sałatki - 53422 przepisów (strona:2084/3562)

Wielkanocne śniadanie. Zapiekane jajka na kremowym chrzanowym sosie! 217

oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie

SMYKWKUCHNI
Waflowe jajka z nadzieniem łososiowym 204

zalewy,cebulę drobno posiekać,łososia pokroić na małe kawałki. Do jajek dodać groszek,pokrojonego łososia,posiekaną cebulę i koperek. Zmieszać z majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatką napełnić waflowe jajka,ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i od razu podawać

Kolorowa kuchnia Elki
Jajka faszerowane w skorupkach 215

sucha (powinna być lepiąca) dodajemy łyżkę majonezu (lub śmietany). Jeśli masy wyszło mało, dodajemy część posiekanych białek. Ja najbardziej lubię farsz z samych żółtek – białka pozostawiam wtedy do sałatki, ale jeśli chcecie, możecie je rozdrobnić i dodać do masy. Faszerujemy skorupki i delikatnie uklepujemy. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Przykładamy do niej jajka od strony farszu. Tak przygotowane możemy

Poezja smaku
Jajka w sosie warzywnym 220

około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę , wymieszać i d oprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jaj ek . Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki

Ala piecze i gotuje
Święta Wielkanocne- przepisy 264

Czas pomyśleć o menu  (linki do przepisów znajdziecie po kliknięciu w zdjęcie). Zacznijmy więc od śledzi:  w oleju    lub w śmietanie  Teraz czas na sałatki:   Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego:   a teraz czas na słodkości:            Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych, rodzinnych, ciepłych oraz słonecznych Świąt

paapilotkaa
Racuszki twarogowo kokosowe 212

Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też z twarogiem. Racuszki twarogowo

mojewypiekiinietylko
11 kwietnia – Ciasta i babki wielkanocne – Poznań 190

warsztatach w Republice Słonecznej w Poznaniu dowiecie się jak nieco odświeżyć przepisy na tradycyjne świąteczne łakocie. Wprowadźcie coś nowego obok dobrze znanych jajek i sałatek jarzynowych. Artykuł 11 kwietnia – Ciasta i babki wielkanocne – Poznań pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zapiekanka z batatów z czosnkiem i rozmarynem 182

doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką, rozmarynem

To co kocham
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych i białej kaszy gryczanej 177

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę z pieczonych warzyw korzeniowych. Składniki na pełny talerz / 4-6 porcji (danie samodzielne lub dodatek): 2 marchewki 1 pietruszka 1 pasternak 1 skorzonera 3 małe buraki 1-2 łyżki oleju rzepakowego suszony tymianek sól morska 2 ząbki czosnku 1 szklanka białej kaszy gryczanej po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki Piekarnik

Pełny talerz
Żurek tradycyjny wielkanocny z białą kiełbasą i jajkiem. 228

wyobraża sobie bez niej świąt. W niektórych domach podawany jest już na śniadanie wielkanocne, w innych w porze obiadu. U mnie na obiad, na śniadaniu królują jajka, wędliny i sałatki. Mój żurek gotuję na wędzonce, przeważnie jest to szynka wędzona do gotowania, swojskim boczku i białej kiełbasie, podaję z jajkami ugotowanymi na twardo. Polecam :) Składniki - 40-50 dag wędzonki

Kuchnia z widokiem na ogród
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych. Co warto jeszcze kupić? 302

Wielkanocnego Baranka i kolorowych święconych jaj. A wszystko, to w otoczeniu najróżniejszych słodkich wypieków – mazurków, bab drożdżowych, szafranowych i piaskowych, keksów, makowców. Do tego najróżniejsze sałatki, biała kiełbasa, chrzan i wędliny. W każdym domu te dania mogą być inne.  Kwestia przekazywanej tradycji, która z biegiem lat ulega zmianom (mąż wnosi do domu inne przyzwyczajenia

Słodkie okruszki
Grillowany kotlet schabowy w sosie teriyaki 215

węglowym, na świeżym powietrzu. Sezon grillowy już tuż, tuż ! Grillowany schab sprawdzi się na obiad, jak i na szybką kolację. Zjeść go możesz klasycznie - z ziemniakami, lub z lekką sałatką warzywną. Ja grillowany kotlet schabowy podałam z miodową marchewką, a raczej z marchewkowym makaronem od  Fit&Easy . Na patelni rozgrzałam łyżeczkę masła i miodu. Spaghetti z marchewki dusiłam

kolorowotorcikowo
Sałatka winogronowa 177

Sezon na przedświąteczne przepisy uważam za rozpoczęty :) Na początek mam dla Was pyszną sałatkę winogronową. Jeśli nigdy takiej nie próbowaliście to gorąco Wam polecam :) Składniki: - 1 kiść winogron bezpestkowych czerwonych lub różowych - 1 pęczek selera naciowego - 1 podwójny filet z kurczaka - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka ananasa - 3 ząbki czosnku - majonez - delikat czerwony do mięs Przygotowanie: Winogrona

Zainspirowana w kuchni
Jajka z galaretek 238

galaretek są świetną i efektowną dekoracją świątecznego stołu, a przy okazji bardzo smacznym deserem! *galaretki, które zostaną można wlać do miseczki, po zastygnięciu pokroić i podawać wymieszane np. z sałatką owocową . *należy dokładnie umyć wydmuszki przed wyparzeniem, bo resztki białka ścinają się i potem galaretka ma w sobie białe "farfocle". (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Łosoś smażony z patelni, z sosem maślano-cytrynowym 398

dosmażcie na drugiej stronie.   Na półmisek wylewamy połowę sosu, rozkładamy na nim świeżo usmażoną rybę, polewamy pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania