sałatką na kilka godzin. Smacznego!Składniki :* mix sałat* liście bazylii* pomidor* papryka czerwona* plasterki ulubionej szynki* grzanki czosnkowe * jogurt naturalny* sól, pieprz do smakuPrzygotowanie :Pomidora i paprykę pokroić, połączyć wszystkie składniki sałatki. Poukładać zwinięte plasterki wędliny, posypać grzankami. Całość przyprawić, polać jogurtem naturalnym
Magiczne Życie Martysałatka zniewala smakiem i kolorami. Połączenie wszystkich składników pieści kubki smakowe. Lekki, świeży z odrobiną ostrości i słodko - kwaśny dresing idealnie pasuję do ciężkiej wołowiny. Składniki: - stek wołowy, - mix sałat, - pomidorki chery, - pomarańcza, - orzechy włoskie, - papryka chili, - imbir Kamis, - miód
Malinowe PocałunkiSoczewica daje w kuchni nieskończoną liczbę możliwości - zupy, pasty, pasztety, potrawki - do wyboru do koloru. Ja wybrałam najprostrzą wersję jej przygotowania, czyli sałatkę, ale nie byle jaką, bo ognistą z chilli, gorgonzolą i pieczonymi pomidorkami ;) Całość smakuje wybornie, a przy tym świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Polecam! SKŁADNIKI (2 porcje) 1 puszka brązowej soczewicy gotowanej na parze(...)szklanki ugotowanej soczewicy 16 pomidorków koktajlowych 50g sera gorgonzola 4 duże ząbki czosnku kilka gałązek świeżego oregano 1/2 łyżeczki węzonej papryki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżeczki przecieru z papryczek chilli 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oleju rzepakowego z piewszego tłoczenia lub oliwy z oliwek sól morska SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pomidorki układamy w naczyniu żaroodpornym skrapiamy oliwą i posypujemy
DefinicjaSmakuZostałam szczęśliwą posiadaczką wędzonych krewetek, są pyszne, zniknęły zaskakująco szybko, uratowałam trochę do sałatki. Jeśli uda się Wam zakupić takie krewetki polecam zrobić ową sałatkę, zapraszam
Moje Małe CzarowanieKolorowa i lekka sałatka z rzodkiewek , przypomni nam piękne słoneczne lato . Dodatek orzecha włoskiego dodaje jej wyrazistości , a papryka delikatnej ostrości . Polecam wszystkim łasuchom sałatek a szczególnie jaroszom , gdyż jest niskokaloryczna i zdrowa . składniki na 4 porcje 4 pęczki rzodkiewki 150 g papryki konserwowej 50 g orzechów włoskich 2 łyżki oliwy
Smakowite Daniapół godziny. I chociaż nie są najbardziej fotogenicznym daniem, to swoim smakiem nadrobiły wszystko! Pyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany w ulubionej, czerwonej papryce. Razem na jednym talerzu w towarzystwie sałatki - obiad idealny. Składniki (na 3 porcje): 3 czerwone papryki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku ok. 200-300 g mielonego mięsa z indyka 100 g ryżu(...)papryk. Wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza wypełnić po brzegi farszem, posypać żółtym serem i przykryć. Gotowe papryki włożyć ostrożnie do żaroodpornego naczynia, zalać wodą na ok. 2 cm wysokości i zapiekać przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe podawać np. z ulubioną sałatką, tak jak ja to zrobiłam. :) Smacznego
Kuchnia Ellietymi dodatkami.Składniki:2 x pierś z indyka4 pomidory suszone6 kostek sera pleśniowego (resztę użyłam do sałatki)1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka, czosnekopcjonalnie: ryż brązowy i sałatka z pomidora, ogórka i oliwekPrzygotowanie:Piersi indyka myjemy, osuszamy i usuwamy wszelkie błony i nieładne rzeczy.Przekładamy na talerz. Zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy: szczypta soli, łyżeczka pieprzu(...)łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżka oregano, bazylii i czosnku. Mieszamy i zostawiamy w marynacie na ok. 30minut.Nagrzewamy piekarnik do 180'C.Mięso przekładamy na papier do pieczenia i pieczemy przez 17 minut.W tym czasie robimy salsę: do miski wrzucamy opłukane pod letnią wodą i pokrojone w kostkę pomidory oraz ser. Mieszamy. Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, układamy salsę
Kitchens Alphabetprzygotowuję spiżarnię na długie, późno-jesienne, zimowe i wczesno-wiosenne chwile, kiedy dostęp do świeżych i zdrowych owoców oraz warzyw będzie mocno ograniczony. Pisałam już kiedyś, że sałatka z buraków z papryką jest w moim domu najbardziej obowiązkowa ze wszystkich przetworów. Musimy ją mieć koniecznie! Robię przynajmniej podwójną porcję :) Ponieważ dostałam od Taty trochę cukinii przypomniałam sobie o sałatce
6niebołyżeczki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta curry sól Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystko ze sobą mieszamy dodając odsączony groszek. Składniki sosu łączymy ze sobą, doprawiając do smaku solą i curry. Polewamy sałatkę i dokładnie wszystko razem mieszamy
Qchnia po prostuchrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini(...)czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami
Moja smaczna kuchniaWarto mieć w swojej spiżarni chociaż kilka słoiczków marynowanej papryki,bo to wspaniały dodatek do kanapek,sałatek i niektórych potraw. 2 kg mieszanej papryki (czerwona,żółta i zielona) 2 ząbki czosnku pokrojonego na plasterki 1 duża cebula pokrojona w plasterki liście laurowe ( po 1 szt na każdy słoik) kolorowy pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca zalewa: 6 szkl
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo lubię paprykę, więc staram się zamknąć jej smak w słoikach Marynowana papryka, to warzywa , które można dodać do sałatek, past czy surówek. SKŁADNIKI: 5 kg. papryki w różnych kolorach 2 papryczki chili ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu 1,5 szkl. oleju sojowego 1,5 szkl. cukru 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego
Kuchnia BeatyPapryka marynowana w soku pomidorowym Kolejny świetny przepis na smaczną paprykę . Ta wersja spokojnie może służyć jako sałatka do obiadu lub pikle na kanapki . Papryka jest słodko ostro-kwaśna , idealna . Smak zdecydowanie różni się od zwykłej marynowanej , a jak wiemy nic tak do siebie nie pasuje jak pomidor,papryka i czosnek , tak więc udane trio na zimowe dni Składniki
Ogrodnik w podróżymomentu zagotowania wody. Następnie obrałam i pokroiłam na 8 części. 3. Pomidor i paprykę pokroiłam w kostkę. Z pomidora usunęłam pestki. 4. W misce zmieszałam wszystkie wyżej wymienione składniki z jogurtem, majonezem, 2 łyżkami natki pietruszki i przyprawami. Resztą pietruszki posypałam wierzch sałatki. SMACZNEGO! Wartość odżywcza*: 402 kcal 27,1 g białka
Vroblewska-fitlifekażdej strony na złoty kolor. Wyłożyłam na talerz Takie kotlety można podać tylko z ulubioną sałatką, surówką. Ja podałam sałatkę z pomidorów i papryki przyprawioną do smaku.... Obiad inny, bo kotlety.... po prostu inne, bo z ryżem i dlatego nie ma potrzeby podawać do nich ziemniaków, czy też kaszy
Kuchnia u Krysi