Ostatnio szukam pomysłów jak tu zgubić trochę tłuszczyku i nie być głodna. Nie sztuką jest jeść trawę i chudnąć. Byłam kiedyś na diecie gdzie jadłam tylko
Kuchnia PokoleńSałatka, prosta, szybka, tania i bez majonezu. Polecam na śniadanie, kolację, jak również na imprezowy stół. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src(...)m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -puszka tuńczyka w wodzie -100 g rzodkiewki -2 jajka na twardo -4 ogórki konserwowe ( ok. 80 g ) Pesto : - pęczek posiekanej natki pietruszki (wraz z łodyżkami ) -1 ząbek czosnku -pół łyżeczki soli -100 ml oleju rzepakowego -kilka kropel soku
Kulinarne przemysleniarozerwały. Jeśli jesteście zabiegani i macie niewiele czasu, możecie przygotować je nawet dzień przed podaniem. Inne przekąski… ** Domowe nuggetsy ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Pasta z tuńczykiem i jajkiem ** Jajka w majonezie Składniki: 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 200 g sera żółtego w kawałku 2 ugotowane jajka 3-4 łyżki majonezu sól i pieprz(...)folii. Każdy kawałek delikatnie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem i ponownie zwiń w rulon. Paluszki pozostaw w całości lub dodatkowo przekrój na pół. Przechowuj w lodówce. Polecam również SAŁATKI… – Sałatka jarzynowa – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą
Kulinarny S.O.S.rozerwały. Jeśli jesteście zabiegani i macie niewiele czasu, możecie przygotować je nawet dzień przed podaniem. Inne przekąski… ** Domowe nuggetsy ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Pasta z tuńczykiem i jajkiem ** Jajka w majonezie Składniki: 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 200 g sera żółtego w kawałku 2 ugotowane jajka 3-4 łyżki majonezu sól i pieprz(...)folii. Każdy kawałek delikatnie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem i ponownie zwiń w rulon. Paluszki pozostaw w całości lub dodatkowo przekrój na pół. Przechowuj w lodówce. Polecam również SAŁATKI… – Sałatka jarzynowa – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą
Kulinarne S.O.S.bolo de caco Fot. Przystawka, dwa rodzaje mięczaków lapas grelhadas żyjące na skałach, które w muszelkach są zapiekane z masłem czosnkowym i serwowane prosto z patelni Fot. Tapas Fot. Tuńczyk Fot. Ośmiornica w oleju z cebulą Fot. Ośmiorniczka z occie winnym z papryką ostrą Fot. Śledź w oleju Fot. Tradycyjna zupa chlebowa z tymiankiem i jajkiem w koszulce Fot. Ośmiornica(...)Szaszłyk z kalmarów oraz langustynki z grilla wraz z dodatkami Fot. Smażone szprotki Fot. Estepada , czyli szaszłyk z mięsa wołowego marynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze mnie lody!!! Obok jedzenia, podziwiania przyrody, najprzyjemniejsze w naszym pobycie były bezcelowe, niespieszne spacery (nie)utartymi szlakami i poznawanie tego miejsca
Taste Of My Dayserem feta (Sigara Böreği, przepis wkrótce). Przygotowanie dipu nie jest skomplikowane - pomidory, cebulę i czosnek układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy oliwą, octem i przyprawiamy (przypomina to szykowanie sałatki z pomidorów), następnie pieczemy i miksujemy. To wszystko. Zapraszam:) Do czego można wykorzystać dip z pieczonych pomidorów? do wszystkiego!:) naturalnie świetnie sprawdzi się jako dip do maczania chipsów, nachosów, paluszków(...)meksykańskich tortilli, parówek w szlafrokach i innych imprezowych przekąsek, pyszna będzie też pizza oraz grzanki, posmarowane dipem zamiast pomidorowym przecierem, jako sos do makaronu, z dodatkiem czarnych oliwek, anchois, tuńczyka lub cukinii. Dip z pieczonych pomidorów na podstawie przepisu z bloga An Edible Mosaicczas przygotowania: 45 min. (w tym 30 min. pieczenie)Składniki: 2 dojrzałe pomidory pokrojone na plasterki
Chilli Czosnek i Oliwacebulkę, oliwki. Warzywa marynowane i suszone pomidory z zalewy też pasują. Do tego grzanki lub świeże pieczywo, np. bagietka, kajzerki. Danie wzbogacisz smarując pieczywo ulubioną pastą na kanapki, z tuńczyka, jajeczną, pesto bądź tapenadą , która w wyrazisty sposób zaostrzy smak sera. Burratę polej delikatnie oliwą lub oliwą czosnkową , sokiem z cytryny, pomarańczy.. Dodatkiem witamin będą sałaty – rukola, bazylia(...)czosnkiem, skropić oliwą. Ułożyć pokrojoną w kostkę lub plastry burratę, polać sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. To prosta i niezwykle pyszna przekąska na imprezę. To świetny składnik sałatek, zapiekanek, grzanek, pizzy. Może stanowić idealny dodatek do deski serów i wędlin. Podasz ją także jako dodatek do sałaty z owocami. Dzięki swojemu posmakowi pasuje do takich owoców jak truskawki
Zasmakuj Kuchniprzepięknych talerzach i ceramice. Ach... jakby tak mieć choć część jego kolekcji w domu :-). Wspólnie z innymi blogerami kulinarnymi i nie tylko, przygotowaliśmy cztery pyszne dania: lekką sałatkę dzikim ryżem, szpinakiem i kozim serem pieczonego jesiotra podanego na dzikim ryżu z grejpfrutem i pistacjami steaki z jaśminowym ryżem i sosem z kurek zapiekankę z kurczaka i warzyw z ryżem(...)słoiczkach, to fajny sposób na przygotowanie panna cotty. Na 100% ywkorzystam go w swojej kuchni. Panna cotta z ryżem i owocami Tatar z tuńczyka ze świeżym imbirem Pogoda nam dopisała, więc z całą biesiadą przenieśliśmy się na dwór. Przedstawiciele Uncle Ben's opowiadali nam o procesje produkcji ryżu, Józek o początkach swojej kulinarnej
Kulinarne przygody GatityPasty kanapkowe to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację. Stanowią one ciekawe urozmaicenie i dodatek do kanapek. Takie pasty kanapkowe można serwować ze świeżym pieczywem
Przepiski.plMakaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niesamowicie limonkowe krewetki nadają genialny smak tej prostej meksykańskiej sałatce, warto je podać jeszcze w momencie kiedy są ciepłe, dopiero co zostały zrobione. Dlatego przygotujcie sobie wszystkie składniki sałatki wcześniej a w ostatniej chwili zróbcie krewetki, później zostanie Wam już tylko jedzenie Zapraszam do innych moich przepisów inspirowanych meksykiem: – tacos z tofu – tacos z rybą – tacos(...)fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – tacos z szarpaną wieprzowiną – jajka z guacamole – nachos supreme czyli nachos z chilli con carne FASZEROWANE PAPRYKI Z TUŃCZYKIEM Przygotowanie : 60 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 1 szklanka komosy ryżowej (ilość po ugotowaniu) – 3-4 niewielkie zielone papryki – 2 łyżki oliwy – 1 cebula drobno posiekana
nietylkopasta.plPasty kanapkowe to świetne smarowidła na kanapki. Idealnie sprawdzą się na śniadanie czy kolacje. Przygotowanie pasty kanapkowej nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych, a dodatkowo można je
Przepiski.plPasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają
Kuchnia PROzdrowotnaMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przed przyjściem gości i podczas domowej imprezy gospodarz nie spędza pół wieczoru w kuchni. Jeśli szukacie pomysłów na sałatki na imprezę to tutaj znajdziecie przepisy na 15 sałatek imprezowych , a obszerne zestawienie pomysłów na menu sylwestrowe jest tutaj . Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną(...)avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby w cieście piwnym Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu
Codziennik Kuchenny