Dziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje
karmelowyDziś przedstawiam świetny pomysł na wiosenny i bardzo smaczny dodatek do każdego dania głównego – bób i groszek w sosie śmietanowym. Można przygotować je do mięs
karmelowyDziś zapraszam na bardzo zdrowy, szybki i łatwy w przygotowaniu dodatek do każdego dania głównego. Niedoceniony jarmuż z czosnkiem i chrupiącym boczkiem doskonale komponuje się z
karmelowyNieustannie poszukuję nowych dodatków do dań głównych, gdyż moim zdaniem szkoda życia na spożywanie wciąż tych samych potraw. Jest tyle nowych smaków, które można poznać! Chociaż
karmelowyDziś przedstawiam Wam potrawę, do której mam ogromną słabość co widać już po ilości pulled mięs na moim blogu Tym razem proponuję pieczoną w piekarniku łopatkę
karmelowyDziś przedstawiam przepis na kolejną lekką surówkę, która jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Drobno poszatkowana kapusta, u mnie jeszcze młoda, ze startą marchewką i
karmelowypowoli sezon na świeże polskie warzywa. Według mnie jednym z niedocenianych warzyw tego okresu jest młoda kapusta. Najczęściej używamy jej do surówek i sałatek, a zapominamy, że można ją wykorzystać także jako główny składnik dania obiadowego. Dania z woka charakteryzują się tym, że smaży się na nich w bardzo wysokiej temperaturze i dość krótko, tak, żeby składniki zachowały swoją świeżość
Milion Smakówkurczaka :) i nie z "Pomysl na..." o nie !!! Mieszanke przypraw skomponowalam sama a do pieczenia uzylam folii aluminiowej zamiast worka. Oprocz dzisiejszych obiadowych udek zrobilam rowniesz smakowita salatke z salaty lodowej . Mniaaaam :D uwielbiam salatki . Czasami zywila bym sie tylko nimi. Przepis na salatke znajdziecie pod przepisem na udka :) . Mam nadzieje ,ze ktos z Was skusi sie na ktoras
PychaDaniataki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki z pietruszki, posiekanej, sprawił, że zyskała piękny kolor. Z przyjemnością polecam jako propozycję obiadową, bo jest bardzo syta i zdrowa. Zamiast tradycyjnego i ciężkiego obiadu, warto skusić się na ten przepis! Z powodzeniem zastąpi także
Moja smaczna kuchniapatykach lub tez na gałki. • kolacja w godz. 19:00-21:00, - Ten sam podział na kategorie jak w porze obiadowej ale już na całkiem inne sposoby, dużo większy wybór gotowych sosów i sosów połączonych z sałatkami dodatkowo w Sushi. • lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe 7:00-2:00, • importowane napoje alkohole i bezalkoholowe, napoje butelkowane oraz świeżo wyciskane
ClauditteMissCooking2 duże pomidory1 świeży ogórek ( długi )1 czerwona cebula1/3 szk rzeżuchy1/3 szk posiekanej natki pietruszkisól himalajska do smakuczerwona czubryca ostra do smakupieprz kolorowy do smaku1 saszetka
Ewa w kuchniPo prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli
Kuchnia Pełna PasjiChcę Wam dziś zaproponować lekką sałatkę, którą można podać na śniadanie czy kolację. Myślę, że zpowodzeniem może stanowić lekkie danie obiadowe. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka mix sałat kilka pomidorków koktajlowych lub dwa średnie ogórek zielony serek brie pestki słonecznika sól, pieprz,przyprawa gyros, zioła np.lubczyk 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: pierś przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą gyros, lubczykiem(...)osuszamy wkładamy do miski, ogórek myjemy, kroimy w półkrążki, dodajemy do sałaty, pomidorki koktajlowe kroimy na połowę, a większe w dużą kostkę, serek brie kroimy w paski, dodajemy do sałatki, następnie dodajemy upieczonego i pokrojonego kurczaka, składniki polać sosem winegret, przed podaniem wymieszać, posypać prażonym słonecznikiem
Kuchnia Beatywiosna (nie tylko ta kalendarzowa, bo do mojej kuchni wkrada się już słońce) i mój organizm domaga się lekkiego, kolorowego jedzonka. Sałatki każdej maści są dla mnie teraz najsmaczniejsze. Postanowiłam przygotować coś chrupiącego, ale w wersji bardziej obiadowej, treściwej. Drób ok., ale z kurczakiem jedliśmy już wczoraj. Pomyślałam chwilkę i poszperałam w lodówce. Znalazłam moją ukochaną sałatę lodowa i kilka(...)Otworzyłam zamrażalkę i wyciągnęłam moje ostatnie odkrycie- czosnkowe cząsteczki ziemniaczane (czekały na wenę i się doczekały). Minęła chwila a ja sobie chrupię kolorową i pyszną zawartość mojego talerza. Chrupiąca sałatka Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytlekkość, ale również to, że łatwo go spakować do pudełka i odgrzać w pracy, a w spartańskich warunkach smakuje nawet na zimno jako sałatka :) Całe danie ma ok. 1380 kcal i składa się z 3 porcji obiadowych, każda po ok. 460kcal. Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (ok. 450g) 1 duży brokuł
Kulinarne Przeboje