gęsi, Przyprawy rozgnieść i wymieszać z solą. Mięso oczyścić, osunąć
królestwo garówgości jedzeniem- bezcenne SKŁADNIKI: - buraki ok kg - włoszczyzna (2 marchwie, 1 pietruszkę korzeń, seler mały 1 szt, cebulę ) - lubczyk 1 łyżeczkę - sól morska 2 łyżeczki - pieprz do smaku - cytryna do smaku - cukier do smaku - śmietankę ok 100ml - kawałek kości od schabu - ziemniaki 6 szt - mąkę do zagęszczenia zupy 3 łyżki SPOSÓB WYKONANIA - wstawiam wodę z kością, między
Basia w kuchniKotlety schabowe zapiekane w jajku. Mięsko w smaku wychodzi kruche, delikatne, ale również sycące. Składniki: * 6 plastrów schabu ok. 1,5 centymetra * 2 jajka * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * przyprawy po ok. 1/3 łyżeczki: majeranek, pieprz czarny, sól, papryka słodka i ostra * cebula * 3-4 główki czosnku * odrobina oleju do smażenia Jajka rozkłóciłam, dodałam przyprawy, mąkę ziemniaczaną i przeciśnięty przez praskę
Pieprzyć z FantazjąSkładniki : 3-4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry boczku wędzonego koncentrat pomidorowy sól, pieprz, liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego majeranek tłuszcz do smażenia 2 cebule, mąka Przygotowanie: Mięso rozbić na cienkie plastry, posolić i posypać pieprzem mielonym Plastry boczku usmażyć krótko, wystudzić Na kotlety położyć boczek i zwinąć, spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, obsmażyć
Proste PotrawyBARBECUE, idealny do mięs przeznaczonych do upieczenia lub grillowania np.: żeberek, udek, skrzydełek, filetów drobiowych, czy schabu. Polecam przepis na sos barbecue i mam nadzieję, że Wam się spodoba :) -------------------------------------- Liczba porcji : ok. 350ml Czas przygotowania : 25 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki masła 3/4 szklanki keczupu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu worcester lub przyprawy typu maggi
Moja Książka Kucharskachłodne jesienne dni – moją rodzinę zachwyciła! Mam nadzieję, że zachwyci również #Ambition. Polecam! SKŁADNIKI: * schab z kością – 150 g * nóżki i skrzydełka z kurczaka – 3 szt * płatki bonito – 1 łyżeczka * glony kombu – 10 cm * świeży imbir – 2 cm * cebula – 1 szt * świeża chili – 1 szt * czarny, ziarnisty pieprz – 1 szczyta
Ostra na SłodkoSkładniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie:Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy
Czerwona Porzeczkacebula (drobno posiekana) 1 średnia marchewka ( posiekana w półkrążki) Marynata: 3 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki slodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku Sól Wszystkie składniki marynaty łączymy, przekładamy do niej mięso i dokładnie nacieramy. Odstawiamy do lodówki na min. Pół h. Po tym czasie schaby podsmażamy
Mamuśka wraca do formypolecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: • puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 serki topione śmietankowe po 100 g • szczypta suszonego oregano
To co kocham