wielkanocnych potraw, będzie to świetna propozycja. Może z powodzeniem zastąpić np. tradycyjną sałatkę jarzynową, do której jest trochę podobna w smaku. Wersja bez produktów pochodzenia zwierzęcego to nic trudnego, wystarczy zamienić kilka składników na ich wegańskie odpowiedniki i po kłopocie. Białko występujące zazwyczaj w postaci tuńczyka, kurczaka, lub krewetek, zastąpiłam brązową soczewicą. Zrezygnowałam z jajka, które najczęściej jest tylko
Quinoa Raz!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: P uszka tuńczyka w sosie własnym, 5 ziemniaków, puszka
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: puszk a tuńczyka (u mnie w oleju), mała papryka
JejKuchniaobiad w postaci smażonego dorsza czy pieczonego morszczuka. Lubimy podjeść łososia w sałatce, na kanapce z cytrynką lub wędzoną makrelę w towarzystwie kiszonego ogórka. Carpaccio to danie, które zazwyczaj podaje się z surowego mięsa - wołowiny. Jednak doczekaliśmy się czasów, w których można podać carpaccio łososia, tuńczyka, czy dziczyznę i smakuje świetnie. Istnieje także carpaccio z buraków podanych z fetą, pieczarek
Zasmakuj KuchniDługo była naszą ulubioną sałatką, ale się "przejadła". Teraz najczęściej robimy ją na Wigilię. Z podanych proporcji wychodzą dwie salaterki. Mnie urzeka w niej lekko kwaskowaty posmak, cytryny który neutralizuje słodycz majonezu i doskonale komponuje się z tuńczykiem. Ryż dodaje jej lekkości. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 woreczki ryżu (biały lub dziki) 1 puszka czerwonej
Pasja SmakuPyszna warstwowa sałatka,taka prosta,a taka dobra,z czystym sercem polecam ,oj jeszcze nie raz u mnie zagości..... Przepis znalazłam na stronie "przepisy Joli"-dodałam od siebie kukurydzę Składniki: woreczek ryżu (najlepiej typu basmati) puszka tuńczyka w oleju, 4 jajka, 20 dag sera żółtego, mała puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, majonez sól,pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy wg przepisu
Swojskie jedzonkoZapraszam na tanią, smaczną i prostą w przygotowaniu sałatkę. Możemy zabrać ją ze sobą do pracy lub zjeść ze smakiem na kolację. Polecam Składniki: 2 szkl ugotowanego ryżu (długoziarnisty z dzikim) mała puszka kukurydzy(212 ml) puszka czerwonej fasoli (400 g) puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym (185 g) 5 średnich ogórków korniszonych 4 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka soli
słodkie i nie tylko historie kulinarnesosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Świąteczna galantyna drobiowa Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem
Kulinarne przygody GatityWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: pus zka tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju
JejKuchniaGoście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonej spiżarni. -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -2 puszki tuńczyka w oleju(duże
Maminek kulinarnyRyż – 100 g Tuńczyk w oleju – 1 puszka Oliwki zielone – 10 szt Cytryny – 1/2 szt Oliwa -1/2 łyżeczki Majonez -1 łyżka Jogurt naturalny – 1 łyżka pieprz sól Ryż ugotować na sypko, odcedzić i przestudzić. Tuńczyka odsączyć z oleju, wsypać do miski z ryżem. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć(...)miski. Majonez wymieszać z jogurtem. Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać
przepisy- Milkisałatkę, w której nie ma kukurydzy ani groszku. Proszę uprzejmie - zamiast kukurydzy - fasolka szparagowa, zamiast groszku , ziemniaki. Dodatkiem jest chrzan. Sałatka może nie zachwyca na pierwszy rzut oka ale wystarczy jej spróbować - pyszna, sycąca i zaskakująca. Spróbujcie sami :) Składniki: - 4 ziemniaki - 450 g fasolki szparagowej ( u mnie kolorowa) mrożonej - garść pomidorków koktajlowych - pół ogórka szklarniowego - puszka tuńczyka w oliwie
Kuchnia Pełna EmocjiJedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis dostępny
Mienta blog