schab z cebulą - 1563 przepisów (strona:68/105)

Roladki ze szparagami z boczkiem w sosie śmietanowo-ziołowym 214

przepysznym sosem z dodatkiem mojej ulubionej kompozycji ziół. Wchodzicie w to? :) Składniki na 6 porcji: Roladki: 6 plastrów schabu 120 g wędzonego boczku 2 pęczki zielonych szparagów 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Sos śmietanowo-ziołowy: 1 mała cebula 250 ml kremówki pęczek ulubionych ziół (u mnie: koperek, tymianek, rozmaryn, pietruszka) sól, pieprz Roladki: Szparagom odłamać zdrewniałe końce

My simple kitchen
Faszerowane sakiewki schabowe 371

smażenia sznurek do związania roladek cienki szczypiorek opcjonalnie: mąka lub śmietana – do zagęszczenia sosu     *** Plastry schabu cienko rozbijamy *** *** Rozbite mięso przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, studzimy. Cebulę i boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki, cebulę oraz boczek mieszamy razem tworząc farsz do sakiewek. Na środku

Blog z Apetytem
Orientalny schab z grzybami mung 147

przepis autorski) Składniki: 0,5 kg schabu bez kości 1 garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka jogurtu naturalnego cebula olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy – po 2 sztuki sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety, odłóż na bok grzybki zalej wrzątkiem o odstaw

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab zapiekany w papilotach z warzywami 179

jest to posiłek dla Ciebie, wręcz jednogarnkowy!  Składniki (na 2 porcje): 300 gram schabu lub karkówki  przyprawy: majeranek, wędzona papryka, kolendra mielona, sól i pieprz 1/2 papryki czerwonej  1 marchewki  5-6 ziemniaków młodych  natka pietruszki  cebula czerwona  kilka różyczek brokuł  łyżka oliwy z oliwek  Mięso i warzywa kroję w kostkę

Mango Papaja
Wieprzowina z marchewką 177

nakombinować. Czasami trzeba też odrobinę nagiąć zasady. Dziś postanowiłam przygotować taką a'la potrawkę z chudej wieprzowiny (schabu) z marchewką. Danie okazało się bardzo smaczne i myślę odpowiednie dla mojej diety, mimo odrobiny cebulki i ząbka czosnku.  Składniki : 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 3-4 marchewki 2-3 ziarenka pieprzu listek laurowy 1-2 ziarenka

Codzienne Gotowanie
Schab z dzika z grzybami. 233

schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu,   2 cebule, 30 g grzybów suszonych, 1/2 łyżki tymianku, 100 ml białego wytrawnego wina, sól, cukier, 200 ml bulionu wieprzowego lub warzywnego, tłuszcz – ja użyłam smalec z gęsi, Przyprawy rozgnieść i wymieszać z solą. Mięso oczyścić, osunąć

królestwo garów
Zupa buraczkowa mojej babci 2467

gości jedzeniem- bezcenne SKŁADNIKI: - buraki ok kg - włoszczyzna (2 marchwie, 1 pietruszkę korzeń, seler mały 1 szt, cebulę ) - lubczyk 1 łyżeczkę - sól morska 2 łyżeczki - pieprz do smaku - cytryna do smaku - cukier do smaku - śmietankę ok 100ml - kawałek kości od schabu - ziemniaki 6 szt  - mąkę do zagęszczenia zupy 3 łyżki SPOSÓB WYKONANIA - wstawiam wodę z kością, między

Basia w kuchni
kotlety schabowe zapiekane w jajku 190

Kotlety schabowe zapiekane w jajku. Mięsko w smaku wychodzi kruche, delikatne, ale również sycące. Składniki: * 6 plastrów schabu ok. 1,5 centymetra * 2 jajka * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * przyprawy po ok. 1/3 łyżeczki: majeranek, pieprz czarny, sól, papryka słodka i ostra * cebula * 3-4 główki czosnku * odrobina oleju do smażenia Jajka rozkłóciłam, dodałam przyprawy, mąkę ziemniaczaną i przeciśnięty przez praskę

Pieprzyć z Fantazją
Wieprzowina po żołniersku 440

Składniki : 3-4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry boczku wędzonego koncentrat pomidorowy sól, pieprz, liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego majeranek tłuszcz do smażenia 2 cebule, mąka Przygotowanie: Mięso rozbić na cienkie plastry, posolić i posypać pieprzem mielonym Plastry boczku usmażyć krótko, wystudzić Na kotlety położyć boczek i zwinąć, spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, obsmażyć

Proste Potrawy
SOS BARBECUE 150

BARBECUE, idealny do mięs przeznaczonych do upieczenia lub grillowania np.: żeberek, udek, skrzydełek, filetów drobiowych, czy schabu.  Polecam przepis na sos barbecue i mam nadzieję, że Wam się spodoba :) -------------------------------------- Liczba porcji :  ok. 350ml Czas przygotowania : 25 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki masła 3/4 szklanki keczupu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu worcester lub przyprawy typu maggi

Moja Książka Kucharska
RAMEN – ZUPA MIŁOŚĆI 198

chłodne jesienne dni – moją rodzinę zachwyciła! Mam nadzieję, że zachwyci również #Ambition. Polecam! SKŁADNIKI: * schab z kością – 150 g * nóżki i skrzydełka z kurczaka – 3 szt * płatki bonito – 1 łyżeczka * glony kombu – 10 cm * świeży imbir – 2 cm * cebula – 1 szt * świeża chili – 1 szt * czarny, ziarnisty pieprz – 1 szczyta

Ostra na Słodko
Forszmak lubelski ;) 650

Składniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy,  łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie:Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy

Czerwona Porzeczka
Schab duszony z papryką 181

cebula (drobno posiekana) 1 średnia marchewka ( posiekana w półkrążki) Marynata: 3 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki oliwy  z oliwek 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki slodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku Sól Wszystkie składniki marynaty łączymy, przekładamy do niej mięso i dokładnie nacieramy. Odstawiamy do lodówki na min. Pół h. Po tym czasie schaby podsmażamy

Mamuśka wraca do formy
Sos aksamitny pomidorowy 132

polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: • puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 serki topione śmietankowe po 100 g • szczypta suszonego oregano

To co kocham

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję