Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów, kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g Goździki całe 30g Curry India 100g Lubczyk nać suszona 50g Czubryca
Gotowanie Patkiansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jadąc w gości, staramy się coś ze sobą zabrać…tym bardziej, jak większość rodziny zjeżdża się na święta. Sałatki zawsze sprawdzają się na wyjazdach. „Posłuchajcie” naszej ;) Składniki 200 g kaszy bulgur 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała puszka soczewicy 4 łodygi selera naciowego 1 puszka groszku konserwowego
R'n'G Kitchentrzonkiem drewnianej łyżki zrobić dziurkę wrzucać na osolony wrzątek, a gdy wypłyną gotować jeszcze chwilę, aż wyraźnie urosną podałam ze schabem w sosie chrzanowym (przepis tutaj ) i sałatką z czerwonych buraczków (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bidi-language:#0400;} Jak to dobrze mieć od ręką śledzie w oleju od Seko , do tego kilka puszek, ziemniaki i takie tam. Szybko i sprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz
R'n'G Kitchenmatias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć dzień wcześniej w … Czytaj dalej Ziemniaczki z sałatką rybną
czarrna od kuchnijesienią i zimą zawsze muszę mieć jakiś w lodówce, dlatego piekę je co kilka dni. Zajadam się nimi, zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem ostrej musztardy, ogórków kiszonych, lub pomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi, ale jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania pieczywa. A Wy, jaki
Mienta blogpieczenia, przesmarujcie z wierzchu oljem i pieczcie w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg) przez około 20 minut, aż będą rumiane z wierzchu. Placuszki podawajcie z Waszą ulubioną sałatką. Smacznego
Szybko Tanio Smacznienależałem do grupy ludzi, którzy mówili, że z owoców najlepiej lubią schabowego, a z warzyw kiełbasę... :-) Dziś sytuacja się odwróciła, główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejaką tęskni ale też tak jak ją obecnie interpretuje – znajdziecie tu bowiem dużo przepisów-wariacji na temat kuchni polskiej, gdzie typowo polskie składniki czy danie zyskało nowe oblicze (sałatka jarzynowa z krabem, tuńczyk marynowany w żubrówce, gołąbki z jagnięciną w pomidorowo-cynamonowym sosie). Danie jakie wybrałam do przygotowania na pierwszy ogień to knedle ze śliwkami. U nas w domu
Cooking for EmilyLubię połączenie winogron z wytrawnymi składnikami. Przełamują smak i nadają lekkości posiłkowi. Banalnie prosta sałatka na bazie pomidorków koktajlowych, szpinaku, czerwonej cebuli z winogronami, mozzarellą oraz pestkami dyni oraz delikatnym, cytrynowym dressingiem to idealny pomysł na lunch do pracy lub lekką kolację. Składniki: garść szpinaku 100 gram różowych winogron kilka kulek mini mozzarelli pomidorki koktajlowe
Mango Papajatego typu przetworu. Zabieramy się za tapas z anchois – przepis, który przekona was do słonej rybu. Polecam także moje inne przepisy rybne – kanapka z tuńczykiem , a także sałatka śledziowa z granatem . Zobacz mój film z przygotowania tapas Składniki – Tapas z anchois 80-100 g anchois – tutaj je znajdziecie 1 cebula czerwona pół bagietki 2 łyżki masła
Kuchennyviral.plKURCZAK Z GRZYBAMI SHITAKE, Z MARYNOWANYM IMBIREM I PIETRUSZKĄ! Uwielbiam smaki różnych kuchni świata, ale mam kilka ulubionych, jak kuchnia libańska i wszelakiego rodzaju pasty do chleba, hummus czy sałatka tabbouleh , kuchnia chińska, która zaskakuje każdym kęsem, czy szeroko pojęta kuchnia azjatycka. Dzisiaj właśnie takie połączenie kilku najlepszych smaków w jednej pysznej misce! Dobry makaron, przepyszny kurczak w sosie
SMYKWKUCHNITrochę podrasowana wersja słynnej sałatki z pomidorów i z mozzarelli. Lubię klasykę, oraz nieraz coś trochę ją tuningować. Dziś oczywiście kolacja z serii "zrób se sam", no to szaleje... Dziś kolacja białkowa: mozzarella i pestki słonecznika, które zawierają prawie 21% białka. Upsss!! Zapomniałem dodać, że coraz częściej udaje mi się wejść do kuchni i coś zrobić... cóż to robi
Dieta Rozdzielna i ZdrowieTrochę podrasowana wersja słynnej sałatki z pomidorów i z mozzarelli. Lubię klasykę, oraz nieraz coś trochę ją tuningować. Dziś oczywiście kolacja z serii "zrób se sam", no to szaleje... Dziś kolacja białkowa: mozzarella i pestki słonecznika, które zawierają prawie 21% białka. Upsss!! Zapomniałem dodać, że coraz częściej udaje mi się wejść do kuchni i coś zrobić... cóż to robi
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekumin (kmin rzymski – nie mylić z kminkiem!), kolendra i kurkuma, polane domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Pyszne i bardzo zdrowe danie na obiad, lunch lub kolację. Do tego sałatka ze szpinaku i pomidorków z dressingiem na bazie octu balsamicznego, syropu z agawy (można zastąpić płynnym miodem) i musztardy. Świetne danie dla wegetarian, dzieci i osób na diecie bezglutenowej. The post
Moja Delicja