blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują Kokosanki na miodzie - Coconut & Honey Cookies - Biscotti al cocco e miele autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela WIOSENNA SAŁATKA Z MIODOWO-MUSZTARDOWYM SOSEM autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka SZPINAKOWY KOKTAJL Z GRUSZKĄ I SEZAMEM autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka GRAHAMKI MIODOWE autorka: apetytnasmaka | blog: Apetyt na Smaka
Quinoa Raz!Jogurt łączymy z posiekanym drobno lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno i mocno odciśniętym świeżym ogórkiem oraz solą i pieprzem. Wykonanie: Ciepłe placki pita smarujemy odrobiną sosu, nakładamy sałatkę, kurczaka i zwijamy boki do środka. Wierzch ponownie polewamy sosem koperkowym. Pity możecie także ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190stC na złoty
Kuchnia w czekoladzieTaka sałatka to dobry pomysł na lunch do pracy lub na kolację. Do sosu zamiast oliwy z oliwek użyłam jogurtu naturalnego i awokado co okazało się bardzo przyjemne w smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu a jak efektywna. Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi z kurczaka marynata do kurczaka: ząbek czosnku, zielona pietruszka, sól, pieprz) sałata lodowa 4 małe kromki
wysmienityOgórki małosolne w plastrach . Korzystając z sezonu na bieżąco kisimy ogórki . buraki , rzodkiewki. Ogórki małosolne przeważnie wykorzystujemy do sałatek lub na kanapki, ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł aby ułatwić sobie pracę i je pokroić w plastry przed kiszeniem. Chociaż kiszę w słoikach tarte ogórki na zupę ogórkową. Pomysł z ogórkami w plastrach podpatrzyłam u Anety Klimeckiej. Robimy ogórki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniż pięć. A jest w czy wybierać, bo rodzajów kasz jest mnóstwo i z każdej można zrobić naprawdę niezliczoną ilość fantastycznych, różnorodnych i zdrowych potraw. Ja tym razem wybrałam sałatkę z kaszą pęczak i z tym przepisem Was zostawiam, który oczywiście odrobinę różni się od oryginału, ale wiadomo, drobne modyfikacje na potrzebę chwili sa nawet wskazane. Mam nadzieję, że moja
Fitsweet.mejeszcze jedna prosta i łatwa do wykonania sałatka, wypróbujcie, polecam :) Składniki : mała puszka kukurydzy złocistej Bonduelle ( 212 ml opakowanie) tzw. bonduelki 2-3 gałązki selera naciowego majonez i jogurt, natka pietruszki Przygotowanie : Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera osuszyć i pokroić w cienkie paseczki Składniki połączyć, majonez zmieszać z jogurtem, polać i wymieszać ponownie
Proste Potrawyjajka 1 pomidor 1/2 kolorowej papryki ser żółty sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Czosnek przecisnąć przez praskę, … Czytaj dalej Sałatka z rukoli
czarrna od kuchniPełna smaków i kolorów sałatka z makaronem, truskawkami, awokado, mozzarellą i bazylią, posypana ziarnami oraz skropiona słodkim winegretem na miodzie, oleju sezamowym i soku z cytryny- pożywna, a zarazem lekka, idealna więc zarówno na śniadanie, lunch, kolację, a nawet i jako deser 😋 4 porcje: * makaron typu kokardki- 200 g * truskawki- po 8-10 szt. na osobę * mozzarella w kulkach
Kraina Miodem Płynącabułce tartej wymieszanej z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Takie mięso można podać z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , mozzarella , parmezan , szparagi
https:KKuchniaMniamponownie Jadlonomia Przepis od Marty na Uszka ze szparagami wejdźcie koniecznie zobaczyć te "uszka" :) PS. widzieliście już najnowszą książkę Marty? 9 . Ponownie MadamEdith, tym razem z sałatką bardzo wiosenną znajdziecie w niej cały Maj :) 10. Szybka, zdrowa i bajecznie pyszna zapiekanka z kurczakiem, zielonymi szparagami i oczywiście czosnkiem ! od Anny CzosnekWPomidorach Wszystkie zdjęcia pochodzą bezpośrednio
Wylizany Rondelmojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszonych moreli, czerwonej fasoli, której nie czuć. Mi w smaku przypomina trochę krówki/batoniki karmelowe… coś takiego. To jest takie coś co się wkłada do buzi
moj przepis nakońca, tak by spód był w całości i nic się nie przerywało. Pieczony w piekarniku, u mnie z dodatkiem masełka, czosnku i na końcu świeżego koperku. Podany z sałatką i rybką, jak to u mnie przy piątku bywa smakował rewelacyjnie. Już nie mogę doczekać się następnego razu. Będą u mnie gościć zdecydowanie częściej, bo zarówno Mąż jak i dzieciaki uwielbiają
Kuchnia w czekoladzieoliwek Frytki z marchewki: 2 niewielkie marchewki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka syropu klonowego mielony imbir estragon - bo był pod ręką, ale możesz użyć innych ulubionych ziół Sałatka: rukola ogórek olej konopny zioła Sposób przygotowania: Zwykle zaczynam od przygotowania warzyw do pieczenia. Ziemniaki lubię piec razem ze skórką, są smaczniejsze, więc trzeba je porządnie wyszorować pod zimną bieżącą
Blondynka Gotujeobiadu. Dlatego powstał ten przepis. Kotlety idealnie smakują o każdej porze dnia. Będą świetne do obiadu ze świeżą, szeleszczącą surówką , czy z jajkiem sadzonym, albo podane jako składnik sałatki. Do wyboru do koloru :) Kotlety są delikatne w środku, a dodanie do nich komosy ryżowej, sprawiło, że kremowe ziemniaki z kuleczkami komosy ryżowej tworzą idealny duet. Składniki: - 1 szklanka ugotowanych
CookYourselfSzaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem aromatycznych przypraw to ciekawa i prosta propozycja na grilla. Z dodatkiem ulubionej sałatki smakują wyjątkowo pysznie Składniki: 500 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków
Oryginalny smak