Składniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu 2-3 łyżki prażonego słonecznika 1 lyżeczka octu szampana tu ,lub soku cytryny Wykonanie
mojej kuchniSkładniki 400 g woda 400 g ocet jabłkowy tu 80 g cukier 20 g sól 4 g czarny pieprz ziarna 4 g nasiona kolendry ziarna
mojej kuchniSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
mojej kuchniSkładniki pęczek koperku 5-6 ziemniaków kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru 1/2 szkl. Oliwy 3
mojej kuchniSkładniki 3-4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawa łki 3 łyzki twarogu sypkiego czarne oliwki ,ilo ść dowolna miks salaty mini przysmak góralski
mojej kuchniWężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe
mojej kuchniJak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Do przygotowania majonezu potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę
Podstawy GotowaniaMłoda kapusta – pyszny dodatek do obiadu. Wspaniale pasuje do kopytek z sosem mięsnym . Polecam ! Składniki : głowka młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 2 łyżki
PerfekcyjnesmakiPyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10. Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę. Tą, którą dziś przedstawiam robi
Moje Małe CzarowanieIdealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew
Zasmakuj KuchniSkładniki: 2 marchewki 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Qchnia po prostuSkładniki: 1 średni seler 1 jabłko 6-7 łyżek suszonej żurawiny biała część pora sok z 1/2 cytryny 4 łyżki śmietany 18% sól, biały pieprz Sposób
Qchnia po prostuUwielbiam je w tej wersji, bo zachowują swój cały smak, aromat, piękny i głęboki kolor. Tak upieczone są podstawą do wielu dań w kuchni. Pieczone buraki
Zasmakuj KuchniZimową porą moja miłość do wszelkich kiszonek wzrasta. Za świeżymi pomidorami, sałatami, ogórkami tęsknię, ale te które możemy kupić w sklepie są pozbawione smaku. Za to
Stare GaryWyrazista i chrupiąca za sprawą selera naciowego i ogórka kiszonego :) Składniki: - 2 łodygi selera - 1 ogórek kiszony - 1/2 główki cebuli sałatkowej - garść rukoli
Kulinarne przemyslenia