schab z cebulą - 1563 przepisów (strona:68/105)

Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie 137

schabu – tym razem nie wybierajcie tego najchudszego, warto, żeby miał sporą część tego „ciemniejszego” mięsa – 2 nektarynki – sól, pieprz – 3 łyżki czerwonej słodkiej papryki – 1 papryczka chili – 3 łyżki oliwy – 3 łyżki białego wina – kilka gałązek świeżego majeranku – 2 ząbki czosnku – 1 cebula biała Wykonanie: Mięso pokroić(...)zamknięciem). Kawałki mięsa obtaczać w marynacie. Ułożyć warstwę kotletów. Posypać cebulą, chili i czosnkiem. Ułożyć gałązkę majeranku i nektarynek. Przykryć kolejną warstwą kotletów obtoczonych w marynacie i znów posypać resztą składników. Przykryć i marynować w lodówce przez kilka godzin, najlepiej całą noc. Grillować z każdej strony po kilka minut (schab musi być w środku wilgotny, lekko zaróżowiony). Grillowany schab

Pociąg Do Kuchni
Kieszonki schabowe w sosie pomidorowym 216

Składniki 6 grubych plastrów schabu olej vegeta 10 dag mozzarelli 400g przecieru pomidorowego 4 pomidory bazylia, oregano, tymianek, sól i pieprz Farsz z pieczarkami 10 dag pieczarek 5 dag mozzarelli pół pęczka pietruszki cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano łyżka masła Farsz z papryką: jedna mała papryka 10 dag mozzarelli bazylia Wykonanie: 1. Farsz pieczarkowy: Pieczarki i cebulę(...)kroimy w drobną kostkę, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Topimy masło i podsmażamy przez chwilę cebulę, następnie dodajemy pieczarki i smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę, przyprawy i pokrojoną lub startą mozzarellę2. Farsz paprykowy: Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy bazylię i startą lub pokrojoną mozzarellę3. Przygotowanie sosu: Pomidory zalewamy wrzącą wodą

Czerwona Porzeczka
Schab gotowany w mleku, później podany galarecie, najlepszy 153

piec 2 godziny. Oczywiście jak jest mniejszy to krócej. Godzinę pieczenia na każdy kilogram schabu. Schab wyjąć i osuszyć. Pokroić w plastry. Rozłożyć do żaroodpornego naczynia. Przygotowanie galarety – do garnka wlać wodę, dodać marchew , pietruszkę, listki laurowe, ziele angielskie, kawałek pora, cebulę, natkę pietruszki. Trochę natki zostawić do dekoracji. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować(...)wywaru. Wymieszać. Nie wolno już gotować !!!!!! Ja miałam 1,5 litra wywaru, jeśli macie mniej to zmniejszyć ilość żelatyny. Wylać wywar na mięso i odstawić aż stężeje. Tak przygotowany schab jest rewelacyjny. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Schab w paście serowej 126

też musimy coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki(...)łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Zestawić patelnię z palnika i włożyć starty na grubej tarce ser oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Nakładać porcje pasty serowej na kotlety i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki. schab w paście serowej

O kuchni z uczuciem
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 191

orkiszowym spodzie z jarmużem i ziemniakami autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni Brukselka smażona z czerwoną cebulą i pestkami dyni autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni Gołąbki bez zawijania z sosem grzybowym autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Schab w warzywach wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej kuchni Polędwiczka cielęca w śmietanie, z leśnymi(...)jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM.              autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim i o niczym   Pęczotto z grzybami

Weekendy w domu i ogrodzie
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 183

schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Galareta: 1 udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera por 2 ząbki czosnku 1 cebula natka pietruszki ok. 80-100 ml soku z żurawiny(...)przez folię spożywczą. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.  Farsz z mięsa mielonego wykładamy na schab i rozprowadzamy go po całym mięsie. Na farszu umieszczamy suszoną żurawinę, lekko dociskając.  Schab zwijamy w roladę i  obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz majerankiem. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw szczelnie związujemy i całość

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 196

schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Galareta: 1 udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera por 2 ząbki czosnku 1 cebula natka pietruszki ok. 80-100 ml soku z żurawiny(...)przez folię spożywczą. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.  Farsz z mięsa mielonego wykładamy na schab i rozprowadzamy go po całym mięsie. Na farszu umieszczamy suszoną żurawinę, lekko dociskając.  Schab zwijamy w roladę i  obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz majerankiem. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw szczelnie związujemy i całość

Kuchnia MagdaLeny
Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym 169

posmakuje schab przyrządzony w ten sposób Składniki na 2 porcje: – 2 duże dobrze rozbite kawałki schabu – 120g cukinii – 60g sera żółtego (u mnie gouda) – 2 ząbki czosnku – 1/2 puszki mleczka kokosowego (razem z gęstą częścią) – 1 cebula czerwona – 2 łyżki musztardy miodowej – 1 łyżeczka garam masali – 1/2 łyżeczki kurkumy – sól

Smaki Armine
Wiosenna sałatka jajeczna 450

nastrój. Wiosenna sałatka jajeczna: 10 wiejskich, ekologicznych jajek 3 marchewki 3 rzodkiewki 200 g szynki w plastrach (użyłam wędzonego schabu)* ok. 400 g zielonego groszku (mrożonego, nie z puszki) 1 mała, czerwona papryka lub 1/2 dużej 1 duża szalotka lub cebula dymka 6 łyżek dobrego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Zaczynamy

Poezja smaku
Schab z pieczarkami i szpinakiem w śmietanie 164

Składniki  450 g schabu b/k opakowanie mrożonego szpinaku (listki) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek sos sojowy ciemny opakowanie śmietany 500 ml bulionu warzywnego cebula kilka pieczarek Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałki (dowolna wielkość) przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, szczyptą tymianku. Dokładnie wymieszać (odstawić na godzinę) podsmażyć łyżce oleju na mocno brązowy kolor.  Pieczarki

Gaździnka warzy
Boeuf Strogonow 272

Wykorzystałam przepis z gazety "Kobieta i życie". Miałam smak na wołowinę. Najczęściej na stole króluje schab, mielone, kurczak.... Tak, więc miałam dziś ochotę na zmianę :) Składniki na Boeuf Strogonow (4 porcje): wołowina bez kości 800 g cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki słodkiej papryki sól pieprz oregano kostka warzywna 1/2 szklanki śmietany 12% mąka Mięso pokroić w średniej wielkości

Karola gotuje
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 181

Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju

Szczęśliwa kuchnia
Zupa krem z bobu z chrzanem wasabi i smażoną białą kiełbasą 165

aromacie chrzanu i żurku Składniki - 1 kość wędzona z schabu - 2 skrzydełka - kawałek selera - 1 marchew mała - 1 pietruszka mała - 3 ziemniaki - 1 kg bobu - 3 kawałki białej kiełbasy - 1 cebula - 1 kubek jogurtu duży - kilka łyżek cytryny - 3 łyżki ostrego sosu chrzanowego wasabi - 1 ząbek czosnku - olej - sól - pieprz grubo mielony - majeranek Sposób przygotowania 1. - Wędzoną kość i skrzydełka

W królestwie smaków Beaty
Kurczak w sosie winno-musztardowym 202

winno-musztardowym z dodatkiem śmietanki. Potrawa inspirowana przepisem ze strony ' Magazyn Kuchenny '. Zamiast z kurczakiem, danie możecie przygotować ze schabem. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 2 osób: 4 udka (bez podudzi) 3 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki oleju 1 mała cebula, pokrojona w ósemki 3 ząbki czosnku w łupinkach 3 gałązki tymianku 100 ml białego wina 100 ml wody

My Culinary Art
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 281

Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com