Taka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1
Piekielna Kuchnia PatiTo bardzo szybka sałatka, wystarczy mieć kilka puszek w domu i gotowe! Jest na każdą okazję, nawet największą! Składniki puszka kukurydzy słoik marchewka+groszek w zalewie
Z Kuchni Do Kuchnisałatka warzywna Smak tej sałatki to smak mego rodzinnego domu, smak świąt i jeszcze smak
Miód i pieprzBardzo lubię krewetki pod każdą postacią. W tej wersji to nawet ktoś kto nie przepada za krewetkami będzie mógł zjeść i myślę że powie … dobre
Kuchnia PokoleńPomysł na poświąteczne śniadanie. U mnie jaja z sosem tatarskim. Szybko, właściwie najwięcej czasu zajmuje tutaj ugotowanie jaj na twardo. Pozostałe składniki są już gotowe. Potrzebujemy
Z Kuchni Do KuchniSałatka jest przepyszna i pomimo wielkiej porcji - znika wręcz ekspresowo. Zresztą sami spróbujcie. Przekonacie się, że jej smak mówi sam za siebie i nie trzeba go tak zachwalać! 1 opakowanie tortellini (nadzienie wg gustu; użyłam z serem) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych
Di gotujeprzyrządzania sałatek, surówek oraz potraw gotowanych. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, nie nadaje się do długie smażenia czy pieczenia.Olej słonecznikowy zyskał na popularności szczególnie dzięki odkryciu jego fascynujących właściwości odkażających, leczniczych, przeciwzapalnych oraz profilaktycznych – kluczem jest tu tzw. ssanie oleju. Tatar z wędzonego łososia Składniki na 2 porcje: 200 g wędzonego łososia ogórek konserwowy 1/2 czerwonej cebuli
Bike By LifeJabłka, ogórki,cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam Ocet Winny z czerwonego wina, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Ocet ma piękny czerwony kolor, jest zamknięty w białej szklanej butelce. Ocet ten ma 6% kwasowości. To idealny dodatek do różnego rodzaju sałatek, surówek
Tradycyjna kuchnia KasiSzybkie sałatki to jest to ,co lubię najbardziej! One u mnie działają na zasadzie "mówisz!masz!". Szczególnie teraz kiedy stragany uginają się nam od dobroci. Składniki
Z Kuchni Do Kuchniolej rydzowy Ogórki obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Pomidory również pokroić w średnią kostkę, jeśli używamy koktajlówek wystarczy przekroić je na pół. Ser sałatkowy także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i lekko wymieszać. Do smaku doprawić ziołami włoskimi. Można też dodać drobno pokrojona cebulkę. Całość skropić olejem rydzowym i podawać. Sałatka idealnie smakuje
Monia miesza i gotujesałatkami to jest tak, że każdy lubi składniki rozłożone w różnych proporcjach. Dlatego jedynie sugeruję jak mogłyby one wyglądać, gdyż zawsze robię to na oko i dodaję więcej tego dodatku, na który mam największą ochotę. Składniki na 1 porcję: - pół pojedynczej pierś z kurczaka - 2 garści sałaty rzymska - 1 garść rukoli - 4 pieczarki - pół ogórka - ćwierć papryki - kromka chleba
Be Fit Be Strongogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy (warzywa były gotowane bez soli) i pieprzymy. Dodajemy chrzan i majonez. Drugie śniadanie do pracy lub kolacja bez chleba gotowe. Sałatka była naprawdę smaczna
Kuchnia po mojemuSałatka śledziowo - buraczana to obowiązkowe danie na świątecznym stole do którego zasiadam. Jak mało która sałatka zawsze kojarzy mi się ze świętami . śledzie marynowane w
Jadło i czytadłoSałatka ryżowa z tuńczykiem .Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki :2 woreczki ryżu2 puszki tuńczyka w sosie własnymkawałek pora1 cebulka1
Sama słodycz i szczypta chilicytryna Przygotowanie: Ogórka i cebulę pokroić w kostkę, paprykę w 3 cm paski. Paluszki krabowe sparzyć i pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać. W szklance wymieszać majonez, jogurt. Czosnek rozgnieść, bardzo drobno posiekać i dodać do szklanki. Sos dodać do warzyw, wymieszać. Sałatę lodową pourywać przed samym podaniem sałatki. Ilość sałaty dodawać
cooklife