schab domowy - 758 przepisów (strona:14/51)

Schab zapiekany z mozzarellą / Pork chops baked with mozzarella 274

Przedstawiam kolejny szybki pomysł na obiad dla zabieganych, a lubiących smacznie i domowo zjeść:). Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny

karmelowy
Z serii - na domowe kanapki: Karkówka z Dijon 209

Kolejna po szynce , schabie i indyku pieczona wędlina domowa doskonała zarówno na zwykłe kanapki jak i świąteczny stół. Powstała podobnie jak poprzednie - jako produkt uboczny jak zwykle ;) Tym razem z obiadowej produkcji pysznej karkówki w majonezie został kawałek mięsa. Został zagospodarowany na smaczny i zdrowy dodatek do kanapek. Składniki ( na niewielką porcję wędliny): 1/2 kg chudej karkówki 2 łyżki musztardy

Kuchnia po mojemu
Karkówka dojrzewająca 254

wędlinę domową. Dojrzewające wędliny zagościły na stałe w naszym domowym menu. Nadeszły czasy, że ludzie wracają do domowych wyrobów i poszukują najlepszych przepisów na takie wędliny domowe. Był już przepis na schab dojrzewający. Przepis na schab z pończochy Również karkówka była już na tapecie. To mój nowy przepis na karkówkę dojrzewającą. Można ją potem wykorzystać krojąc cienko na kanapki, albo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
1551. Zrazy w panierce z chleba 171

Pomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60

Moje domowe kucharzenie
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 341

domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Dzisiaj tak na szybko ;) 176

Dzisiaj tak na szybko ;) Dzisiaj tak na szybko, się do Was odzywam.. bo czas gna..    a ja Wam chcę przypomnieć o dwóch przepisach

Kuchnia na wzgórzu
Schab pieczony w niskiej temperaturze 182

dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest mięso pieczone w niskiej temperaturze przekonałam się dość dawno, podczas pieczenia wołowiny . Tym razem na blat kuchenny trafił schab pieczony w niskiej temperaturze.   Składniki: - ok. 2 kg kawałek schabu bez kości

mojewypiekiinietylko
Kotlet schabowy 145

Schabowy po raz kolejny... schab, polędwica vegeta do mięs mąka bazylia suszona jajka + troszkę śmietany bułka tarta  Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem

Moje domowe kucharzenie
domowy schab suszony 149

Efektowna, własnoręcznie zrobiona wędlina? Ogromna satysfakcja! Mimo, że trzeba sporo poczekać, aby cieszyć się jej smakiem, to przygotowanie nie wymaga dużo wysiłku, robi się sama :) Składniki

Cook&Love
Schab parzony w garnku - łatwy przepis 990

Schab parzony w garnku - łatwy przepis Świetny przepis na domową smaczną wędlinę, przygotową z ulubionymi przyprawami. Prezentuje się bardzo ładnie na stole, schab przyrządzony w ten sposób  jest zdrowy i dietetyczny.  Podawany do kanapek smakuje wybornie z masłem, majonezem , chrzanem lub innymi dodatkami.Schab parzony w garnku bardzo dobrze smakuje z zieloną sałatą , ogórkiem a jeśli zrobimy jakiś

zielonacukinka
Schab w marynacie imbirowej 132

Domowe wędliny, to jedne z lepszych jakie mogą zagościć na naszych stołach. Postanowiłam więc i ja sama zamarynować trochę mięsa i upiec w piekarniku, pomimo, że pracy mam aż nad to przy tak licznej rodzince :D I nie żałuję, gdyż wędliny, smakowo o wiele lepsze :) Składniki: 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku

Bea(u)ty kitchen
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 243

Bardzo lubię łączyć mięsa z suszonymi pomidorami, rolada z dodatkiem szpinaku wyszła bardzo smaczna i soczysta. Możemy ją padać na ciepło jako danie obiadowe lub na

Bajeczna Kuchnia
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2533

soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam

Kuchnia z widokiem na ogród
Schab parzony - łatwy przepis na aromatyczną domową wędlinę. 765

Schab - idealny kawałek mięsa do wszelakiego typu domowych wędlin. Ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi blisko dużego miasta. Nie ma tutaj problemu ze zdobyciem ekologicznego kawałka mięsa, czy chowu własnej sztuki wieprzowej. W każdym razie, właśnie taki ekologiczny kawałek postanowiłam wykorzystać na domowej roboty wędlinę, bo szkoda było mi go przerobić na kotlety czy zwyczajną pieczeń. Wybrałam metodę(...)parzenia, jest to jeden z najłatwiejszych sposobów na otrzymanie domowej wędliny w kuchennych warunkach, a z odrobiną przypraw mięso jest naprawdę bardzo aromatyczne, kruche i jednocześnie dające się łatwo kroić. Nie sposób mu się oprzeć :-) Zobacz też przepis na schab gotowany 5 minut . Składniki: 1 kg schabu marynata: łyżka majeranku suszonego 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę łyżeczka pieprzu ziołowego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Schab po warszawsku 387

drobno pokrojonym szczypiorkiem i układać na talerzu. Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i energicznie i szybko wymieszać. Wystudzić, ewentulanie odtłuścić i przecedzić (w przypadku przygotowywania na domowym rosole). Ułożone na półmisku, nadziane plastry schabu, udekorować (u mnie groszek konserwowy i marchewka) i zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki w celu stężenia. Wyjąć z lodówki bezpośrednio przed spożyciem. SMACZNEGO! Uwagi

Gospodyni Miejska