Roszponka – bogata w potas, żelazo, wapń oraz witaminy A i C. Działa pobudzająco na system trawienny, a uspokajająco na układ nerwowy. By była świeża i krucha należy przechowywać ją w lodówce w plastikowej torebce. Wiosna w pełni, więc dobrze zjeść coś lekkiego i zdrowego. Często ostatnio robię sałatki, które zabieram do pracy. Dziś proponuję sałatkę z roszponką. Składniki : 3 garści roszponki 3-4 średniej wielkości rzodkiewki pokrojone w plastry 5-6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół sok z 1/3 ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Matka, żona ..kobieta pracująca. Trochę gotuję, piekę i szydełkuję.