Składniki: 2 plastry schabu na kotlety 1 jajko 1.5 łyżki mąki pszennej 1.5 łyżki bułki tartej odrobina wegety sól i pieprz olej Kujawski z ziołami 300 g kapusty kwaszonej 100 g słoniny 1 cebula 1 łyżka oleju Kujawski z ziołami Przygotowanie: Schabowe Mięso na kotlety tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Mięso lekko obsypujemy wegetą. Obtaczamy je w mieszance mąki i bułki
ClauditteMissCookingzrobienia, bo warto. Przepis zaczerpnięty z tego bloga. Składniki: 1,2 kg schabu 2 i 1/2 litra wody 130 g soli 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 2 łyżki majonezu szczypta chili 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 6 ząbek czosnku 1 cebula Do dużego garnka wlać gorącą wodę, dodać przyprawy, majonez, obraną cebulę i czosnek. Całość dokładnie
Ewusiowe Smakinaczyniu żaroodpornym z pokrywką, polać olejem, dodać listki laurowe i posiekaną w piórka cebulę. Piec w 180 stopniach , termoobieg, 1h 45 minut do max 2 h. Upieczone golonki wyjąć a powstały sos zblendować z cebulką - polać danie. Smacznego! Polecam również: Pieczony udziec z indyka Schab duszony z cebulką
coolinarnypolepszaczy i konserwantów ! Jedna z moich propozycji kanapkowych Potrzebować będziemy 1 kg schabu, a potem marynata … 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki soli morskiej 1-2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego Kilka listów świeżej bazylii (wg. upodobań), lub pół łyżeczki suszonej ½ dużej cebuli (startej na małych oczkach)2 pełne łyżeczki słodkiej papryki Wszystkie składniki łączymy – mieszamy
Apetyczna babeczkadobrej jakości mięso. Drugą bardzo ważną rzeczą, która z owym mięsem się wiąże jest to, iż powinno ono być dobrze rozbite i uprzednio zamarynowane. Tradycyjny schabowy Przy grubszych kawałkach schabu rozbicie mięsa to nie lada sztuka. Dlatego koniecznie musicie zakupić siekacz do mięsa i najpierw delikatnie mięso nim naciąć a dopiero później dodatkowo ubić tłuczkiem. Tak jak dawniej do ubijania(...)używam to owej marynaty cebuli. Spróbowałam opcji z cebulą raz ale niestety mój żołądek nie polubił tej mieszanki. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania schabowych. 6 schabów wieprzowych o grubości dwóch centymetrów każdy mleko
mecooksProsty szybki letni obiad: schabowy z pieczarkami i cebulą, młode ziemniaczki i pomidory. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldjego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami lub schabem z kością. Krupnik jest pożywny, zdrowy i idealny na każdą porę roku. Polecam Składniki: 2 udka z kurczaka 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej 2 średnie marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 cebula 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Oryginalny smakuwielbiam kurki 😄 Jeżeli macie ochotę na inne dania to zachęcam do przygotowaniu schabu lub polędwiczek wieprzowych wraz z dodatkiem sosu kurkowego. Składniki na 2-3 porcje: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka (wagowo około 0,4-0,5 kg) 200 g kurek 2 małe cebule około 150 ml śmietany 30% w temp. pokojowej 1,5 łyżki masła klarowanego
Ugotowaćgrzyby w piekarniku. Tę pełnię smaku czuć w daniu, polecam! :-) Jeśli dodamy mięso (schab, filet z kurczaka/indyka), mamy pełnowartościowy obiad. Ja pęczotto potraktowałam jako dodatek do pieczonego mięsa. Aparat niestety nie jest moim sprzymierzeńcem w pochmurne dni, stąd takie zdjęcia. 1 szklanka kaszy pęczak 2 cebule 3 ząbki czosnku 0,5 litra bulionu warzywnego + woda z moczenia grzybów
Szefowa kuchniboczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach :D A smak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Smacznego :D Lidka
Pieprzyć z Fantazjąboczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach :D A smak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Na wielkanocnym stole jak znalazł! Smacznego
Pieprzyć z Fantazjązrobię tak samo jak mi mówiła :), oczywiście podzielę się z Wami tym przepisem. Schab pokroić w cienkie słupki i włożyć do garnka. Następnie wlać wodę, dodać pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki. Kapustę pokroić drobno, z papryki i chilli usunąć błonki i nasionka, pokroić drobno. Cebulę obrać i opalić nad ogniem, pokroić w pół plasterki. Ziemniaki oskrobać i pokroić
Kuchnia Pokoleńzapracowanych, wystarczy pół godzinki i zupa gotowa. Do garnka dodać masło, roztopić. Cebulę i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno.Dodać do garnka i obsmażyć na blado złoty kolor. Uważać żeby nie przypalić, ma być tylko zarumieniona. Dodać pastę harissa i pokrojony w cienkie paski schab,marchewki pokrojone w małą kostkę, wymieszać. Smażyć aż schab straci kolor surowizny. Wlać pomidory
Kuchnia Pokoleńdostałam od Pani Ewy z pracy. Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól * 250ml śmietanki 12% do gotowania
Magiczne Życie MartyOglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w
Bernika - moj kulinarny pamietnik