poprawna, smakuje nam. Dostajemy również 2 porcje sałatki wakame. Na drugie zamawiamy makaron undon ze smażoną wieprzowiną i warzywami w stylu azjatyckim (29 zł), który jest zupełnie bez smaku i bez charakteru. Potem na naszym stole pojawia się zestaw Masakari (20 szt, 63 zł). W skład zestawu wchodzi: 6 x futomaki z tuńczykiem , serkiem, sałata, awokado, ogórkiem i rzepą
Kulinarne przygody Gatitylekko :) Zapraszam na pyszną sałatkę Nicejską ale warstwową . Do sosu użyłam Oleju rzepakowego tłoczonego na zimo z firmy Olejowy Raj oraz Remulady duńskiej firmy Folwark . Składniki : 1 mała sałata lodowa 1 szklanka roszponki 1 szklanka czarnych oliwek 2 podłużne czerwone papryki 2 cebule czerwone 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju 1 szklanka sera żółtego
Sama słodycz i szczypta chiliVinegrette robimy sami :) Przepis jest tutaj . Sałatki też nie kupujemy w plastikowym pojemniczku, tylko robimy sami :) Potem, po zrobieniu, to my możemy przełożyć ją do pojemniczka plastikowego i wziąć ze sobą na majówkę :) A czemu nie? :D Składniki na jedną osobę: 2 garści sałaty lodowej 1/2 papryki 1/2 cebuli 1/2 puszki tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy sos Vinegrette Sałatę lodową siekamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejna bardzo prosta i smaczna sałatka, tym razem z łososiem. Z dodatkiem fety i konserwowych buraczków, jak dla mnie mogłabym zjeść sama 2 porcje. Szczególnie mam słabość do takich buraczków, bo uwielbiam je wyjadać bezpośrednio ze słoika. Łosoś jest z puszki, jednak jeżeli ciężko jest Wam go znaleźć na sklepowej półce, tuńczyk również będzie pasował
Pink EnvelopePrzysmak, który przyrządzamy zawsze na święta wielkanocne – jajka faszerowane. Można je podać na wiele różnych sposobów. Mamy dla was cztery pyszne propozycje. Przepis na jajka
Kulinarna Polskajajeczka rybich gonad. Ikra pochodzi od tuńczyka błękitnopłetwego i cefala pospolitego. Żeńskie gonady, wypełnione jajeczkami – ikrą, wyjmowane są delikatnie w całości, następnie się je myje i soli. Następnie gonady układa się na przygotowanych półkach. Gonady co jakiś czas się przewraca oraz zmienia sól. Sprzedawana w całości lub (tańsza wersja) sproszkowana. Dodatek do makaronów, sałatek, mięs, wędlin, grzanek. Jednym z producentów
królestwo garówPierwsza sałatka, jaką w życiu zrobiłam - a było to ładnych parę lat temu. Do dziś zajadam się nią ze smakiem. W pierwszej wersji nie miała orzeszków ziemnych, ale teraz nie wyobrażam sobie jej bez tego chrupiącego dodatku! SKŁADNIKI: 25-30 dag makaronu (ok pół standardowej paczki) 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 5 dag orzeszków ziemnych solonych 1 łyżka majonezu
Kto ugości moich gości?Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym wykwintny obiad lub przystawka w 30 minut Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym pokochałam od pierwszego kęsa. Delikatne, soczyste mięso bez grama
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego
Kuchnia PROzdrowotnawsmarować. Nawet nie jadłam tradycyjnej sałatki warzywnej, na święta z majonezem, tylko zawsze prosiłam o odłożenie mi porcji przed dodatkiem tego czystego zła, i podczas gdy inni się świętowali, ja jadłam suchego wióra. Ale, no właśnie jest to ale. Majonez był mi potrzeby do jednej, jedynej rzeczy za jaką tęsknię będąc wege, mianowicie tuńczyk. Weganie są niesamowici, potrafią praktycznie wszystko
greenscarfbutelek Prosecco! Idealne połączenia na upały Prosecco + zmrożone truskawki Prosecco + mus brzoskwiniowy + lód Sorbet z mandarynek + Prosecco – wypróbuj przepis Sałatka z gruszką i kieliszek Prosecco sałatka z melona, szynki parmeńskiej, gorgonzoli i rukoli i kieliszek Prosecco Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i zielonymi szparagami i kieliszek Prosecco Szparagi z sosem tuńczykowym (przepis poniżej) w towarzystwie Prosecco Wykonanie Szparagi umyj(...)jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek
Eat me! Fit me!butelek Prosecco! Idealne połączenia na upały Prosecco + zmrożone truskawki Prosecco + mus brzoskwiniowy + lód Sorbet z mandarynek + Prosecco – wypróbuj przepis Sałatka z gruszką i kieliszek Prosecco sałatka z melona, szynki parmeńskiej, gorgonzoli i rukoli i kieliszek Prosecco Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i zielonymi szparagami i kieliszek Prosecco Szparagi z sosem tuńczykowym (przepis poniżej) w towarzystwie Prosecco Wykonanie Szparagi umyj(...)jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek
Eat me! Fit me!kukurydzę. Dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Wlać przygotowany wcześniej sos beszamelowy, całość wymieszać. W razie konieczności przyprawić solą, pieprzem. Całość wyłożyć do naczynia do zapiekania, docisnąć i wyrównać. Wierzch zapiekanki posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Podawać posypane natką pietruszki, najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw lub sałatki
Magda KucharzyJadłospis na 5 posiłków*** - dzień 1 1. Śniadanie ok 270 kcal kanapka fit z tuńczykiem i chili 2. II śniadanie(...)Składniki: - 1 szt. kiwi - 2 łyżeczki sezamu Wykonanie: Kiwi pokrój w kostkę i posyp sezamem. 5. Kolacja ok 250 kcal sałatka z rukolą, fetą i ogórkiem
Atlas SmakówSałatka ,która przypomniała mi wspomnienia z Włoch.Śliczną ,małą kawiarenkę ,pomalowaną na biało - niebiesko ,z płóciennymi markizami w pasy biało niebieskie W oddali plaża i szum dochodzący od morza.Gdzie niegdzie wyciagnięte łodzie i rybacy naprawiajacy sieci, a ja wylegując się leniwie na drewnianym podeście z talerzem pysznej salatki z TUŃCZYKIEM ,oczywiscie smacznejszej niz ta ,którą przygotowałam , i z lampką wina.To
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki