składniki:3 garście porwanej sałaty15 pomidorków koktajlowych8 paluszków krabowych4 łyżki słonecznika Krestoprzyprawa do sałatek młynek olej lniany do skropienia sałatkiSkładniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć sałatę, ja dałam masłową i rukolę. Na sałacie rozłożyć pomidorki przekrojone na pół oraz paluszki krabowe pokrojone na małe kawałki. Wszystko posypać słonecznikiem. Całość oprószyć przyprawą do sałatek i skropić olejem
Monia miesza i gotujeporwanej sałaty10 pomidorków koktajlowych żółtych14 pomidorków koktajlowych czerwonych100 g fety4 łyżki słonecznika Kresto6 łyżek oleju Rapsoprzyprawa do sałatek młynek Składniki na dwa talerze. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę, ja dałam mix masłowej i rukoli. Na sałacie ułożyć przekrojone na pół pomidorki i pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko posypać słonecznikiem, oprószyć przyprawą do sałatek z młynka i skropić olejem
Monia miesza i gotujepokroić dowolnie (można wzdłuż lub w plastry, tak aby było nam wygodnie ją ugrillować). Pokrojoną cukinię skropić olejem i posypać przyprawą grill ziołowy i ugrillować. Na talerzach ułożyć sałatę (ja dałam masłową i rukolę). Na sałacie ułożyć pokrojoną na małe kawałki ugrillowaną cukinię. Na wierzch pokruszyć fetę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. 4 łyżki oleju wymieszać
Monia miesza i gotujeowoc kaki2 pomarańcze2 garście rodzynek Kresto4 łyżki słonecznika Kresto2 łyżki soku z cytryny4 łyżki oleju RapsoWycisnąć sok z połówki pomarańczy, dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny i olejem, odstawić. Sałatę rozłożyć na talerzach. Ser pokroić na małe kawałki, nektarynkę pokroić na ćwiartki a potem w plasterki, pomarańcze obrać z błonek i podzielić na cząstki. Wszystko ułożyć na sałacie, posypać rodzynkami
Monia miesza i gotujegarście mieszanki sałat1 pomarańcza1 awokado3 łyżki pestek dyni5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy2 łyżki oleju1 łyżeczka octu winnego Jamar1 łyżeczka mioduSkładniki na dwie porcje. Na talerzu ułożyć porwaną sałatę. Awokado obrać i pokroić w paski. Pomarańczę równiez obrać i pokroić w cząstki. Owoce ułożyć na sałacie. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Sok z pomarańczy wymieszać
Monia miesza i gotujeprzyprawy do sałatekBoczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski a pomidorki w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Olej wymieszać z musztardą i przyprawą do sałatek. Gotowym sosem skropić sałatkę i podawać
Monia miesza i gotujesmak. Sam sos doskonały będzie także do sałatek, wędlin czy jajek. Składniki na 8 sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta Mąka 2 jajka Ok. szklanka mleka Sól Pieprz ½ sałaty lodowej 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sarepskiej Olej do smażenia 8 bułek do hamburgerów Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na 8 kotlecików. Posolić i popieprzyć. Zalać mlekiem(...)jajko roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Kotleta najpierw obtoczyć w mące, potem jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Sos: w proporcji 1:1 wymieszać majonez i musztardę za pomocą trzepaczki. Bułki przekroić, na dolnej połówce ułożyć trochę sałaty, na to usmażonego kotleta
Fabryka pomysłówstole znalazła się jeszcze jakaś sałatka . Otwarłem więc lodówkę, by zobaczyć z czego mogę wykonać ową sałatkę. Powstała z tego co znajduje się zawsze w mojej lodówce.Składniki: Sałata lodowa Pomidorki koktajlowe Łosoś wędzony opakowanie 200 g Jogurt naturalny Majonez Szczypiorek 3 jajka Sól pieprz PrzygotowanieSałatę obieramy płuczemy i delikatnie osuszamy, ja używam wirówki do sałaty. Osuszoną rwiemy na małe
cookplpierwsza potrawa. Bardzo fajna przystawka.Składniki Placki tortilla wrap Sos do nachosów ewentualnie guacamole Cebula Filet z piersi kurczaka, Papryka Puszka kukurydzy Zielony Ogórek Papryka czerwona Pomidor Sałata lodowa mix sałat Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia PrzygotowanieFilet z kurczaka przyprawiamy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po 3-4 minutach odwracamy i po kolejnych minutach odstawiamy filet na deskę(...)przestudzenia. W tym czasie przygotowujemy sobie resztę składników. Paprykę kroimy w paski. Ogórka i cebulę w plasterki, a kukurydzę odcedzamy . Pomidora kroimy na ćwiartki. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Placki układamy na kawałku foli spożywczej smarujemy go łyżką lub dwoma sosu do nachosów. Układamy na nim paski fileta oraz część warzyw. Całość zawijamy
cookplwięc wyszła zdrowsza wersja tego męskiego przysmaku. Muszę przyznać, że były one rewelacyjne, zawierały wszystko, co lubię – delikatny, ale wyrazisty sos, dobrze doprawiony i pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki na 6 burgerów: Kotlety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 ząbek czosnku(...)średni ogórek kiszony ½ - ¾ łyżeczki musztardy sarepskiej – do smaku 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli 2 łyżki majonezu - np. light 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Sałatka: Kilka liści sałaty lodowej 2 większe rzodkiewki Pół pomidora 1 większy ogórek konserwowy ¼ małej cebuli – może być czerwona Dodatkowo: 6 plastrów sera żółtego - może być light 6 bułek pełnoziarnistych- u mnie kupne kajzerki fit Przygotowanie
Fabryka pomysłówPyszna sałateczka z łososiem jest zdrowa, świeża i pożywna . Bardzo szybko się ją przygotowuje. Jest idealnym pomysłem na lunch.Składniki: Plasterek surowego lub wędzonego łososia . Jedno ugotowane jajko , Garstka sałaty, może być miks sałat, ja użyłem rukoli i roszponki, 2 pomidorki koktajlowe Składniki na dresing: Łyżka oleju z oliwek łyżka musztardy, Łyżeczka soku z cytryny , Szczypta soli i pieprzu(...)talerzu układamy liście sałaty, plasterek łososia dzielimy na mniejsze kawałki, a pomidorki i jajko kroimy w ćwiartki . Całość polewamy dobrze wymieszanym sosem.Smacznego
cookplosób) - 2 małe piersi kurczaka - 0,5 szklanki bułki panko - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 szklanki oleju do smażenia - 1 opakowanie mixu sałat - 2 pomidory - 1 czerwona cebula - 100 g jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - 2 ząbki czosnku - 1 szczypta soli(...)pierś kroimy w paski, obtaczamy w bułce panko z dodatkiem soli na dość głębokim tłuszczu, osączamy na ręczniku papierowym. na talerzu układamy sałatę, pokrojone pomidory i cebulę, pokrojoną na kawałki pierś, wszystko polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu czosnku i soli. smacznego
Gocha gotuje!jeść kiedy tylko się ma ochotę! Skosztujcie, a nie pożałujecie . SKŁADNIKI : ( na dwie kanapki ) chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek szynka z indyka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki sałata – 2 liście rzodkiewka – 2 sztuki posiekana czerwona kapusta – 2 garście chipsy solone – 1 mała paczka 20 g majonez sos żurawinowy PRZYGOTOWANIE : Chleb tostowy przygrzać w tosterze lub przypiec chwilę w piekarniku(...)Pierwszą kromkę wysmarować majonezem i ułożyć liść sałaty. Następnie położyć dwa plasterki sera i pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Przykryć kolejną kromką i posmarować jej wierzch sosem żurawinowym. Na sos ułożyć dwa plasterki szynki z indyka, garść posiekanej czerwonej kapusty i pół paczki chipsów solonych. Ostatnią kromkę wysmarować majonezem i zakryć nią całość. Teraz wystarczy przekroić w poprzek i skonsumować kanapkę
kuchniabellissima.wordpress.comwitamin i bardzo kolorowa sałatka propozycją na smaczny i zdrowy lunch. Składniki: 100 g sera camembert 4 sztuki suszonych pomidorów 1 dojrzale awokado 1 garść świeżych liści dowolnych sałat kilka plastrów świeżego ogórka 6 filecików anchois 1 garść oliwek 1 łyżka kaparów 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 gałązka świeżego tymianku kilka ziarenek czerwonego(...)pieprzu 1 szczypta soli morskiej Wykonanie: Umyte, osuszone liście sałat ułożyć na talerzu, następnie pokrojone w plastry awokado, plastry suszonych pomidorów, pokrojony ser camembert, filety anchois, oliwki oraz ogórek w plastrach. Przyozdobić świeżym tymiankiem, kaparami, oprószyć solą oraz czerwonym pieprzem. Skropić całość cytryną i oliwą. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchniaszybka w przygotowaniu (o ile posiadamy upieczone buraczki ). Idealnie nadaje się na samoistną przekąskę oraz dodatek obiadowy. Polecam! (1 duża lub 2 mniejsze porcje) 2-3 garście mieszanki sałat 2 jajka 2 pieczone buraki (przepis tu - klik ) 6-8 szparagów marynowanych ( Dagoma ) Dodatkowo: 1-2 łyżki oliwy zalewa od szparagów do skropienia sól, pieprz Jajka należy ugotować na twardo(...)przekroić na 4 części. Buraki pokroić w półplasterki, a szparagi na mniejsze kawałki. Sałatę luźno ułożyć na talerzu i na wierzchu poukładać buraki, szparagi oraz jajka. Całość skropić oliwą, odrobiną zalewy od szparagów i doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotuje