Bardzo lubię glazurowaną marchewkę. Szczególnie taką młodą. Pęczek marchewki, jaki kupiłam nie był zbyt duży, dlatego dodatkowo do obiadu przygotowałam surówkę z jabłek i kalarepy. Jeżeli
Smaki Na TalerzuDługoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki w słodko kwaśnej zalewie nie wymaga pasteryzacji, aby można było ją przechować w lodówce przez dwa tygodnie albo i
e-PrzepisyKulinarneProsty przepis na najlepsze OGÓRKI MAŁOSOLNE! Z czosnkiem, koperkiem i chrzanem... mniam:) WSKAZÓWKI Ogórki można przekroić na pół lub delikatnie nakroić wzdłuż - szybciej będą gotowe. Słoiki
CzarnawisienkaJak na zielono, to znaczy zdrowo... Chlorofil, to jeden z najbardziej potrzebnych naszemu organizmowi organicznych związków. Znaleźć możemy go we wszystkim co zielone
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzepis na surówkę z selera wraca na bloga w lekko odświeżonej wersji. Bardzo lubię tę surówkę i często pojawia się ona na naszym stole. Ostatnio jednak
Smaki Na TalerzuSurówka z młodej kapusty i rzodkiewki to obowiązkowy dodatek do obiadu w sezonie na nowalijki. Młoda kapusta jest bardzo wdzięcznym składnikiem do tego typu surówek. Jest
Pieprzyć z FantazjąSezon szparagowy pomału zbliża się chyba do końca. Niestety, w tym roku nie dane nam było zjeść tak dużo szparagów jak w latach ubiegłych. Trudno.
Stare GarySurówka z pomidora i cebuli Zaczynasz dopiero przygodę z gotowaniem? Szukasz inspiracji na proste dodatki do obiadu? Surówka z pomidora i cebuli , to klasyk, który nigdy
BlendmanCzerwiec - przełom wiosny i lata. To miesiąc, kiedy rozpoczyna się dojrzewanie, zawiązywanie, pęcznienie, rośnięcie. Kwiaty zrzucają delikatne sukienki z płatków, by już za chwilę przemienić się
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSurówka z młodej kapusty sprawi przyjemność każdemu amatorowi zdrowych dodatków na talerzu. Mnóstwo witamin oraz żywe kolory zachęcają do nałożenia na talerz sporej porcji wiosennej surówki
niecodziennikparyKiszone rzodkiewki to najlepszy superfood. Spożywanie kiszonek to jeden z najprostszych sposobów na zachowanie zdrowia. W trakcie procesu fermentacji (niezależnie … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerMłoda kapusta na kwaśno - kuchnia podkarpacka Kolejny raz wracam tej wiosny do młodej kapusty, bo to bardzo wdzięczne warzywo i smaczny dodatek do wiosennych obiadów. Tym
Trzeci talerzSzparagi i burrata to moje dwie ulubione rzeczy. Ubolewam ogromnie, że na te pierwsze nie ma sezonu cały rok, a ta druga jest dośc droga. Kiedy
Flymetothespoon