Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mają doskonale wyważony smak, balansują pomiędzy krainą łagodności a zdecydowaniem — brokuły, zielone kwiaty, które z chęcią dokładamy do sałatek, mogą zagrać także pierwsze skrzypce w zielonej zupie. Pochodzące z Cypru, znane i doceniane już w starożytnej Grecji i w Rzymie są kopalnią cudownych właściwości odżywczych. Krem z brokułów można przygotować na wiele sposobów. Naturalnie, głównym składnikiem jest nasze zielone warzywo
Moja smaczna kuchniaPomidora kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pociętą miętę i bazylię, oliwę i sól, mieszamy. Doskonała sałatka do kanapek lub obiadu
Gocha gotuje!Dziś przepis na bardzo szybką i prosta w przyrządzeniu sałatkę z kilku skladników - sałata masłowa, zielone oliwki, pomidor i ogórek. Sprawdzi się zarówno jako samodzielny posiłek, jak i jako dodatek do obiadu. Składniki - sałata masłowa - pomidor - ogórek - zielone oliwki - oliwa z oliwek - sok z cytryny - sól - pieprz Przygotowanie 1. Sałatę umyć i poszarpać do miski. 2. Pokroić w kostkę
Kuchenne innowacjekanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Mi sos tatarski bardzo smakuje podczas letnich posiedzeń przy grillu, jako dodatek do kiełbasy, lub szaszłyka z grilla. Składniki na sos: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków
NiePieprz.plbędziemy mieć nagrodę za nasze starania. Do tego na plony nie trzeba długo czekać. Wystarczy dosłownie kilka dni. Kiełki są zdrowe, poprawiają smak wielu potraw. Możemy posypywać nimi kanapki, sałatki i wszystkie inne dania. Mają też dobry stosunek ilości pracy, którą trzeba włożyć w ich wyhodowanie do ceny i dostępności w sklepie. Wystarczy kupić w sklepie nasiona. Zwykle dostępne
Ugotowane pozamiatanezbyt dużo. Szczególnie gdy lubimy się nimi postukać i mamy wielu chętnych współzawodników. Powstaje wtedy mały problem - kto i w jakiej postaci je potem skonsumuje? Można zrobić z nich sałatkę, jajka w chrzanie, w sosie musztardowym itd.. Można też skorzystać ze starego holenderskiego przepisu pensylwańskich Amiszów i szybko zamarynować je z buraczkami. Efekt jest bardzo ciekawy. Smaczny i kolorowy
zadanie-gotowanieotworami chrzan natychmiast zalewamy sokiem z cytryny. Jeżeli używamy chrzanu ze słoiczka, pomijamy sok z cytryny. Jajka, ziemniaki bez łupinek oraz jabłka kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Składniki sałatki łączymy z utartym chrzanem, zalewamy śmietaną przyprawioną solą, cukrem i pieprzem. Pod przykryciem odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem przybieramy gałązkami rzeżuchy i połówkami jajek
Kulinarne przemysleniaMajonez z wody po ciecierzycy (aquafaba) jest prosty i łatwy do wykonania. Ma gęstą, kremową konsystencje i jest idealny do sałatek czy kanapek. Aquafaba posiada właściwości emulgujące, dzięki czemu łączy się z olejem tworząc jednolitą konsystencję. Wykorzystanie czarnej soli i płatków drożdżowych dodaje charakterystycznego jajecznego smaku. Przygotowanie takiego majonezu to świetny sposób na wykorzystanie
wegujemytemat tego co przygotowałeś. Mój fanpage ---> My World by Dagmara Rek Może zainteresują Cię też inne przepisy: 1. Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 2. Szybka sałatka z makaronem i marynowaną cebulką. 3. Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 4. Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa
My World by Dagmara Rekfilety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku z puszki majonez sól, pieprz koperek … Czytaj dalej Śledzie z sałatką
czarrna od kuchniJeśli znudziła Wam się konserwa rybna w tradycyjnym wydaniu, polecam zrobić z niej sałatkę. Doskonale sprawdzi się podczas Wielkiego Postu i nie tylko. SKŁADNIKI 1 op. śledzia w pomidorach, ½ szkl. ugotowanego makaronu rurki (lub drobnego makaronu), 2 jajka, 3 łyżki groszku konserwowego, ½ cebuli, kawałek czerwonej i zielonej papryki, 1 łyżka majonezu, przyprawa curry do smaku, sól
słodki bratekktoś z Was jeszcze nie wie, że majonez dodajemy nie tylko do jaj i sałatek na Wielkanoc ? Pyszna babka majonezowa wymaga zmieszania tylko kilku składników. Zrobicie ją bardzo szybko i na pewno Wam się uda. Zaskoczeni ? W sumie majonez to jaja i olej, a są to jedne z podstawowych składników wykorzystywanych do przygotowywania ciast. Moja babka majonezowa ma piękny żółty
kolorowotorcikowoOstatnio zasmakowałam w różnych rodzajach kasz, mają one różne zastosowania, drobną kaszę można dodać do sałatki, staje się ona wtedy pożywniejsza i jest idealnym posiłkiem który można zabrać ze sobą do pracy. Składniki mix sałat łyżka zielonych oliwek dwa pomidory 100 g sera feta garść orzechów włoskich mała czerwona cebula sos vinaigrette (przepis klik) 1/2 szklanki ugotowanej kaszy bulgur
Delusional Trine