sałatki - 52922 przepisów (strona:2072/3529)

Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 179

takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem warzywnym. Bacówka proponuje szeroki wybór dań garmażeryjnych i makaronów, przygotowanych z wyselekcjonowanych składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona dynia Hokkaido 143

już tak łatwo – nie nadają się ani do prażenia, ani do smażenia. Pieczone cząstki dyni smakują świetne same, z dipem czosnkowym lub jogurtowo-ziołowym albo wystudzone podane w sałatce. Moje wskazówki: takie cząstki dyni możecie przygotować także w wersji ziołowej lub na słodko z cynamonem. Składniki: 1 dynia hokkaido ziołowa marynata: oliwa z oliwek, 2 duże ząbki czosnku, kilka

Zasmakuj Kuchni
ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH 94

ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH Z przepisem na rosół jest tak samo jak z przepisem na sałatkę jarzynową – każdy ma swój. Dzisiaj zrobimy wołowy, który poza kilkoma szczegółami nie różni się specjalnie od każdej innej wersji rosołu w moim wykonaniu. Dobry, klarowny rosół zajmuje bardzo dużo czasu, ale wart jest każdej godziny wolnego gotowania, czekania. Składników niewiele, ale czasu potrzeba

Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 117

BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu

Martyna Cooks
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 128

SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny

Martyna Cooks
salatka z fasolka i batatami na zime 135

miękkości. Do fasolki dodać gotowe warzywa,wymieszać .Dodać przecier,przyprawy i dusić 15 minut. Nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 minut.:)) Jak lubicie rybe po grecku to ta sałatka tez ,bedzie Wam smakowała

w mojej kuchni
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 269

zajadali...  smak nie do podrobienia, niestety :( W ubiegły piątek zrobiłam kotlety po swojemu. Nadałam im wygląd paluszków także Syncio nawet myślał, że je rybę hehe. Idealnie smakowały z sałatka z pomidorów. Polecam szczerze! Kotlety ziemniaczane z twarogiem 800 g ugotowanych ziemniaków 2 mała cebula 200 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 121

połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki firmy Octim to prawdziwy rarytas, który fantastycznie smakuje w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami, daniami z drobiu oraz jako dodatek do deserów.   Składniki: 3 duże jabłka 200 g sera białego półtłustego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka wiórek

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekana dynia z warzywami 146

dynię w pełni, więc warto wykorzystać ją w swojej kuchni. Jest to warzywo, które świetnie sprawdza się do przyrządzania zup, wypieków, dżemów, powideł, a także jako dodatek do sałatek.  Dynia jest bardzo dobrym źródłem prowitaminy A (beta - karoten), a jej pestki są bogate w cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe. Poniżej przepis na zapiekaną dynię z warzywami, czyli posiłek idealny

Kuchenne innowacje
Grzybki marynowane i "Katedra w Barcelonie" 192

Przy tegorocznym wysypie grzybów te ładniejsze okazy wkładam do słoików. Zimą i jesienią będą dodatkiem do sałatek lub przegryzkami, gdy najdzie nas ochota na coś wyrazistego w smaku. Składniki (na 3 słoiki ok. 0,5 l): Zalewa pół szklanki octu 10% 2,5 szklanki wody 1,5 łyżki cukru łyżka soli 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki pieprzu ziarnistego

Weekendy w domu i ogrodzie
Sos tysiąca wysp 196

jest tańszy od blendera, sprawdź tutaj. Historię i drobne uwagi mamy za sobą. Dobrze, zatem zabieramy się do pracy. Możecie też spróbować mojego przepisu na cydrowy sos do sałatek . To jest świetna alternatywa do sosu winegret. Zobacz mój film z przygotowania sosu Składniki – Sos tysiąca wysp 4 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 50 g marynowana papryka ćwiartka czerwonej cebuli

Kuchennyviral.pl
Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku 2280

imprezie i zapewne zaskoczy nie jednego z gości :) Inne przekąski i dania na imprezę urodzinową, andrzejkową, czy Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. oraz tutaj: Sałatki na Sylwestra – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align

Kulinarne Przeboje
Papryka marynowana 118

umysł nie jest specjalnie wylewny wieczorem. Co innego rano. Wcześnie rano czasami. Wówczas nawet największy bełkot da się ubrać w piękne słowa :D Papryka marynowana to świetny dodatek do sałatek, mięs czy po prostu na kanapki. Z racji, że w tym roku zostałam obdarowana sporą jej ilością i przerabiałam ją na co się da (zaglądajcie niebawem na bloga) postanowiłam sobie

My simple kitchen
Sałatka z papryki na zimę 242

sałatka, której nie może zabraknąć w mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek do obiadu. Ja ją wręcz uwielbiam jeść z  domowym pasztetem . Gorąco polecam jej zrobienie. Składniki : 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg papryki zielonej 0,5 kg papryki pomarańczowej  0,5 kg papryki

Gosia gotuje
Lunch po koreańsku 90

zielona z pomidorami i ogórkami podana z ugotowanym ryżem. Mniam, mniam Polecam też to danie w wersji na lunch do pracy lub szkoły! Składniki: tofu smażone cukinia po koreańsku sałatka zielona z pomidorami i ogórkiem z sosem pomarańczowym szpinak po koreańsku ugotowany ryż Wykonanie: Nałożyć do miseczek , ułożyć na stole, zaprosić najbliższych i ucztować Równie dobrze można miseczki zapakować

Lamarida.pl