Do tej pory uważałam, że sałatka grecka jest na bazie sałaty. Podczas pobytu w Grecji jadłam prawdziwą tradycyjną grecką sałatkę i
To co kochamDynia króluje na naszych stołach od końca września nawet do końca stycznia, bo bardzo dobrze się przechowuje i idealnie nadaje do
To co kochamMam już wypróbowany przepis na buraczki i od kilku lat tak je przygotowuję. Buraczki są w słodko-kwaśnej zalewie co daje im lekko winny smak.
Kolorowa kuchnia ElkiCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.
Ekspansja smakuświeżo utartych pomidorów. Zamiast kaszy możecie użyć dowolnego ryżu, nawet makaronu. Użyłam mrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora garść kukurydzy 4 kwiaty brokułów 2 suszone pomidory sól, pieprz, lubczyk
Zasmakuj KuchniBardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na
Kolorowa kuchnia ElkiSurówka z marchewki z jabłkiem to chyba najpopularniejszy w Polsce dodatek obiadowy. Ja jednak wolę nieco inną wersje surówki z marchewki. Dodaje się do niej seler
Trzeci talerzSałatka z białej rzepy to jedna z najlepszych sałatek, jakie ostatnio jadłam. Świeża, wyrazista w smaku i zaskakująca. Na pewno nie raz zagości w moim domu
Trzeci talerzEfektownie wygląda i wyśmienicie smakuje. 2 żółte cukinie 2 zielone cukinie 1 czerwona papryka Cukinie muszą być średniej wielkości,bez nasion w środku
Kolorowa kuchnia ElkiSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia ElkiDynia w kuchni podkarpackiej obecna jest od dawna, choć z pewnością nie zajmuje czołowego miejsca ze względu na swoją sezonowość. Dzisiaj proponuję Wam surówkę z dyni
Trzeci talerztakie jak magnez, żelazo, mangan, wapń, miedź, fosfor. Świetnie zastępuje kasze, makarony. Pysznie smakuje, a dodatkowo ciekawie się prezentuje dzięki mieszance trzech różnych odmian komosy. Dodaje ją do sałatek, dań obiadowych czy od niedawna także śniadaniowy ;) STEWIA W PŁYNIE Ze wszystkich dostępnych naturalnych słodzideł chyba najbardziej lubię stewię. Stosuję ją już od bardzo dawna i niemal codziennie osładza moje
Zdrowie na języku :PSałata na słodko to jeden ze sposobów mojej mamy na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw. A ponieważ mówimy o czasach pustych półek sklepowych, nie sposób nie
Trzeci talerzTarte buraczki z chrzanem podawane na zimno jako dodatek do obiadu to tradycja w wielu domach, również w moim. Odkąd pamiętam, buraczki bywały na naszym stole
Trzeci talerzPrzepis na tę surówkę zdradził mi nieoczekiwanie hodowca rzepy, kiedy robiłam u niego zakupy na sobotnim targu. Rzepa nie cieszy się u nas szczególną popularnością, zwłaszcza
Trzeci talerz