Przetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję sałatkę z ogórków i papryki do słoików. Jest pyszna i chrupiąca. Zimą będzie idealna jako dodatek do obiadów. Składniki: 2 kg ogórków 3 średnie marchewki 4 duże czerwone lub kolorowe papryki 6 cebul 5 ząbków czosnku Zalewa: 1 szklanka octu 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 1,5 łyżki soli 5 ziaren ziela angielskiego Ogórki
kuchnia doskiSkładniki: 1 wędzone udko kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 dużej czerwonej papryki 1 słoik selera konserwowego 5 plastrów ananasa z puszki 1/4 orzechów włoskich 2 łyżki
Moja Galeria Smakupół, paski szynki zwinąć w małe różyczki. Ułożyć na sałacie pomiędzy innymi składnikami. Przygotować sos. Jogurt wymieszać z musztardą, do smaku doprawić miodem, solą, pieprzem i słodką papryką. Gotowym sosem polać sałatkę i można podawać
Monia miesza i gotujeLekka, w sam raz na wiosnę :) Składniki 100 g makaronu w kształcie ryżu 100 g wędliny drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 3 kawałki papryki marynowanej … Czytaj dalej Sałatka makaronowa
czarrna od kuchniLubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą
Moje Małe Czarowanietylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację. Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie; Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy
Anioły w kuchnichili Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniarodzaje makaronu MAMMA MIA! pióra świderki kolanka Powiem ,że bardzo mi smakował. Świderki Mamma Mia! podałam do: królika w śmietanie Do tego pyszną, własnej roboty sałatkę z burakówi i papryki Polecam i smacznego
potrawyregionalnesosie własnym, podlany na koniec śmietanką jest dniem królewskim. Pasuje zarówno do pieczywa, ziemniaków, klusek śląskich , kopytek jak i ryżu czy kaszy. Podałam z sałatką z buraczków i papryki. - tuszka królika ( skoki, łapy, comber ) - 3-4 cebule - 2 liście laurowe - 1 łyżeczka majeranku - 1/3 szklanki wody - 3 łyżki śmietany 18 % - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, ocet
kawawszklancesmakowitych. Owsianka "zmieniana" była co drugi dzień przez: - tosty z pomidorami grillowane, z solą, bazylią i olejem konopnym, - bagietki posmarowane olejem kokosowym, ze szczypiorkiem i czosnkiem + sałatka ze świeżych ogórków, papryki i sałat, - michę owoców: banany, maliny, borówki, - naleśniki z kremem czekoladowym i wiśniami, - chleb "7 ziaren" z masłem orzechowym, - chleb "7 ziaren" z "masłem" z awokado, - kanapki
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtygodniu. Dzis chcialabym pokazac Wam pyszna salatke z fasoli - smaczna, zdrowa i dietetyczna (bez majonezu;)). Polecam! Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch : Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, odrobina soku z cytryny, czerwona cebula, sol, pieprz. Smacznego
Codzienne GotowanieZrobienie tej sałaty to właściwie jak raz...dwa...trzy... i gotowe! Składniki; 1 głowka sałaty 1 pomidor 1 ogórek pęczek rzodkiewek garść kiełków brokuła 1 czerwona papryka 1 sos do sałatek winegret Wszystkie warzywa należy dokładnie umyc i osuszyć, Sałate porwać na kawałeczki a pozostałe warzywa pokroić,wszystko razem wymieszać a na koncu dodac kiełki. Sałątke zalac
Radość kipiąca uśmiechem.zostały posiane. Ten przepis podesłała mi właśnie właścicielka ogórkowego ogrodu, a więc moja mama, którą z tego miejsca serdecznie pozdrawiam i obiecuję niedługo znowu nawiedzić dom rodzinny ;) SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z PAPRYKĄ, CEBULĄ, CZOSNKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI W ZALEWIE OCTOWEJ Z GOŹDZIKAMI Składniki warzywne: - 4 kilogramy ogórków - 1 kilogram papryki (różne kolory) - 0,5 kilograma cebuli - 0,5 kilograma marchwi
Życie zamknięte w smakuSkładniki: 1 słoik śledzi w zalewie octowej 140 g fasoli czerwonej z puszki 140 g kukurydzy konserwowej 140 g marchewki konserwowej 3 kawałki papryki marynowanej
Moja Galeria Smaku