sałatki - 53422 przepisów (strona:2074/3562)

OBŁĘDNA WEGAŃSKA POTRAWKA Z KAPUSTY I PORA 165

Bigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mizeria w moim wydaniu 223

Wymieszaj jogurt z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, sokiem i otartą skórką z cytryny i pokruszonym serem. Dopraw solą i ewentualnie pieprzem. Dodaj do warzyw i wymieszaj. Sałatka jest gęsta ale jak ogórki puszczą wodę będzie w sam raz. The post Mizeria w moim wydaniu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sałatka ze smażonymi gotowanymi jajkami 196

Coś im się pokręciło – powiecie. Bo albo smażone, albo gotowane. Błąd ludzki, przeoczenie. Zdarza się. A tu nie 😉 Będzie sałatka z gotowanymi jajkami poźniej usmażonymi. Kiedyś o tym słyszeliśmy, ale nie testowaliśmy. Do czasu, aż ostatnio po prostu … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Nowy numer Food Forum 156

najpierw kondycji naszego układu pokarmowego i mikroflory jelitowej. Oprócz tego w aktualnym Food Forum znaczenie diety dla koncentracji i pamięci, olej rydzowy jako źródło NNKT, przepis na zieloną detoksykującą sałatkę i kilka innych tematów. Artykuł Nowy numer Food Forum pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Sałatka taco i "Dom w Toskanii" 224

sałatce taco czytałam kilka razy w różnych amerykańskich książkach. Byłam jej bardzo ciekawa, bo jakoś nie mieściło mi się w głowie połączenie sałaty z nachosami. Czego to jednak Amerykanie nie wymyślą 😉 I nareszcie udało mi się ją zrobić 😊 Z powodzeniem może zastąpić obiad lub obiadokolację. Składniki : sałata rzymska lub lodowa 500 g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) świeża kolendra

Weekendy w domu i ogrodzie
Omlet biszkoptowy z jadalnymi kwiatami! 183

jest z niego tzw. miodek stokrotka - każda łąka czy ogródek pełny tych kwiatków, małe można jeść w całości, ale raczej proponuje Wam odrywać tylko płatki i je dodawać do sałatek czy owsianek bratki - te mi najbardziej w smaku, przypadły do gustu nagietek lekarski, bardzo pospolity kwiatek, również możecie jeść płatki kwiaty cukinii , które idealnie sprawdzą się np. smażone w cieście

SMYKWKUCHNI
Sałata rzymska z innej bajki 171

Sałatę rzymską zapewne znacie. Ja też ją często kupowałam, ale robiłam raczej tradycyjnie. A to do sałatek, a to na kanapki, aż do dzisiaj. Zrobiłam sałatę według przepisu Eli i nie żałuję. Jest smaczna, doskonała jako przystawka do mięsa, a z chlebem jako kolacja. Pyszota! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Szparagi z awokado, jajkiem w koszulce, rzodkiewką, fetą, szynką parmeńską i orzechami laskowymi z delikatnym dressingiem 164

pokrojone w plastry awokado i rzodkiewki, ugotowane jajko w koszulce i pokruszone chipsy z szynki parmeńskiej oraz fetę. Całość posypuję posiekanymi orzechami laskowymi. Składniki dressingu mieszam i polewam nim sałatkę.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie 269

planem. Na początku ugoszczono nas po królewsku przeróżnymi pysznościami, z czego bardzo się ucieszyłam bo niestety nie zdążyłam nic zjeść przed wyjazdem. Kuchnię mają tam obłędną! Kaczuszka, krewetki, sałatki i słodkości były przepyszne! W trakcie kosztowania tych pyszności zostaliśmy powitani przez samego Prezesa Jabłek Grójeckich, a następnie przedstawiono nam zarys historyczny tego regionu i posiadłości w której nas goszczono. Uwielbiam

karmelowy
Sałatka z brokułem i kabanosem. 150

Zastanawiałam się czy wrzucić ten przepis, bo sałatka powstała dość spontanicznie :) Zdecydowałam się ponieważ była smaczna, a dzięki temu, że ją zapiszę to będę mogła do niej wrócić. Często jest tak, że zrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka

Agusiowe smakołyki
Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej 218

idealnie się nadawało zarówno na obiad, jak i na romantyczną kolację. Przepis niezwykle prosty, szybki w przygotowaniu i całą pewnością zachwycicie nim swoich gości. Do szparagów warto podać delikatną sałatkę. Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej – składniki pęczek szparagów 10-12 plastrów szynki parmeńskiej (tyle ile będziemy mieli szparagów) odrobina oliwy Zapiekane szparagi w szynce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jedz i bądź piękna, Wendy Rowe | Recenzja książki 160

roku. Podstawą żywienia jest przyjmowanie różnorodnych, dobrej jakości i przyjaznych dla skóry pokarmów. W związku z tym znajdziemy w książce wiele apetycznych przepisów, odpowiadających danej porze roku (przepisy na sałatki są po prostu genialne i nie zawaham się z nich skorzystać). W Jedz i bądź piękna znajdują się także szczegółowe opisy sezonowych produktów i ich właściwości – dowiecie się

Kuchnia Bazylii
Sałatka na grilla. 229

Sezon na grilla w pełni, dziś przygotowałam sałatkę, która idealnie uzupełnia dania z grilla. Wybornie smakuje jako samodzielne danie. składniki · sałata lodowa · pomidorki koktajlowe

Kulinarne pyszności Molki
Popularne sosy do potraw z grilla 232

świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków przyprawia o zawrót głowy swoim zapachem i smakiem. Potrawy z grilla najlepiej podawać z sałatkami, świeżymi warzywami lub po prostu z wszelkiego rodzaju sosami. W tym artykule postaram się przybliżyć te najbardziej popularne na naszych stołach. Sos Tzatziki Sos o wyrazistym ale delikatnym smaku. Bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiszone Cytryny 410

kilka słów o tym, do czego używam kiszonych cytryn. Mają one to do siebie, że są słone i kwaśne i dobrze ukiszone są przepyszne. Dodaję je do gulaszy, sosów, sałatek, do sosów jogurtowych, pieczonych ryb, marynat na grila, do winegretów. Idealnie podkręcają orzeźwiające lemoniady na bazie cytrusów. Musicie tylko pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością, bo są naprawdę mega intensywne

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania