sałatki obiadowe - 1238 przepisów (strona:26/83)

Zielone warzywa duszone w sosie maślanym / Butter braised green vegetables 228

Dziś przedstawiam bardzo wiosenny dodatek do każdego dania głównego. W końcu pojawiły się w sklepach w dobrej cenie moje ukochane szparagi, trzeba więc je wykorzystać, a

karmelowy
Buraczki z orzechami 183

             Buraki są popularnym dodatkiem do dań obiadowych. Powszechnie znane są ich walory smakowe jak i korzystne oddziaływanie na organizm

Praktyczna pl
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 164

Jakiś czas temu otrzymałam od Fit & Easy ich nowość makarony z buraka i marchewki . W związku z tym, że uwielbiam marchewkę w każdej postaci, postanowiłam

karmelowy
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 258

Jakiś czas temu otrzymałam od Fit & Easy ich nowość makarony z buraka i marchewki . W związku z tym, że uwielbiam marchewkę w każdej postaci, postanowiłam

karmelowy
Buraczki z chrzanem (ćwikła) do obiadu 202

Tym razem w przepisie nie podaję ilości składników. Gotujemy tyle buraków, na ile mamy ochotę, a potem doprawiamy do smaku wedle własnego gustu. W klasycznym przepisie

Weekendy w domu i ogrodzie
Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym, z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą 189

pieprzem i ewentualnie solą, jeśli trzeba - dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podawać jak klasyczna śledziową sałatkę: samodzielnie lub z dodatkiem świeżego pieczywa. Można również podać jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków gotowanych w mundurkach. Jeśli szukacie innych, pysznych przepisów na śledzie, to zapraszam Was do zestawienia najlepszych przepisów ze śledziami w roli

Codzienna kuchnia niecodzienna
ROZGRZEWAJĄCY CHOWDER KUKURYDZIANY Z MAKARONEM 179

Uwielbiam kukurydzę – zarówno jako dodatek do zapiekanek, sałatek czy też zup. Kiedyś już pokazywałam Wam krem z kukurydzy, dziś zapraszam na jego bogatszą ( i jeszcze

Ostra na Słodko
Żółta zapiekanka z tortellini 158

Dziś przedstawiam delikatną w smaku i wyglądzie sałatkę z makaronem tortellini. W smaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele

Szefowa kuchni
Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw 276

Dziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje

karmelowy
Bób i groszek w sosie śmietanowym / Creamed broad beans and peas 229

Dziś przedstawiam świetny pomysł na wiosenny i bardzo smaczny dodatek do każdego dania głównego – bób i groszek w sosie śmietanowym. Można przygotować je do mięs

karmelowy
Jarmuż z boczkiem i czosnkiem / Bacon and garlic kale 271

Dziś zapraszam na bardzo zdrowy, szybki i łatwy w przygotowaniu dodatek do każdego dania głównego. Niedoceniony jarmuż z czosnkiem i chrupiącym boczkiem doskonale komponuje się z

karmelowy
Pory w śmietanie / Creamed leeks 280

Nieustannie poszukuję nowych dodatków do dań głównych, gdyż moim zdaniem szkoda życia na spożywanie wciąż tych samych potraw. Jest tyle nowych smaków, które można poznać! Chociaż

karmelowy
Kanapki z pulled pork w sosie BBQ / BBQ pulled pork sandwiches 184

Dziś przedstawiam Wam potrawę, do której mam ogromną słabość co widać już po ilości pulled mięs na moim blogu Tym razem proponuję pieczoną w piekarniku łopatkę

karmelowy
Szybka surówka z młodej kapusty / Easy young cabbage slaw 191

Dziś przedstawiam przepis na kolejną lekką surówkę, która jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Drobno poszatkowana kapusta, u mnie jeszcze młoda, ze startą marchewką i

karmelowy
Młoda kapusta z woka w akompaniamencie kolorowych warzyw 130

powoli sezon na świeże polskie warzywa. Według mnie jednym z niedocenianych warzyw tego okresu jest młoda kapusta. Najczęściej używamy jej do surówek i sałatek, a zapominamy, że można ją wykorzystać także jako główny składnik dania obiadowego. Dania z woka charakteryzują się tym, że smaży się na nich w bardzo wysokiej temperaturze i dość krótko, tak, żeby składniki zachowały swoją świeżość

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania