Zima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy
Karo in the KitchenJak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Aby przygotować majonez potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę
Podstawy GotowaniaSurówka ” pomorska „ Surówka „pomorska ” jak wiele innych surówek , to fajny i szybki dodatek do każdego obiadu . Całkiem dobrze sprawdzi się również jako
Ogrodnik w podróżyMałe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezową przekąską. Jeśli wykorzystamy do przygotowania gotowe spody z kruchego ciasta przygotowanie dania nie zajmie więcej niż kilkanaście minut
Pyry na GazSurówki najczęściej powstają u mnie spontanicznie. Tym razem kapusta pekińska. Można z niej wyczarować różne kombinacje. Dziś z dodatkiem rzodkiewki. Lubię mieć w lodówce kapustę pekińską
Agusiowe smakołykiKlasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Puree ze słodkich ziemniaków oraz dyni z dodatkiem mleka i masła, oto moja propozycja dodatku do obiadu. Dla tych co lubią dodać nieco słodyczy do obiadu
Zasmakuj KuchniJAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA? Sesja (depresja) mnie nie pokonała i jest... Grzanki - to standard na wykorzystanie skórki chleba... Ale miałam inny pomysł
CzarnawisienkaObieracie ziemniaki czy jecie je w łupinkach? Ja bardzo rzadko obieram cokolwiek – uwielbiam chrupiąca skórkę kartofli, szczególnie pieczonych. Ale czasami zdarza mi się, że potrzebuję
FlymetothespoonMarzę sobie czasami o podróży do Nowego Jorku, gdzie wstawałabym rano i biegła w pierwszej kolejności na czarna kawę i śniadaniowego bajgla. Właśnie z tym kojarzy
FlymetothespoonSkładniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane
mojej kuchniSkładniki 1 kg białej rzepy 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 70ml wody 1 łyżka mąki z ryżu szczypta soli 4 cm imbiru,pół pęczka szczypiorku
mojej kuchniSkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniSkładniki 1 kg marchwi pokrojonej julienne ,lub startej na tarce jarzynowej 1/2 szklanki oleju słonecznikowy ,winogronowy -nie oliwy 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki
mojej kuchniSkładniki 1 batat 1 szkl. słonecznik pestki zarumienione na patelni 1 awokado 1 ½ szkl ugotowana kasza jaglana - można dać więcej kaszy dressing nasiona chia- dowolna
mojej kuchni