Klasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Buraczków nie może zabraknąć na świątecznym stole, ale możemy je podać nieco inaczej. Przystawka z buraczków w wersji „millefeuille” z dodatkiem dyni hokkaido i komosy ryżowej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaBuraczki i kapusta razem? Jak dla nas to nie do końca oczywiste połączenie, a jednak okazuje się, że tworzą coś wspaniałego. Szczypta imbiru sprawia, że ta
Kulinarna PolskaKolejny przepis na surówkę. Tym razem jest to surówka z kiszonej kapusty. Wystarczą jedynie trzy składniki, które razem dają prawdziwą eksplozję smaku. Moja ulubiona surówka z
DietologWeganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe
w mojej kuchniIdziemy do kuchni Czy wyrażają Państwo chęć na orientalne smaki? Ta niepowtarzalna mieszanka aromatycznych przypraw stanowiąca między innymi podstawę świetnej bazy nadającej niepowtarzalny smak każdemu serwowanemu
sierotka maRysia w kuchniDrzewo Dziś temat o jakże zjawiskowym drzewie , jakim obdarowała Azję matka natura. Czy słyszeli Państwo o pięknym, stanowiącym bardzo duże walory ozdobne ze swoimi dużymi liśćmi
sierotka maRysia w kuchniGrubo mielona mąka , którą uzyskuje się z suszonych korzeni manioku, popularna przede wszystkim w Brazylii, gotowana zazwyczaj na wodzie nazywa się farina . Można ją również smażyć
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na tą surówkę z fenkułu powinien być najkrótszym przepisem na blogu – umyj, pokrój, posiekaj, wymieszaj. Jej zrobienie nie zajmuje nawet 10 minut! Najlepsza jest jedzona
Karo in the KitchenJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Surówka z kiszonej kapusty z papryką , inna niż wszystkie Kiszona kapusta zawsze jest hitem na początku zimy , kiedy to smakuje najlepiej . Taka własnoręcznie zrobiona z dużą
Ogrodnik w podróżyKapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka
Kolorowa kuchnia ElkiMamy dla was nowy przepis na śledzie w aromatycznym sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Są zaskakująco pyszne. Na pewno zrobimy je na święta! Składniki: 400 gramów
Kulinarna Polska