Surówka z młodej kapusty z koperkiem... Wiórki zielonej, młodej kapusty. Kosteczki ostrej cebuli. Drobno posiekany koperek. Całość skropiona olejem i sokiem z cytryny. Doprawiona cukrem, solą
Gospodyni MiejskaSałatki to wdzięczny temat szczególnie na Wielkanoc, ta którą przyrządzimy teraz z aromatyczną rzeżuchą również świetnie będzie pasowała do Wielkanocnego obiadu. Zapach rzeżuchy automatycznie kojarzy nam
Kuchnia PROzdrowotnaSłodko - kwaśna surówka z kapusty... Poszatkowana, biała kapusta. Wiórki soczystej marchewki. Kosteczki ostrej cebuli. A całość w słodko - kwaśnej zalewie. Pyszna surówka, jak z chińskiej knajpki
Gospodyni MiejskaSurówka z pomidorów, kiszonych ogórków i papryki... Kostki soczystego, czerwonego pomidora. Kawałki kwaśnego, kiszonego ogórka. Chrupiąca czerwona papryka i ostra cebula. Oprószone zieloną, pachnącą natką pietruszki
Gospodyni MiejskaKiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu porcja? Chętnych zapraszam
Gospodyni MiejskaSurówka z czerwonych buraków... Szybka, prosta w wykonaniu i smaczna. Idealna do mięs, ryb i potraw wegetariańskich. Pyszne połączenie startych buraków i cebuli. Smaczego! Składniki: Słoik
Gospodyni MiejskaBuraczki zasmażane... Czerwone, buraczane wiórki. Złocista zasmażka z cebulką. Idealny dodatek do dania głównego. Niezapomniany smak dzieciństwa! Składniki: 8 - 10 dużych, czerwonych buraków; Ząbek czosnku; Łyżka
Gospodyni MiejskaSurówka z selera... Białe, aromatyczne wiórki selera. A pośród nich nitki soczystego jabłka. Całość skropiona sokiem z cytryny. Doprawiona śmietaną i cukrem. O delikatnym, słodko-kwaśnym
Gospodyni MiejskaSurówka z selera z rodzynkami... Długie, cienkie wiórki aromatycznego selera. A do tego słodkie, miękkie rodzynki. Skropione sokiem z cytryny. Oprószone cukrem i pieprzem cytrynowym. Oblepione
Gospodyni MiejskaMizeria z kiszonych ogórków... Cienkie plasterki lekko słonych ogórków kiszonych. Drobno posiekany szczypiorek wraz z dymką. Zatopione w kwaśnej śmietanie z dodatkiem cukru i pieprzu. Pyszna
Gospodyni Miejskasurówka z kapusty, którą z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez 2-3 tygodnie. Z podanej ilości składników uzyskuje się ok. 4 litrowe słoiki surówki. Surówka z kapusty do słoików - przepis wypróbowany, sałatka robiona już kilkukrotnie. Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu :) Jak zrobić surówkę z kapusty do obiadu - przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki na surówkę z kapusty(...)gotowania. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu i odstawiamy na 24 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa. Krok 2. Następnie surówkę umieszczamy w czystych i wyparzonych słoikach, szczelnie zakręcamy i gotowe. Sałatka jest już właściwie gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce, zawsze pod ręką :) Smacznego :) Zobacz także inne przepisy na surówki obiadowe
Moja Książka Kucharskarównież wspaniale smakuje, jako dodatek do codziennego lub świątecznego obiadu. Chrupiący i niezwykle soczysty zastrzyk witamin, idealnie pomoże nam w powrocie do dobrej formy po zimowym spadku sił witalnych. Surówka jest bardzo prosta do przygotowania, a łatwy dostęp do składników przez cały rok powinien zachęcić wszystkich do jej wykonania. Serdecznie polecam, jeśli jeszcze takiej nie robiliście, warto wypróbować. Składniki(...)łyżeczki soli. Jabłko obrać ze skórki i pokroić na drobne słupki wielkością zbliżone do selera. Pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z jogurtem i kolendrą, doprawić do smaku pieprzem i solą
Kuchcik gotujeSurówka jest przepyszna i idealnie łączy w sobie wszystkie składniki. Przyznam, że uwielbiam ją podjadać w wersji solo, ale rewelacyjnie też komponuje się daniami mięsnymi. Surowy seler jest bardzo zdrowy, więc naprawdę warto spożywać go w takiej postaci. Jest doskonałą skarbnicą wapnia, sodu, fosforu, żelaza i magnezu, a oprócz tego zawiera witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy, czyli(...)Selera obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku i schłodzić w lodówce, aby smaki "się przegryzły
Di gotujePost Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeultra szybką sałatkę, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do każdego dania głównego. Mieszanka różnych sałat, z klasycznym dressingiem śmietanowym z dodatkiem cukry i soku z cytryny doskonale wkomponuje się zestaw obiadowy. Dressing z tego przepisu wychodzi taki słodkawy z wyraźną nutą cytrynową, co szczerze mówiąc, bardziej przypadło mi do gustu niż klasyczna śmietana Polecam też szybką surówkę z młodej
karmelowy