sałatki - 52922 przepisów (strona:2101/3529)

Pierś z kurczaka w sosie teriyaki 169

rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron, aż kurczak będzie błyszczący. Ugotowany ryż rozłożyć na talerzu, na środku wyłożyć kawałki kurczaka. Posypać sezamem i listkami kolendry. Podać np. z sałatką z makaronem ryżowym . * Do przyrządzania kurczaka w sosie teriyaki świetnie nadaje się patelnia typu wok, np. taka jak TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pesto roszponkowo-arachidowe 210

wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek

Czerwień i błękit
Dlaczego nie mogę schudnąć mimo diety? 203

alkoholu chyba nie muszę wspominać Podobnie ze zdrowymi produktami (lub takowe udającymi, jak większość jogurtów owocowych) – one także powinny być brane pod uwagę przy sumowaniu kalorii. Zwykła sałatka, chociaż zdrowa, za sprawą dodatków takich jak pestki, orzechy czy sosy może stać się bombą kaloryczną. Warto również pamiętać, że łyżka łyżce nierówna, dlatego najbezpieczniej sugerować się wynikiem z wagi kuchennej

Powiedz dietom nie
Sałatka z grillowanym kurczakiem 165

Sałatka z grillowanym kurczakiem jest dość specyficzna za sprawą oliwek i świeżych warzyw, jest dobra świetnie pasuje jako dodatek do potraw z grilla. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Koktajl truskawkowy z musem kawowo-kokosowym 135

słoneczne dni od razu nastrajają pozytywnie. Na straganach koszyczki pełne truskawek, na które tak długo czekaliśmy. Jemy je kilka razy dziennie, by nacieszyć się sezonem. Jako deser, dodatek do sałatek, lub w formie koktajli. Dziś mam dla Was prosty w przygotowaniu, orzeźwiający, ale też sycący koktajl truskawkowy z musem z mleczka kokosowego i kawy zbożowej. Idealnie nadaje się na posiłek

Mienta blog
Racuchy drożdżowe z borówkami 174

Przychodzi lato, upały, to nie mam ochoty na jedzenie żadnych mięs, ziemniaków itp. Królują wtedy u mnie racuchy, naleśniki, sałatki i inne takie, które mogę podać z owocami lub warzywami. Czasem machnę w Tefalu jakąś zupkę, ale sporadycznie, bo nie ma ich kto jeść w nadmiarze.  Co innego właśnie takie placuszki. Chłopaki nie mają przecież czasu siąść i machać

Kuchnia w czekoladzie
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 166

założyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną.  Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem   2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako

SMYKWKUCHNI
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 124

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka

Di gotuje
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i koperkiem 173

Przepyszna sałatka ziemniaczana idealna jako dodatek do grilla lub obiadu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Najlepsza z młodych ziemniaków. składniki: 1 kg młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 1 mały pęczek koperku majonez ok 3-4 łyżek sól ziołowa świeżo zmielony czarny pieprz Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub jak jest duża to w pół plasterki

Monia miesza i gotuje
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY 174

coraz ciężej,  ale damy radę. Już następnego lata zamierzamy zbierać własne plony i nie mogę się tego doczekać. Dziś na tapecie młoda kapusta.  Obecnie mój nieodłączny składnik sałatek w formie surowej i dań obiadowych w wersji duszonej z cebulką. Są dni, że mam ochotę zaszaleć w kuchni. Owym szaleństwem są dzisiejsze gołąbki.  "Szaleństwem", bo trzeba być naprawdę

Jeść, by żyć w zdrowiu
Gnocchi alla norma – gnocchi w pomidorach, z bakłażanem 192

sosem. Na wierzchu rozkładamy łyżką ser ricotta. Wstawiamy całość bez przykrycia do rozgrzanego piekarnika (180⁰C) na 35-40 minut. Podajemy od razu po upieczeniu.   Ze świeżą sezonową sałatką to danie zaspokoi niezbyt duży głód 3-4 osób. Para głodomorów zje je z dokładkami. SKŁADNIKI 500g gnocchi 400g bakłażana (waga po obraniu) 1 puszka pomidorów w zalewie 400g + ½ puszki

Karo in the Kitchen
Smoothie bowl na zielono - ze szpinakiem, bananem i kiwi 122

wraz z nimi świeże warzywa i owoce z ogródka. Czekałam na młode listki szpinaku, na aromatyczną pietruszkę, na słodkie truskawki. Wreszcie są! Zajadam wiec do woli solo i w sałatkach, miksuję koktajle, by nacieszyć się ich smakiem. Na śniadanie zmiksowałam smoothie w pięknym wiosennym kolorze. Pełno w nim zdrowia - domowy jogurt, płatki owsiane, szpinak, banan, pietruszka i kiwi

Obiad gotowy
Frittata z cukinią, batatem i mini makaronem warzywnym 164

groszek zielony, dynię i brokuły. Ale MINI Lubella to nie tylko mini rurki ;) znajdziesz też mini penne, kółka, kokardki i świderki... czekoladowe! Szukaj i próbuj - ja już z kolejną sałatkę mam w planach ;) Składniki: 200 g makaronu mini rurki 5 warzyw od Lubelli 1/2 cukinii 1/2 dużego batata 1 marchewka 5 jajek 1/3 szkl. mleka 1 pęczek szczypiorki 1 pęczek

Kolorowy Przepisownik
Jak zrobić w domu prażoną cebulkę? 150

Prażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana

Codzienna kuchnia niecodzienna