przygotować na pierwszy posiłek. Oczywiście przepis możecie dowolnie modyfikować, dodając rzodkiewkę, czy też ogórki w miejsce suszonych pomidorów. Zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis śniadaniowy – sałatkę z awokado. Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasta z jajek i pomidorów suszonych 6 jajek 🥚🥚🥚 200 g twarogu pęczek szczypiorku 50 g suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu
Kuchennyviral.plOgórki małosolne uwielbiam. Oprócz zajadania (w dużych ilościach) samych i na kanapkach staram się je też inaczej wykorzystać. Robiłam z nimi sałatkę a także zupę a tym razem przygotowałam polędwiczki w sosie. Ogórki małosolne mają swój specyficzny smak i nadają daniu ciekawy posmak. jeśli ktoś lubi ogórki małosolne tak jak ja to bardzo polecam. składniki: 1 poledwiczka wieprzowa
Monia miesza i gotujeKolejna odsłona z cukinią w jednych z głównych ról. Prosta sałatka, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub do pracy. Można podawać ją na ciepło jak i na zimno. Sezon grillowy nadal trwa, więc jako dodatek do mięsiwa również będzie się nadawała. Składniki: 1 nieduża cebula ok 150 g brokuła (1/2 małego brokuła) nieduża cukinia 1/2 szklanki kaszy kuskus
Gotowanie z pasjąroku teraz w domu z Miśką mamy imprezę. Nie narzekamy, a czas mile spędzamy. Pomimo tego, że jesteśmy sami, zawsze przygotowuję jakąś małą przekąskę. W tym roku poza sałatkami będą przekąski z ciasta francuskiego. Wykonanie banalnie proste i jeszcze z pomocą Miśki efekt murowany. W prostocie siła, dlatego na pierwszy rzut z samym serem. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko
Gotowanie z pasjądawno za mną już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba. Składniki: 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju 1 puszka groszku 2-3 jaja na twardo 1 niewielki por (biała część) Majonez wg uznania Sól
Gotowanie z pasjąSezon ogórkowy w pełni więc grzechem byłoby nie zrobić domowych ogórków konserwowych którymi zimą zajadam się z wielkim apetytem. Świetnie pasują do obiadu, jako przekąska czy do ulubionej sałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki
Radość kipiąca uśmiechem.kawałki. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 minut lub do czasu aż tortille będą rumiane, a mięso upieczone. Podawać z sosem czosnkowym i lekką sałatką libańską . Smacznego
Codzienne Gotowanietarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Surówka jest gotowa. Smacznego. Możecie też przygotować pyszną sałatkę z buraka i jabłka , z dodatkiem jogurtu. The post Surówka z buraka i jabłka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępatyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego
Magia jedzenia.jaja. Może to być jajecznica, omlet, cokolwiek, na co masz ochotę. Awokado Dodaj nieco smaku do swojego następnego posiłku i uwzględnij w nim awokado. Możesz użyć je w, chociażby sałatce. Pomoże Ci to w osiągnięciu sytości na następne 5 godzin. Papryka chili Dobra wiadomość dla fanów ostrych produktów. Kapsaicyna zawarta w tych papryczkach pomoże Ci w kontrolowaniu swojego apetytu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skórki zostawić. 3. Wszystkie owoce pokroić w kostkę, połączyć z melonem i galaretkami. Sok z cytryny wymieszać z niewielką ilością miodu (ok. 1 łyżeczki). Polać owoce. 4. Wymieszać sałatkę i rozłożyć do miseczek z melonów. Schłodzić. 5. Jeśli deser serwujemy dla dorosłych, możemy podać w sosjerce ajerkoniak. Smacznego
W mojej kuchnimięsa. Kiedy mięso jest już miękkie (zależy to od gatunku wołowiny, więc nie podaję dokłądnego czasu gotowania) wyjmujemy je wraz z warzywami na talerzyk. Warzywa możemy wykorzystać np. do sałatki albo zblendować i wrzucić ponownie do sosu, a z wywaru przygotowujemy sos chrzanowy. Odlewamy szklankę bulionu, dodajemy do niego chrzan (ilość zależy od jego ostrości - po prostu do smaku), mąkę
Walijskie Pichcenieciąży możecie znaleźć tutaj Jakie przepisy polecam? Przede wszystkim zielone koktajle – proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego pełne witamin (nie tylko kwasu foliowego) oraz najróżniejsze sałatki czy pasty np. z soczewicy. Im mniej obróbki termicznej tym witaminy B9 (kwasu foliowego) będzie więcej. Smoothie z awokado i szpinakiem Składniki: (2 porcje) około 3-4 cm zielonego ogórka
Słodkie okruszkiposiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów
Przysmaki Karolkiprzemian z kawałkami sera. Położyć na tackach do smażenia na grillu i zalać marynatą. Delikatnie posolić. Smażyć na gorącym grillu kilka minut. Około 2-3 minut. Podawać z dowolną sałatką. To było pyszne polecam
Kuchnia Pokoleń